Η ΝΕ.Ο.Σ. στο Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας

 • Δημοσιεύτηκε: 22 Δεκέμβριος 2005

  Σημαντική επιτυχία κατέγραψε η Νεολαία Ορθόδοξου Συναγερμού, στο 8ο τακτικό συνέδριο του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας (Ε.ΣΥ.Ν.), όπου κατάφερε να εκλεγεί ως τακτικό μέλος, υπερψηφιζώμενη από την συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων και των οργανώσεων νεολαίας που συμμετέχουν στο Ε.ΣΥ.Ν. Η αντιπροσωπία στελεχών της ΝΕ.Ο.Σ., αποτελούμενη από τους Νίκο Μελά (πρόεδρο), Παναγιώτη Καράμπελα (μέλος Δ.Σ.), Γιώργο Κατσουράκη (μέλος Δ.Σ.), Χριστίνα Βάιλα (υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Φοιτητικού), Χρήστο Χατζησαββίδη (αντιπρόεδρο ΝΕ.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης), Αλέξανδρο Βασσαρά (μέλος Ε.Γ. ΛΑ.Ο.Σ.) και τον υπογράφοντα, βρέθηκε το τριήμερο 16, 17 και 18 Δεκεμβρίου στην Θεσσαλονίκη και εκπροσώπησε επάξια όχι μόνον την νεολαία μας αλλά και τις Πατριωτικές πολιτικές θέσεις, πολλές από τις οποίες κατάφερε να προωθήσει και να στηρίξει σε ψηφίσματα που εγκρίθηκαν από την ολομέλεια και τις επιτροπές του συνεδρίου.

  Το Ε.ΣΥ.Ν. αποτελεί τον επίσημο φορέα νεολαίας της χώρας μας, συμμετέχοντας σε πολλούς εθνικούς και διεθνείς θεσμούς νεολαίας. Συγκροτείται σήμερα από 46 οργανώσεις νέων (5 νεολαίες κομμάτων και μεγάλο αριθμό συλλόγων και Μ.Κ.Ο.), καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της οργανωμένης νεολαίας της Ελλάδος. Σύμφωνα με τον αριθμό των μελών των οργανώσεων του, αντιπροσωπεύει πάνω από τριακόσιες πενήντα χιλιάδες οργανωμένους Έλληνες νέους και νέες. Κάτω από αυτά τα δεδομένα μπορεί να γίνει κατανοητή η σημαντικότητα της εκλογής και της συμμετοχής της ΝΕ.Ο.Σ.

  Επιπλέον ένα σημείο άξιο ιδιαίτερης προσοχής αποτελεί το γεγονός των αυστηρών κριτηρίων που θέτει το καταστατικό του Ε.ΣΥ.Ν., προκειμένου μία οργάνωση να μπορεί να γίνει μέλος. Ένα από τα σημαντικότερα είναι εκείνο της έλλειψης ρατσιστικών και ξενοφοβικών αντιλήψεων. Το γεγονός της υπερψήφισης της ΝΕ.Ο.Σ. από τους εκπροσώπους των νεανικών οργανώσεων, αποτελεί μία απόδειξη ότι η έντονή κριτική μας στα ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής, δεν εκλαμβάνεται από την νεολαία ως εκφορά ρατσιστικής και ξενοφοβικής προπαγάνδας, όπως σκοπίμως εκλαμβάνεται από κάποιους επαγγελματίες διεθνιστές, αλλά ως εθνική και κοινωνική αναγκαιότητα. Φαίνεται ότι η κρατικοδίαιτη διεθνιστική προπαγάνδα για άλλη μία φορά απέτυχε να αγγίξει την Ελληνική νεολαία.

  Η αντιπροσωπία της ΝΕ.Ο.Σ. ήρθε σε επαφή με πολλούς συλλόγους νεολαίας, με τους οποίους διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων σε πολλά ζητήματα. Θα έλεγα ότι η ανταπόκριση στις θέσεις μας ήταν τέτοιου βαθμού που εξέπληξε και εμάς τους ίδιους. Φυσικά σε ένα συνέδριο πλουραλιστικό, όπου συμμετέχουν φορείς πολλών διαφορετικών πολιτικών αντιλήψεων δεν λείπουν οι διαφωνίες και οι αντιπαραθέσεις. Στα πλαίσια του διαλόγου οι εκπρόσωποι της ΝΕΟΣ υπερασπίσθηκαν με επιτυχία τις Πατριωτικές πολιτικές θέσεις, τόσο στις θεματικές επιτροπές, όσο και στην ολομέλεια. Στήριξαν σημαντικά ψηφίσματα που υπερψηφίσθηκαν από το συνέδριο και τις επιτροπές, όπως:

  • Η απαίτηση να πιεστεί η Αλβανική κυβέρνηση προκειμένου να επαναλειτουργήσουν Ελληνικά σχολεία στη Χειμάρρα και στις μη αναγνωρισμένες μειονοτικές περιοχές,
  • Να διεκδικηθεί από την Τουρκία η επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως χριστιανικού ναού, καθώς και το άνοιγμα της Θεολογικής σχολής της Χάλκης,
  • Να δραστηριοποιηθούν οι διεθνείς φορείς νεολαίας στους οποίους συμμετέχει το Ε.ΣΥ.Ν. στην κατεύθυνση της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα αλλά και όλων των πολιτιστικών κειμηλίων στις χώρες προέλευσής τους,
  • Να διοργανωθούν σε συνεργασία με διεθνείς φορείς νεολαίας στους οποίους συμμετέχει το Ε.ΣΥ.Ν., εκδρομές νέων από άλλες χώρες στην Μακεδονία, όπου με εκδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους και άλλες παρεμφερείς εκδηλώσεις, να γίνει ανάλυση των Ελληνικών θέσεων στο Μακεδονικό ζήτημα.
  • Να συγκροτηθεί παρατηρητήριο από ανεξάρτητους φορείς που να ελέγχει το αν οι δραστηριότητες ξένων μυστικών υπηρεσιών στην χώρα μας είναι παράνομες, αντισυνταγματικές και παραβιάζουν την Εθνική μας κυριαρχία.

  Η ΝΕ.Ο.Σ. ανοίγεται στην κοινωνία, διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στα νεολαιίστικα δρώμενα της Ελλάδος, προτάσσει τις Πατριωτικές ιδέες στα αιτήματα των νέων προς την κουρασμένη και γερασμένη πολιτική ηγεσία της χώρας μας. Το πράττει με επιμονή, αγωνιστικότητα, μέθοδο, και -όπως και από τα παραπάνω προκύπτει- αποτελεσματικότητα. Η συσπείρωση όλων των Πατριωτών νέων μέσα στην ΝΕ.Ο.Σ δεν μπορεί παρά να φέρει ακόμα μεγαλύτερες νίκες. Όσοι ζωντανοί λοιπόν ας συνταχθούν μαζί μας, σε μάχες ουσίας, σε δυναμικότερες διεκδικήσεις, στην οργανωτική συσπείρωση και μαζικοποίηση μιας νεολαίας που μπορεί να αποτελέσει την μόνη πραγματική αντιδικομματική Πατριωτική παρέμβαση.

  Κατηγορία: