Η αριστερή Νέα Δημοκρατία

 • Δημοσιεύτηκε: 23 Ιούλιος 2004

  Πολλές φορές υποστηρίξαμε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι δεξιό κόμμα, όχι με την έννοια της επιστροφής σε μία σκληρή δεξιά γραμμή, αλλά με την έννοια ενός σοβαρού και συνεπούς συντηρητικού κόμματος. Αυτό φαίνεται και με μία σειρά πολιτικών θέσεων όπως στην υποστήριξη της εισόδου της Τουρκίας στην Ε.Ε., θέση που φέρνει την Ν.Δ. σε πλήρη αντίθεση με τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Γκωλικούς, συμπλέοντας με την Ευρωπαϊκή σοσιαλιστική αριστερά. Αυτά όμως είναι γνωστά.

  Μένουμε όμως για άλλη μία φορά άφωνοι με τις επιλογές προσώπων της Ν.Δ., όπως αυτή της προσλήψεως του κ. Χρήστου Χαλαζιά στην θέση του υπευθύνου επαρχιακού τύπου του υπουργείου τύπου, κάτω από τον κ. Ρουσσόπουλο. Και αυτό διότι ο κ. Χαλαζιάς είναι μάχιμος αριστερός. Το πολιτικό του στίγμα το διακρίνει κανείς και από το βιβλίο - δικαίωση στους "αγώνες της ΕΑΣ" και των Κολλάδων που τσιτσίδωναν τους συναδέλφους τους στους δρόμους της Αθήνας κατά την περίοδο της κυβερνήσεως Μητσοτάκη. Ένθερμος υποστηρικτής της υποψηφιότητος του Μανώλη Γλέζου στις Νομαρχιακές Εκλογές του 2002, μαθητής του "Πάμπλο" (Μιχάλη Ράπτη), «υπερασπιστής» στα τηλεοπτικά πάνελ του Κουφοντίνα και του Γιωτόπουλου, και φανατικός απολογητής της αριστερής τρομοκρατίας της 17Ν και του ΕΛΑ. Να σημειώσουμε εδώ ότι ήταν και στην λίστα των μαρτύρων υπερασπίσεως.της 17Ν και του ΕΛΑ, ενώ με την ίδια αυτή ιδιότητα του μάρτυρος υπερασπίσεως, στήριξε το 1997 και τον Μπαλάφα.

  Ο κ. Χαλαζιάς για μήνες υποστήριζε ότι ουσιαστικώς δεν υπήρχε τρομοκρατία στην Ελλάδα (!), ότι όλα ήταν κατασκευάσματα των μυστικών υπηρεσιών, των Αμερικανών, της CIA κοκ. Μαζί με τον κ. Καραμπελιά έδωσαν ρεσιτάλ υπερασπίσεως των τρομοκρατών. Και έρχεται τώρα η Ν.Δ. να τον τοποθετήσει σε μία κυβερνητική θέση! Ποιον, αυτόν που «υπερασπιζόταν» την οργάνωση που δολοφόνησε τον Μπακογιάννη, τον Μομφεράτο και τον Αθανασιάδη.

  Για τον κ. Χαλαζιά δεν έχουμε να πούμε τίποτα το μεμπτό. Αυτά πιστεύει, αυτά υπερασπίζεται. Εξάλλου γνωρίζουμε ότι το να είσαι αριστερός στην Ελλάδα είναι επάγγελμα. Μακάρι να μπορούσαμε και εμείς να το εξασκήσουμε! Η Ν.Δ. όμως για άλλη μία φορά μας έδειξε το γνωστό της πρόσωπο. Άντε και τον Κωνσταντόπουλο Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

  Κατηγορία: