Η ΝΕ.Ο.Σ. στην πρωτοπορία

 • Δημοσιεύτηκε: 11 Οκτώβριος 2008

  Ο αγώνας του Γιώργου Καρατζαφέρη και του ΛΑ.Ο.Σ., κλείνοντας οκτώ χρόνια από το ιδρυτικό συνέδριο, καταγράφει συνεχόμενες επιτυχίες, με εμφανή τα χαρακτηριστικά της επαναστατικής παρέμβασης σε ένα λιμνάζον πολιτικό σκηνικό. Η Νεολαία σε αυτόν τον αγώνα στέκεται πρωτοπόρα. Σε σχολεία, πανεπιστήμια, χώρους εργασίας δίνει την άνιση μάχη για την διάδοση των Πατριωτικών ιδεών, για την δραστηριοποίηση των νέων, για την ενεργό ένταξη τους στο κίνημα της ανατροπής. Και οι επιτυχίες της ακολουθούν η μία μετά την άλλη.

  Πλέον αποτελεί έναν οργανισμό με πολλά επιμέρους συντονιστικά κέντρα, που οργανώνουν τους τομείς του νεολαιίστικου αγώνος. Συντονιστικά που χρειάζονται την ενεργό συμμετοχή όλων των νέων Πατριωτών, για πιο μαζικές, πιο δυναμικές, πιο αποτελεσματικές παρεμβάσεις.

  H μάχη των Πανεπιστημίων. Η «Φοιτητική Οργάνωση Συναγερμού» (Φ.Ο.Σ.) με την αλματώδη ανάπτυξή της έχει δημιουργήσει το τελευταίο έτος, ό,τι δεν είχε δημιουργηθεί τα 35 χρόνια της μεταπολίτευσης: την μαζικότερη πατριωτική φοιτητική παράταξη. Πέρυσι τέτοια εποχή βρισκόταν σε τρείς σχολές. Φέτος είναι ήδη σε 25, κατέχει τρεις έδρες στα φοιτητικά συμβούλια και αποσπά στις σχολές που πρωτοεμφανίστηκε, κατά μέσο όρο το 2,5%.

  Μαθητική κίνηση. Η «Μη Πολιτικώς Ορθή Υποκίνηση Μαθητών» (Μ.Π.Ο.Υ.Μ.), δημιουργήθηκε φέτος εντάσσοντας στις τάξεις της τους μαθητές που θέλουν να αντισταθούν στο εκπαιδευτικό σύστημα του αφελληνισμού, της απογοήτευσης, της μηδενικής ελεύθερης ώρας και της ρομποτοποίησης των νέων. Ήδη για την νέα σχολική χρονιά ετοιμάζει πολλές εκπλήξεις στους εκπροσώπους του εκπαιδευτικού κατεστημένου.

  Δράση για το περιβάλλον. Η «Οικολογική Δράση» με το δεύτερο έτος δραστηριοποίησής της αναγνωρίζεται ως η οργάνωση των έργων. Με την ενεργό συμμετοχή της στις κατασβέσεις πυρκαγιών, στις ομάδες δασοπροστασίας, στις δενδροφυτεύσεις, στις διαμαρτυρίες, καταδεικνύει πως για τους ΝΕΟΣίτες η οικολογία δεν είναι λόγια και φιέστες, αλλά δράση.

  Βορειοηπειρωτικός αγώνας. Ο «Τομέας Βορειοηπειρωτικού Αγώνος» της ΝΕ.Ο.Σ., αποτελούμενος κυρίως από Βορειοηπειρώτες συναγωνιστές, έχει ήδη κάνει αισθητή την παρουσία του σε διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις, διεκδικώντας χωρίς τσαλίμια στις θέσεις του, το δικαίωμα της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου.

  Ποντιακός αγώνας. Ο «Τομέας Ποντιακού Αγώνος», με τους νέους που τάραξαν τα νερά των φετινών εκδηλώσεων για την Γενοκτονία, απέσπασε την μήνη των Ποντιοπατέρων κομματαρχών, αλλά την ενθουσιώδη υποδοχή και ενεργοποίηση των απλών και των νέων Ποντίων. Ήδη διευρύνεται και οργανώνει τις νέες του παρεμβάσεις.

  Οι κοπέλες της ΝΕ.Ο.Σ. Ο «Τομέας Γυναικών» της νεολαίας, με τις ΝΕΟΣίτισες πρώτες στις δράσεις, στις κινητοποιήσεις, στην οργάνωση, στις εκδηλώσεις διασκέδασης και στην… τακτοποίηση των κατασκηνώσεων της Νεολαίας. Με δράσεις που έρχονται ακόμα πιο παρεμβατικές και ουσιώδεις στον φετινό χειμώνα.

  Δημιουργία και επικοινωνία. Ο «Τομέας Δημιουργικού», με την εμφανή παρουσία του στο διαδίκτυο, έχει δημιουργήσει με την εθελοντική ενασχόληση των ΝΕΟΣιτών το μεγαλύτερο σε επισκεψιμότητα διαδικτυακό φόρουμ πολιτικής νεολαίας στην Ελλάδα. Δημιούργησε και ανανεώνει εντός του μήνα το site της ΝΕ.Ο.Σ. και της Φ.Ο.Σ., ενώ συντονίζει ένα δίκτυο μπλόγκερς που κάνει την προσφιλή «Ελευθεροτυπία» και άλλα «φίλια» μέσα, να παραμιλούν για την παρουσία των «κακών» στο Ελληνικό διαδίκτυο.

  Το σήκωμα από τον καναπέ

  Η μαζικοποίηση της Νεολαίας αποτελεί προϋπόθεση και μονόδρομο, για την ανάδειξη του ΛΑΟΣ σε εναλλακτική λαϊκή κυβερνητική δύναμη. Τα όσα αναφέραμε αποτελούν επιτεύγματα συνεχούς προσπάθειας νέων παιδιών, που αφιέρωσαν εθελοντικά ώρες δουλειάς, που έπαιξαν το κεφάλι τους κορόνα γράμματα απέναντι σε αναρχοτραμπούκους κουκουλοφόρους μέσα στα πανεπιστήμια, που τα έβαλαν με ανθέλληνες δασκάλους μέσα στα σχολεία τους, που στάθηκαν αλύγιστοι με την μάνικα απέναντι στην φωτιά όταν όλοι οι «ιθύνοντες» έτρεχαν να σωθούν.

  Αυτός ο αγώνας δεν γιγαντώνεται με ευχές, ούτε με λόγια. Θέλει την ενεργό συμμετοχή κάθε μαθητή, κάθε φοιτητή, κάθε εργαζόμενου νέου. Την ενεργό συμπαράσταση κάθε γονιού ο οποίος μπορεί να προσφέρει στα παιδιά του την διέξοδο ενός δρόμου αγώνος ως εναλλακτική επιλογή στο αδιέξοδο των ψευδαισθήσεων ευημερίας του Αστισμού, που μπουκώνει τους νέους με ύλη, για να πεθαίνουν από κατάθλιψη, ναρκωτικά και νευρική ανορεξία…

  Στο 210-7522700, περιμένουμε την μόνη ουσία των λόγων: την επιλογή δράσης...

  Κατηγορία: