Η Ράις και οι Έλληνες

 • Δημοσιεύτηκε: 06 Μάιος 2006

  Τα συνήθη επεισόδια που συνοδεύουν τις επισκέψεις των Αμερικανών αξιωματούχων στην Αθήνα - σε συνδυασμό με τις επιθετικές προθέσεις των ΗΠΑ έναντι του Ιράν - επισκίασαν τις συζητήσεις επάνω στα ανοικτά εθνικά μας θέματα. Έτσι πέρασαν απαρατήρητες οι τοποθετήσεις της κ. Ράις για την "απομόνωση της Βορείου Κύπρου" και για την ανεμπόδιστη εισδοχή της Τουρκίας στην Ε.Ε.

  Η εικόνα δε της κ. Ράις να μιλάει στο κινητό της, όταν η κ. Μπακογιάννη δίπλα της ενημέρωνε τους Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους, δείχνει τον τρόπο με τον οποίο οι Αμερικανοί διπλωμάτες αντιμετωπίζουν τους Έλληνες ομολόγους τους. Η πολιτική μας ηγεσία περιορίσθηκε στο να ρωτήσει την κ. Ράις αν έχει έρθει ξανά στην Ελλάδα. Προφανώς, θέματα όπως η τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, η κατοχή της Κύπρου, το όνομα των Σκοπίων, οι προκλήσεις εναντίον του Πατριαρχείου δεν μας αφορούν άμεσα για να τα θέσουμε.

  Μετά από λίγες ώρες η κ. Ράις συζητούσε με τους Τούρκους την δική τους ατζέντα: την "άρση της απομονώσεως" των τουρκοκυπρίων, την διασφάλιση των συνόρων στο Βόρειο Ιράκ, εκθειάζοντας το πρότυπο της "μουσουλμανικής δημοκρατίας" της Τουρκίας και την ανάγκη εισόδου της στην Ε.Ε. χωρίς εμπόδια. Ότι ήθελαν οι Τούρκοι το πήραν, εμείς τι έχουμε αντιστοίχως να επιδείξουμε; Τα χαμόγελα της κ. Μπακογιάννη και τις φιλοφρονήσεις του Μπους; Διότι φυσικά αν δεν διεκδικούμε τίποτα, δεν υπάρχει και τίποτα να μας δώσει κανείς.

  Παράλληλα, πρέπει να καυτηριάσουμε και την υποκρισία των συντρόφων της Αριστεράς. Διότι όπως πολύ ωραία έγραψε στο Βήμα ο Γ.Πρετεντέρης "οι Έλληνες κάνουν τους μάγκες δια αντιπροσώπου και γι' αυτό είναι τσάμπα μάγκες". Σωστά, διότι μία ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική στηρίζεται σε:

  • ισχυρές ένοπλες δυνάμεις
  • μία ανταγωνιστική οικονομία
  • μία εθνική παιδεία που σφυρηλατεί την θέληση για αγώνα

  Όταν ετοιμάζουμε 6μηνη θητεία, με μία κατεστραμμένη οικονομία και με αφελληνισμένη την παιδεία μας, για ποια εθνική εξωτερική πολιτική να μιλήσουμε; Είδαμε τι πέτυχαν οι Αλβανοί στο Κόσοβο όταν εμείς μηρυκάζουμε την "διεθνή σταθερότητα"; Μόνο το πατριωτικό κίνημα μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις απεγκλωβισμού της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής από τις ατελέσφορες οσφυοκαμψίες στην Ουάσινγκτον. "Στρατηγικοί εταίροι ναι", πειθήνια και άβουλα όργανα όχι. Τίποτα στην ζωή και στην διεθνή πολιτική δεν χαρίζεται. Τα πάντα κατακτώνται με αγώνα. Ο δρόμος του αγώνος είναι μπροστά μας, αν έχουμε τα νεφρά ας τον διαβούμε, αλλιώς, ας βγάλουμε τον σκασμό.

  Κατηγορία: