Η Μακεδονία στη μέγγενη της Τρίτης Διεθνούς και του ΚΚΕ

 • Δημοσιεύτηκε: 11 Φεβρουάριος 2013

  «Η Μακεδονία στη μέγγενη της Τρίτης Διεθνούς και του ΚΚΕ» του Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου.
  Εκδόσεις «Πελασγός», Αθήνα, 2013.

  Σκοπός του ανά χείρας έργου είναι να ανασύρει τις ιστορικές πηγές του διεθνισμού του ΚΚΕ και τις ολέθριες συνέπειές του για όλα τα εθνικά μας θέματα και ιδιαίτερα για την Μακεδονία μας και την Θράκη.

  Επρόκειτο για μια αδιανόητη πολιτική και εθνική συμπεριφορά ενός κόμματος, η ηγεσία του οποίου υποτάχτηκε πλήρως στις εντολές και τις επιθυμίες της Γʼ Διεθνούς δηλαδή του καθοδηγητικού κομμουνιστικού κέντρου το οποίο τελικά, λειτούργησε ως όργανο επιβολής του Σοβιετικού ηγέτη Ι. Στάλιν, ο οποίος την χρησιμοποίησε ως εφαλτήριο και ιμάντα της δικής του πολιτικής, για περίπου ένα τέταρτο του αιώνα. Ο Ι. Στάλιν την δημιούργησε το 1919 και ο ίδιος την διέλυσε το 1943.

  Τόσο η Γʼ Κομμουνιστική Διεθνής (Κομιντέρν, που αποτελεί σύνθεση των αρχικών λέξεων Κομμουνίστκυ Ιντερνασιονάλ) όσο και η κατά την εποχή εκείνη λειτουργούσα Βαλκανικά Σοσιαλιστική Ομοσπονδία (ΒΣΟ) και η μετεξέλιξή της σε Βαλκανική Κομμουνιστική Ομοσπονδία (ΒΚΟ) είχαν ως βασική τους αποστολή την αυτονόμηση της Μακεδονίας και της Θράκης και την δημιουργία της «Μακεδονίας του Αιγαίου» ή του «Μακεδονικού έθνους». Αυτό το «προαιώνιο όνειρο» των Σλάβων, όπως το διακήρυξαν πολλές φορές οι ίδιοι και σε κάθε ευκαιρία, υποβοηθήθηκε αφάνταστα από τον αρχηγό του ΚΚΕ Ν. Ζαχαριάδη, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία του το 1931 ως απεσταλμένος του Στάλιν, στον οποίο ουσιαστικά και έδινε λόγο, αφού οικοδόμησε το Κ.Κ.Ε. απόλυτα προσωπολατρικό και γονατιστό σε όλες του τις αποφάσεις.

  Πιο πέρα, η ανάδειξη αυτής της θλιβερής ιστορίας είναι χρήσιμη ως ιστορικό δίδαγμα, για τους σημερινούς ταγούς του Ελληνισμού, αλλά και του «κυρίαρχου» λαού για τους εθνικούς κινδύνους που υποκρύπτει η ανιστόρητη εμμονή των Σκοπιανών να ονομάζονται «Δημοκρατία της Μακεδονίας»!

  Κατηγορία: