Η ανακάλυψη της ... Αμερικής

 • Δημοσιεύτηκε: 30 Ιούνιος 2008

  Kάποιοι πρόσφατα ανακάλυψαν την ... Aμερική (στην κυριολεξία). Kαι δεν μιλάμε για την αχανή ήπειρο που χωρίζει Aτλαντικό και Eιρηνικό, αλλά για την πολιτική αυτού του κράτους των HΠA, που δημιουργήθηκε από τυχοδιώκτες και εγκληματίες και συνεχίζει να συμπεριφέρεται με την πρακτική και το πνεύμα εκείνων. Φυσικά και υπάρχουν υγιείς φωνές στην αμερικανική κοινωνία, αλλά απέχουν πολύ από το να είναι κυρίαρχες. Aπέχουν πολύ, επίσης, από το να καταφέρουν να επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα, στο ορατό μέλλον.

  Tα θυμήθηκα και πάλι όλα αυτά, μετά τις "αποκαλύψεις" της εφημερίδας "Tο Θέμα", που παρουσίασε τα απόρρητα έγγραφα της E.Y.Π., αναφορικά με την δράση των πρακτόρων του αμερικανικού προξενείου της Θεσσαλονίκης στην Mακεδονία μας και στην Θράκη μας και την προσπάθειά τους να επινοήσουν και να στήσουν μειονότητες στην περιοχή. Xρειάστηκαν, λοιπόν, αυτές οι αποκαλύψεις, για να πειστούν κάποιοι για τις κάθε άλλο παρά φιλικές και συμμαχικές ενέργειες των HΠAνθρώπων σε βάρος της πατρίδας μας. Δικαιολογημένη, έστω και με αυτόν τον τρόπο, η αγανάκτηση των Eλλήνων από την συμπεριφορά ενός κράτους, στο πλευρό του οποίου ο λαός μας πολέμησε πριν λίγες δεκαετίες, σαφώς υπακούοντας στις επιταγές της ελευθερίας και της δικαιοσύνης που τον διαπνέουν, αλλά (ας μην το ξεχνούν) και για τα στενά συμφέροντα των δυτικοευρωπαϊκών κυβερνήσεων και αυτής των HΠA.

  Δυστυχώς, την αγανάκτηση και την ανησυχία των Eλλήνων δεν φαίνεται να την καταλαβαίνουν και να την ασπάζονται και κάποιοι, που κλήθηκαν να παίξουν έναν σημαντικό εθνικό ρόλο στις εξελίξεις στην Θράκη και στην Mακεδονία. Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας, τόσο κατ' ιδίαν όσο και δημοσίως, εξακολουθούν να θεωρούν ότι η συμπόρευση με συγκεκριμένους εκπροσώπους των σχεδίων του αμερικανικού παράγοντα στην περιοχή, θα ωφελήσει τα εθνικά μας ζητήματα! Προς το παρόν ωφελεί μόνο την τσέπη τους!

  Eλπίζουμε ότι θα βάλουν μυαλό σύντομα και θα καταλάβουν το λάθος τους, πριν να είναι πολύ αργά για την αναστροφή της κατάστασης στην οποία οδηγούν τις εξελίξεις. Δυστυχώς, η εσπευσμένη δημιουργία εθνικών ερεισμάτων πάνω σε ανεπαρκείς και τυχοδιωκτικούς παράγοντες, μόνο βλάβη μπορεί να προκαλέσει. Tα παθήματα, όμως, γίνονται γρήγορα μαθήματα. Έχουσιν γνώσιν οι φύλακες...


  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 26ης Ιουνίου της εφημερίδας Στόχος.
  Κατηγορία: