Η Δεξιά και οι χριστιανικές αξίες

 • Δημοσιεύτηκε: 12 Φεβρουάριος 2012

  Στην εποχή μας η εκκοσμίκευση και το «λαϊκό κράτος» μεταφράζονται σε επίθεση και προσβολή κατά του «ιερού». Αυτή η επίθεση φορά τα ενδύματα της προοδευτικότητας και της ανεκτικότητας έναντι του «άλλου», του ξένου. Για αυτό η κ. Διαμαντοπούλου θέλει να αντικαταστήσει το μάθημα των Θρησκευτικών, που έχει ομολογιακό χαρακτήρα, με την Θρησκειολογία, που είναι απλώς ενημερωτικό μάθημα για τις θρησκείες.

  Στην Ελλάδα είναι της μόδας η προσβολή των θρησκευτικών χριστιανικών συμβόλων. Ας θυμηθούμε την έκθεση Outlook στην Αθήνα (Δεκέμβριος 2003), που έμεινε στην ιστορία για το «έργο ζωγραφικής» του Τιερί ντε Κορντιέ, που έδειχνε κάποιον να εκσπερματώνει επάνω στον σταυρό! Μετά από μεγάλες διαμαρτυρίες αποσύρθηκε το έργο από την έκθεση, αν και ο καλλιτέχνης είχε την αμέριστη υποστήριξη των αριστερών «διανοουμένων», οι οποίοι φώναζαν κατά της «λογοκρισίας» και υπέρ της «ελευθερίας της εκφράσεως». Τότε, σε ένα άρθρο μου, ρωτούσα αν οι ίδιοι κύκλοι θα υποστήριζαν την «ελευθερία της εκφράσεως», αν στην θέση του σταυρού ήταν το σφυροδρέπανο ή μία φωτογραφία του Λένιν.

  Η απαίτηση ημών των χριστιανών για σεβασμό της πίστεως και των συμβόλων μας έπεσε στο κενό. Έγραφε τότε η Ελευθεροτυπία (16/12/2003): «Μία συμμορία κυνικών εθνικιστών και ορθόδοξων φονταμενταλιστών αποκτά πλέον και επισήμως δημόσιο λόγο και επηρεάζει ακόμη και τα καλλιτεχνικά δρώμενα στη χώρα». Ενώ ο κ. Μπίστης δήλωνε ότι «η Δεξιά και η συντήρηση δεν αντιμετωπίζονται με υποχωρήσεις στη μεσαιωνική ιδεολογία τους και την φασίζουσα επιθετικότητά τους». Και όλα αυτά διότι δεν θεωρούμε τέχνη το να εκσπερματώνει κάποιος επάνω στον σταυρό!

  Δείτε όμως την μέγιστη υποκρισία της Αριστεράς και των λοιπών προοδευτικών. Όταν ο ηγέτης του δεξιού ολλανδικού «κόμματος της Ελευθερίας» Γκέερτ Βίλντερς, παρουσίασε ένα βίντεο 15', την Φίτνα (Fitna), με αναφορές στον εξτρεμισμό ισλαμικών κύκλων που βρίσκονται στην Ευρώπη, οι αριστεροί έπεσαν πάνω του, γιατί προσέβαλε την πίστη των μουσουλμάνων μεταναστών! Η ταινία αποσύρθηκε από τους διαδικτυακούς ιστοτόπους που το παρουσίαζαν, καθώς ισλαμιστές απειλούσαν να σκοτώσουν τους υπευθύνους τους. Η ίδια η ολλανδική κυβέρνηση αρνήθηκε να στηρίξει την ελευθερία της εκφράσεως, προτιμώντας την σιωπή από την ανοικτή συζήτηση, για το πώς αναπτύσσεται στις ευρωπαϊκές κοινωνίες ο ισλαμικός ριζοσπαστισμός από τους μουσουλμάνους μετανάστες. Και όλα αυτά, σε μία χώρα που έζησε την δολοφονία του σκηνοθέτη Τέο Βαν Γκογκ από φανατικό ισλαμιστή το 2004.

  Ο σεβασμός σε όλες τις θρησκείες και ιδίως στις μονοθεϊστικές πρέπει να συνοδεύει τους λόγους και τις πράξεις μας. Παρατηρώ όμως μία υποκρισία. Ενώ λοιπόν μπορούμε να λέμε ελεύθερα ότι «ο Χριστός είχε σεξουαλικές σχέσεις με την Μαγδαληνή και έκαναν παιδιά» (!), δεν μπορούμε να πούμε κάτι ανάλογο για τον Μωάμεθ, με την ποινή θανάτου από τους ισλαμιστές. Και ενώ οι αριστεροί και διάφοροι φιλελεύθεροι λοιδορούν τους χριστιανούς που υπερασπίζονται την ιερότητα του Χριστού, για τους δεύτερους σιωπούν επιδεικτικά. Η ελευθερία της εκφράσεως υπάρχει μόνο για να επιτιθέμεθα στον Χριστιανισμό και στις κλασικές αξίες του Δυτικού πολιτισμού. Όταν όμως κρίνουμε τον ισλαμικό εξτρεμισμό και το γεγονός ότι οι μουσουλμάνοι μετανάστες στην Ευρώπη είναι αδύνατον να ενσωματωθούν, τότε θα πρέπει να σωπάσουμε. Μας αφαιρείται το δικαίωμα λόγου και η ελευθερία της εκφράσεως πετάγεται στα σκουπίδια.

  Τελευταίο παράδειγμα, η συκοφαντική επίθεση που δέχθηκε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κλωντ Γκεάντ, ο οποίος είπε το αυτονόητο ότι «όλοι οι πολιτισμοί δεν είναι ίσοι», κριτικάροντας «την σχετικιστική ιδεολογία της Αριστεράς». Είπε χαρακτηριστικά: «Εκείνοι που υπερασπίζονται την ελευθερία, την ισότητα, την αδελφοσύνη είναι για εμάς ανώτεροι συγκριτικά με όσους αποδέχονται την τυραννία, την υποταγή των γυναικών, το κοινωνικό και εθνικό μίσος», τονίζοντας πως «πρέπει να υπερασπίσουμε τον πολιτισμό μας». Παρόλο που η αναφορά του κ. Γκεάντ είχε ξεκάθαρα φιλελεύθερη και όχι ρατσιστική αφετηρία, καθώς δεν έκανε καμμία φυλετική ιεράρχηση των πολιτισμών, εν τούτοις δέχθηκε την επίθεση της εθνοφοβικής Αριστεράς, η οποία έχει αποκοπεί πλήρως από τις αξίες του Δυτικού πολιτισμού, όντας δέσμια των διεθνιστικών της ιδεοληψιών.

  Στα καθ' ημάς, η Ελληνική Δεξιά πρέπει να βγει μπροστά για να προστατεύσει τις χριστιανικές αξίες και να υπερασπισθεί την σημασία τους στην σημερινή εποχή. Και να συγκρουσθεί με κάποιες απίθανες «ανεξάρτητες αρχές», που σκοπό έχουν την απο-εθνοποίηση του ελληνικού κράτους και τον αφελληνισμό των πολιτών του. Η Ορθοδοξία είναι συνυφασμένη διαχρονικά με την εθνική μας υπόσταση και το κράτος οφείλει να στηρίζει ενεργητικά τις χριστιανικές αξίες, ως ορίζει και το Ελληνικό Σύνταγμα.


  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 11ης Φεβρουαρίου 2012 της εφημερίδας Ελεύθερη Ώρα.

  Κατηγορία: