Η ΝΕ.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης τίμησε τον Κωνσταντίνο Ηλιάκη

 • Δημοσιεύτηκε: 29 Μάιος 2011

  Ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης ήταν σμηναγός της Ελληνικής πολεμικής αεροπορίας. Η καταγωγή του ήταν από τον Κάστελλο Ρεθύμνου. Ο σμηναγός ήταν πατέρας δύο παιδιών 1,5 και 5 χρονών αντίστοιχα.

  Στις 23 Μαΐου 2006 και έπειτα από θερμό επεισόδιο ελληνικών με τουρκικά μαχητικά, το αεροσκάφος του Κωνσταντίνου Ηλιάκη κατερρίφθη κοντά στην Κάρπαθο, έπειτα από προσπάθεια αναχαίτισης τουρκικού F-16. Τα συντρίμμια του αεροπλάνου βρέθηκαν λίγο αργότερα επιβεβαιώνοντας το τραγικό αυτό συμβάν. Από την στιγμή που μαθεύτηκε το γεγονός εκφράστηκαν υποψίες για το τι έγινε με το αεροσκάφους του Κωνσταντίνου Ηλιάκη και πως ο Τούρκος πιλότος κατέπεσε.

  Στις 28 Δεκεμβρίου 2006, στην καθιερωμένη τελετή απονομής μεταλλίων και βραβείων από την Ακαδημία Αθηνών, του απονεμήθηκε το αργυρό μετάλλιο αρετής και αυτοθυσίας. Στις 23 Μαΐου 2007 έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου προς τιμήν του, στο χώρο όπου έχασε τη ζωή του.

  Η ΝΕ.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης τίμησε τον Κωνσταντίνο Ηλιάκη, παραθέτοντας στις 29 Μαΐου μνημόσυνο-εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Έλληνα ήρωα στο μνημείο πεσόντων αεροπόρων στην παραλία Θεσσαλονίκης, παρά τις αντίξοες συνθήκες (καταρρακτώδης βροχή, δυνατός αέρας κ.τ.λ.)

  Η Νεολαία του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού τίμησε και τιμάει και θα τιμάει την πατρίδα, το έθνος και τους Έλληνες ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους και το αίμα τους για να υπάρχει η Ελλάδα σήμερα.