Η αλήθεια για τις προσπάθειες για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων

 • Δημοσιεύτηκε: 16 Φεβρουάριος 2007

  Σύμφωνα με πληροφορίες, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2007 στις 11:00 π.μ., στο ξενοδοχείο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ, αποφάσισε να τιμήσει ορισμένους Έλληνες και Ευρωπαίους Ευρωβουλευτές για τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε. και ο πρόεδρός της, κ. Παρχαρίδης, θεωρούν ότι για πρώτη φορά μία ομάδα ευρωβουλευτών προσυπέγραψε και συνέβαλε στην προώθηση του ζητήματος στην Ε.Ε. Κάτι που πράγματι απασχολεί τους απανταχού Ποντίους και είναι κυρίαρχο και ιστορικά πρωταρχικό για την αποκατάσταση της αλήθειας, αλλά και βασικό στα πλαίσια της οικοδόμησης αμοιβαίων ελληνοτουρκικών σχέσεων. Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων πρέπει να γίνει όπως συνέβη και με τις άλλες Γενοκτονίες.

  Επιβραβεύουμε και προσαυξάνουμε την κίνηση της ΠΟΕ. Πιστεύουμε όμως πως για την αποκατάσταση της αλήθειας πρέπει να αναφέρουμε ότι πριν από αυτήν την ενέργεια προηγήθηκε, και μάλιστα με πολύ μεγάλη σοβαρότητα, η προσφυγή στην Ε.Ε. για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από τον Ευρωβουλευτή κ. Γιώργο Καρατζαφέρη. Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., χωρίς καμία αυταρέσκεια και προσωπική ιδιοτέλεια, αλλά με αυτονόητο εθνικό ενδιαφέρον, απευθύνθηκε σε όλους τους Έλληνες ευρωβουλευτές, πράγματι για πρώτη φορά, ζητώντας καταρχήν να προσυπογράψουν το κείμενο της γραπτής δήλωσης (0042/2006, 31 Μαΐου 2006). Σκοπός του βεβαίως ήταν η επίτευξη, εκ μέρους όλων των Ελλήνων ευρωβουλευτών, ενός κοινού μετώπου έτσι ώστε να πείσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ευρωβουλευτές.

  Το συγκεκριμένο κείμενο ευρίσκετο στη διάθεση των ενδιαφερομένων προς έγκριση και υπογραφή για περίπου 4 μήνες (μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2006). Την τελευταία Παρασκευή το υπέγραψαν όλοι οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ., πλην του κ. Βακάλη, για λόγους που δεν γνωρίζουμε. Δεν το υπέγραψε κανείς ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟΚ., κανείς του Κ.Κ.Ε. και κανείς του Συνασπισμού! Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, επισυνάπτω και τα σχετικά έγγραφα της ερώτησης τού Γιώργου Καρατζαφέρη καθώς και την κατάσταση που περιλαμβάνει τα 41 ονόματα Ελλήνων, Κυπρίων αλλά και άλλων Ευρωπαίων βουλευτών (κυρίως της Ομάδος IND/DEM) που υπέγραψαν.

  Σχετικά με την εκ των υστέρων καθ' όλα αξιόλογη και σοβαρή ενέργεια με σκοπό την προώθηση της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων, κατά την επίσκεψη της ομάδας της Π.Ο.Ε. στις Βρυξέλλες, ο κ. Καρατζαφέρης αφενός έλειπε, αφετέρου δεν ερωτήθηκε και φυσικά είναι πέρα από βέβαιο ότι θα ήταν σίγουρος αρωγός πάσης φύσεως βοήθειας και προσυπογραφής. Είναι αυτονόητο ότι και στο μέλλον θα είναι πάντοτε διαθέσιμος και παρών σε κάθε προσκλητήριο για την προώθηση παρόμοιων Εθνικών θεμάτων.

  Ο αποκλεισμός όμως και η μη πρόσκληση στην εκδήλωση της 17ης Φεβρουαρίου 2007 στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη αλλά κυρίως των υπολοίπων 40 Ευρωβουλευτών εκ μέρους της Π.Ο.Ε. δείχνει περίεργη προκατάληψη και τουλάχιστον έλλειψη ευγένειας. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι δεδομένο ότι δεν ζητάει με τους αγώνες του την προσωπική του επιβράβευση και αναγνώριση. Η μόνη αναγνώριση που επιδιώκει και θα συνεχίσει να παλεύει γι' αυτήν, είναι η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Σ' αυτόν τον τόπο όμως κάποτε πρέπει να μάθουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και για την απονομή της δικαιοσύνης, όσοι τουλάχιστον γνωρίζουν, να συμβάλλουν στην αποκατάσταση της Αλήθειας. Οι Πόντιοι μάλιστα είναι γνωστό ότι για κάτι που πρέπει να είναι περήφανοι είναι η μεγαλοψυχία.

  Κατηγορία: