Η Νέα Δημοκρατία εξαπάτησε τον Ελληνικό λαό Συνέντευξη του Μιχάλη Χάνδακα στην εφημερίδα «Πειραϊκή Πολιτεία»

 • Δημοσιεύτηκε: 10 Μάιος 2007

  Λίγους μήνες πριν τις εθνικές εκλογές, βλέπουμε να διαμορφώνεται εκ νέου ένα πολιτικό κλίμα όξυνσης, θεωρείτε ότι αυτή η εξέλιξη ευνοεί τον δικομματισμό;

  Το αντίθετο θα έλεγα. Η όξυνση εκπορεύεται από την προσπάθεια συγκάλυψης των γαλάζιων και των πράσινων σκανδάλων και από τους μεν, αλλά και από τους δε, του διπολικού συστήματος. Εκτιμώ ότι είναι η πρώτη φορά, μετά τη μεταπολίτευση, που ο δικομματισμός αρχίζει να καταρρέει, να αποδομείται σιγά σιγά υπέρ των μικρότερων πολιτικών δυνάμεων του τόπου. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πείθουν ολοένα και λιγότερους πολίτες και αυτό προκύπτει από την καθημερινή μου επαφή με τους κατοίκους της Β΄ Πειραιά. Καταγράφεται άλλωστε και στις δημοσκοπήσεις η δυσαρέσκεια των πολιτών για τα δύο μεγάλα κόμματα. Οι πολίτες κουράστηκαν από τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Είχαν μια ελπίδα ότι η Ν.Δ. θα ανταποκρινόταν στις προσδοκίες τους, αλλά πολύ γρήγορα διαπίστωσαν ότι μάταια ήλπιζαν.

  Η μακροχρόνια επαγγελματική σας δραστηριότητα στα ΜΜΕ (ιδιαίτερα το επιτυχημένο πείραμα του ATLANΤIS FM), σας προσφέρει την δυνατότητα να έχετε καλύτερη επικοινωνία με τους νέους; Να αφουγκράζεστε τα «θέλω» τους. Να αντιλαμβάνεστε τις αγωνίες τους. Για ποιο λόγο θεωρείτε ότι οι σημερινοί νέοι απέχουν από τα πολιτικά πράγματα;

  Ζούμε στην εποχή της ισοπέδωσης των ιδεολογιών και των αξιών που κάποτε ενέπνεαν τους νέους να πολεμήσουν, να αγωνιστούν για την ελευθερία, τη Δημοκρατία, τα ιδανικά. Στο πέρασμα των χρόνων πολλοί αγώνες ρευστοποιήθηκαν στο ταμείο των προσωπικών φιλοδοξιών κάποιων που είχαν δεύτερων σκέψεις. Εκεί αποδίδω το γεγονός ότι οι νέοι αποστασιοποιήθηκαν διοχετεύοντας την ενέργειά τους, την ορμητικότητά τους στην επίτευξη προσωπικών τους στόχων. Δυστυχώς τα δύο μεγάλα κόμματα δίδαξαν τη μέθοδο της αρπαχτής τα τελευταία 30 χρόνια. Διαθέτουμε την καλύτερη νεολαία όλων των εποχών και για ότι στραβό γίνεται ή βρίσκει στο διάβα της φταίμε εμείς, οι προηγούμενες γενιές για ότι τους παραδώσαμε. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μετάλλαξαν την κοινωνία και κάποιοι νέοι θεωρούν ότι η καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση είναι το δημόσιο ή μια καλή αρπαχτή με χαμηλό ρίσκο. Μια γενιά πίσω, οι νέοι έγραφαν στους τοίχους συνθήματα για ένα καλύτερο αύριο, ενώ σήμερα οι νέοι γράφουν βρίζοντας οι «γαύροι» τους «βάζελους» και το αντίθετο. Την αποκλειστική ευθύνη γι' αυτή τη μετάλλαξη έχουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ντρέπομαι που κάποτε και εγώ ως νέος, όπως και πολλοί Έλληνες, υπερασπίστηκα και ψήφισα το ΠΑΣΟΚ και αργότερα την ΝΔ. Θεωρώ ότι ο Έλληνας δεν μπορεί να εγκλωβίζεται σε μαντριά, δεν πρέπει να αιχμαλωτίζεται, αλλά ο ίδιος να αιχμαλωτίζει τους πολιτικούς, έχοντας ανοιχτό ορίζοντα χωρίς παρωπίδες.

  Μας προκαλεί εντύπωση που οι σύγχρονοι νέοι δείχνουν να επιστρέφουν σε αξίες όπως η Ελλάδα και η Ορθοδοξία. Πώς το εξηγείτε;

  Η Θρησκεία μας και η Πατρίδα μας ήταν ανέκαθεν οι πυλώνες του θεσμού της ελληνικής οικογένειας, σε πείσμα του διεθνισμού και της παγκοσμιοποίησης. Εμείς οι Έλληνες δεν ξεπουλάμε τα όσια και τα ιερά μας, και για να απαντήσω στο ερώτημά σας, δεν νομίζω ότι οι νέοι μας τα είχαν αποκηρύξει ποτέ. Η κ. Ρεπούση και οι εντολοδόχοι της στη Ν.Δ. το μόνο που κατάφεραν ήταν να ξεσηκώσουν θύελλα διαμαρτυριών με την αλλοίωση της ιστορίας μας στο βιβλίο της ΣΤ΄ Δημοτικού.

  Ακούγεται έντονα τον τελευταίο καιρό ότι ενδέχεται να είστε υποψήφιος βουλευτής στην Β΄ Πειραιά;

  Συστρατεύομαι με τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τον ΛΑ.Ο.Σ. στη Β΄ Πειραιά, μια εκλογική περιφέρεια όπου τα λαϊκά στρώματα στενάζουν από την ακρίβεια και το υψηλό κόστος ζωής, όπου η εγκληματικότητα, λόγω της αθρόας λαθρομετανάστευσης έχει εκτιναχθεί στα ύψη, όπου το περιβάλλον με τις ευλογίες των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ έχει επιβαρυνθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε σε πολλές περιοχές οι πολίτες να μην μπορούν να ζήσουν, όπου το πράσινο είναι λιγοστό και δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι. Να μείνω στο θέμα της μετανάστευσης και να πω ότι οι Έλληνες σε κάποιες περιοχές έχουν γίνει μειονότητα, με συνέπεια να μην έχουν δουλειά. Οι μετανάστες δεν είναι τα φθηνά εργατικά χέρια, όπως νομίζουν κάποιοι. Για παράδειγμα, όταν πρωτοήρθαν, δούλεψαν στην οικοδομή με χαμηλά μεροκάματα, εκπαραθυρώνοντας τους Έλληνες τεχνίτες και τώρα που «παίζουν» σε άδειο γήπεδο ζητούν ότι θέλουν.

  Η εγκληματικότητα που έχει αυξηθεί λόγω της μετανάστευσης είναι από τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να ζουν σε σπίτια φρούρια, με συστήματα ασφαλείας και σωματοφύλακες. Με μία αστυνομία ευνουχισμένη, με αστυνομικά τμήματα που υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού και το υπάρχον προσωπικό να κυνηγάει 50 κουκουλοφόρους χωρίς να τους συλλαμβάνει, είναι ότι καλύτερο για τον εισαγόμενο εγκληματία γιατί λείπει η γάτα και χορεύουν τα ποντίκια. Ηρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

  Μετά από 3,5 χρόνια της λεγόμενης «Νέας Διακυβέρνησης», πώς κρίνετε τη μέχρι σήμερα πορεία της;

  Η ΝΔ εξαπάτησε τον ελληνικό λαό την επομένη κιόλας της 7ης του Μάρτη του 2004. Πήρε πίσω όσα είχε υποσχεθεί. Υφάρπαξε την ψήφο του Έλληνα για να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, που δεν ήταν άλλο από το να καταλάβει την εξουσία. Ο επόμενος στόχος της είναι τώρα πως θα παγιδεύσει εκ νέου τους πολίτες για να εξασφαλίσει δεύτερη τετραετία και να μην αποτελέσει δεξιά παρένθεση.

  Ότι έλεγε ο πρωθυπουργός για σεμνά και ταπεινά ξεχάστηκαν την επομένη. Επικράτησε το σύνθημα «εμπρός στον δρόμο που χάραξε το ΠΑΣΟΚ». Η ακρίβεια, το μεγάλο βάσανο της ελληνικής οικογένειας, μέρα με την μέρα γιγαντώνεται. Η εθνική μας περηφάνια καταρρακώνεται. Περιμένουμε πότε θα πάρουμε κανά ευρωπαϊκό κύπελλο για να αισθανθούμε εθνική ανάταση. Το Κυπριακό, το Σκοπιανό, οι παραβιάσεις στο Αιγαίο, θέματα σοβαρά, υψίστης εθνικής σημασίας έρχονται στο προσκήνιο και παλεύονται στην Ενωμένη Ευρώπη μόνο από τον Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος Έλληνας ευρωβουλευτής και χαίρει της ιδιαίτερης εκτίμησης των συναδέλφων του στο Ευρωκοινοβούλιο. Ένας άνθρωπος πανέξυπνος, δημοκράτης μέχρι το κόκαλο, που δεν βρήκε τίποτα έτοιμο και ξέρει τι σημαίνει φτώχεια. Διαθέτει στελέχη με αιχμηρό, συγκροτημένο και οξυδερκές πνεύμα και προπάντων είναι άφθαρτα και αμόλυντα.

  Πώς κρίνετε την παρουσία των εν ενεργεία βουλευτών της Β' Πειραιά; Θεωρείτε ότι προωθούν με επάρκεια τα πολλά προβλήματα της περιοχής;

  Βλέπετε εσείς να έχει επιλυθεί κανένα πρόβλημα στη Β΄ Πειραιά; Χορτάσαμε από υποσχέσεις από όλους. Δίνουν όλοι τους το «παρών» σε συγκεντρώσεις, σε εκδηλώσεις, ακούνε τα προβλήματα και υπόσχονται λύσεις που δεν δίνονται. Και βέβαια δεν λέμε ότι τα προβλήματα λύνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Κανείς δεν έχει το μαγικό ραβδί, αλλά δεν νομίζετε ότι σχεδόν 20 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ και άλλα 12 από τη Ν.Δ., μετά τη μεταπολίτευση, είναι υπεραρκετά για να επιλυθούν; Σε προσωπικό επίπεδο θεωρώ ότι έχουν μεγάλη ευθύνη για το ότι υπάκουσαν, πειθάρχησαν στις κομματικές εντολές σε βάρος των πολιτών της πολύπαθης δεύτερης εκλογικής περιφέρειας του Πειραιά.

  Τι να τους κάνουμε λοιπόν όταν δεν μπορούν να ορθώσουν το ανάστημά τους και να αντιταχθούν στη γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου, στην υπουργική απόφαση για το καλό της εκλογικής τους περιφέρειας; Κατά την προεκλογική τους εκστρατεία είναι λαλίστατοι, αλλά από την στιγμή της εκλογής τους και μετά φαίνεται πως χάνουν ξαφνικά τη λαλιά τους όταν διακυβεύονται μπροστά τους τα συμφέροντα του απλού πολίτη. Υπάρχουν ωστόσο και άνθρωποι που δούλεψαν. Δεν είναι δυνατόν όμως να έρχεται το μετρό με 15 χρόνια καθυστέρηση σε κάποιες περιοχές του Πειραιά που είναι οι εργατικές κυψέλες του λεκανοπεδίου. Ποιος χτύπησε το χέρι στο τραπέζι του υπουργού για τη χάραξη της Μετρό Α.Ε. που αφήνει εκτός το Κερατσίνι, το Πέραμα και τη Δραπετσώνα; Κανείς. Δεν είναι δυνατόν να μην έχει κατασκευαστεί ο δεύτερος δρόμος στο Πέραμα και να μην έχουν απομακρυνθεί τα καζάνια, να μην έχει ολοκληρωθεί ο βιολογικός καθαρισμός στην Ψυττάλεια, να παραμένουν οι φυλακές μέσα στην καρδιά της πόλης του Κορυδαλλού ανάμεσα σε σπίτια και σχολεία.

  Ο ευρύτερος Πειραιάς ήταν και παραμένει ο φτωχός συγγενής του Λεκανοπεδίου. Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει άμεσα, ώστε ν' ανατραπεί το κλίμα υποβάθμισης;

  Μόνο με μια δυνατή φωνή μέσα στο Κοινοβούλιο μπορεί να ανατραπεί η συστηματική πολιτική υποβάθμισης της Β΄ Πειραιά. Ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι αποφασισμένος να ανατρέψει τα δεδομένα δίνοντας μάχη μέσα στη Βουλή για να πάψει ο Πειραιάς να είναι ο φτωχός συγγενής του λεκανοπεδίου. Στο πρόγραμμά μας υπάρχουν οι άξονες της πολιτικής για να περάσει ο Πειραιάς στο προσκήνιο και να πάρει το κομμάτι που του αναλογεί. Οι Έλληνες πρέπει να κλείσουν τα αυτιά τους στις Σειρήνες του δικομματισμού, να ψηφίσουν μικρότερα κόμματα, να δώσουν στον ΛΑ.Ο.Σ. την δυνατότητα να παλέψει με φρέσκα μυαλά και να φέρει φρέσκο αέρα στη Βουλή.

  Τελικά, κ. Χάνδακα, γιατί πιστεύετε ότι πρέπει οι πολίτες να εμπιστευθούν τον ΛΑ.Ο.Σ.;

  Όπως έχω ξαναπεί το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Βέβαια εδώ πρόκειται για τρις και τετράκις. Νομίζω ότι έχουν γνώσιν πια οι φύλακες πως και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έπαιξαν μαζί τους τάζοντάς τους λαγούς με πετραχήλια. Ο ΛΑ.Ο.Σ. θα χαλάσει τα σχέδια όλων όσοι σκοπεύουν να συνεχίσουν να λεηλατούν τα δημόσια ταμεία, να λειτουργούν με δυο μέτρα και δυο σταθμά σε βάρος του λαού, να δημιουργούν πολίτες δύο ταχυτήτων, να κλείνουν τα αυτιά τους στα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας, να ευνοούν τους ημετέρους και να νομίζουν ότι η εξουσία είναι βιλαέτι τους. Ο ΛΑ.Ο.Σ. θα παλέψει για την καταπολέμηση της ανεργίας, της λαθρομετανάστευσης, της εγκληματικότητας. Η ΝΔ διατείνεται ότι μείωσε την ανεργία, αλλά πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα. Μόνο με τη σταθερή και μόνιμη εργασία αντιμετωπίζεται το πρόβλημα και όχι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

  Οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν με γνώμονα το συμφέρον το δικό τους και της πατρίδας. Να στηρίξουν πολιτικές που δεν συμβιβάζονται με συμφέροντα που εποφθαλμιούν τον κόπο και τον ιδρώτα τους, που δεν υποκύπτουν σε πιέσεις πατριδοκάπηλων, που δεν υποστέλλουν τη σημαία κατά της διαφθοράς, που δεν διαπραγματεύονται τα αδιαπραγμάτευτα κυριαρχικά μας δικαιώματα, που δεν γίνονται υποχείρια ξένων δυνάμεων. Η ψήφος στον ΛΑ.Ο.Σ. εγγυάται όλα όσα προανέφερα. Ηρθε ο καιρός να αποφασίζουν αυτοί για αυτούς στέλνοντας άξιους και άφθαρτους εκπροσώπους τους στο Κοινοβούλιο με όρεξη για δουλειά και όχι επαγγελματίες πολιτικούς.

  Κατηγορία: