Η επανεμφάνιση της τρομοκρατίας

 • Δημοσιεύτηκε: 28 Ιανουάριος 2007

  Η τρομοκρατική επίθεση στην Αμερικανική πρεσβεία επανέφερε ξανά στην επικαιρότητα το πρόβλημα της τρομοκρατίας. Η Ελλάς είναι η μόνη χώρα σήμερα στην Ευρώπη που δεν έχει τελειώσει με την τρομοκρατία. Παρά την αρχική εξάρθρωση της 17Ν φαίνεται ότι νέοι πυρήνες δημιουργήθηκαν στην θέση της, ίσως και με την συνδρομή κάποιων ασύλληπτων μελών της. Τα προβλήματα που ανακύπτουν είναι πολλά.

  Πρώτον, η εικόνα της Ελλάδος και η οικονομία μας. Μία ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ θα έχει μεγάλες επιπτώσεις στον Ελληνικό τουρισμό και στην οικονομία των νησιών μας. Παράλληλα, ενισχύει την άδικη θέση των ΗΠΑ που απαιτούν βίζα από τους Έλληνες για να επισκεφθούν την Αμερική. Μόνο για εμάς ισχύει αυτό σε όλη την Ευρώπη. Δεύτερον, η Ελλάς φαίνεται ανίκανη να υπερασπισθεί την ασφάλεια των Αμερικανών διπλωματών. Για να δείτε την υποκρισία των «επαναστατών» και των απολογητών τους, πως θα τους φαινόταν αν εμφανιζόταν μία «ακροδεξιά» οργάνωση, η οποία στο όνομα της κατοχής της Κύπρου, κτυπούσε την τουρκική πρεσβεία; Νομίζω ότι σε αυτή την περίπτωση η Αριστερά, από την Ελευθεροτυπία έως τον ΣΥΝ, θα ζητούσε την κεφαλή τους επί πίνακι. Εδώ γιατί υπάρχει τέτοια ανοχή; Υπάρχει καλή και κακή τρομοκρατία;

  Η ανοχή που απολαμβάνει η τρομοκρατία στην χώρα μας από κάποιους πολιτικούς χώρους και πρόσωπα είναι ακατανόητη. Όπως δήλωσε ο Αλέξης Παπαχελάς στο Mega (15/1): «η Ελλάδα είναι η Disneyland των αναρχικών στην Ευρώπη». Να διευκρινίσω ότι δεν σκοπεύω να ποινικοποιήσω ιδεολογίες και πολιτικά κινήματα. Στην δημοκρατία διώκεται η πράξη και όχι το φρόνημα και οι ιδέες. Υπάρχουν εφημερίδες όμως που δίνουν απλόχερα βήμα στις ανακοινώσεις του Γιωτόπουλου, του Κουφοντίνα, του Ξηρού. Υπάρχουν οργανώσεις με περίεργες ονομασίες, κάτι «Δίκτυα δικαιωμάτων», που ενδιαφέρονται μην τυχόν κρυώσει κανείς τρομοκράτης της 17Ν στις φυλακές.

  Ποιό είναι το «ηθικό δίδαγμα» για έναν επίδοξο τρομοκράτη, για κάποιους ακτιβιστές της άκρας Αριστεράς, όταν βλέπουν τα αστυνομικά τμήματα να καίγονται από επιθέσεις «αγνώστων», χωρίς καμμία σύλληψη; Η ατιμωρησία. «Ρεκόρ με 120 μολότοφ στα Εξάρχεια», έγραφαν «Τα Νέα» στις 15/1. Από την μολότοφ και τα γκαζάκια στην ρουκέτα και τα όπλα η απόσταση δεν είναι μεγάλη. Κάποιοι θα την διανύσουν πολύ γρήγορα. Θα πρέπει από σήμερα να επιδείξουμε μηδενική ανοχή στην πολιτική βία. Από το κάψιμο του βιβλιοπωλείο του Γεωργιάδη έως την τοποθέτηση βόμβας στο σπίτι του Βουλγαράκη, η τρομοκρατία στην χώρα μας αντιμετωπίζεται με χαλαρότητα και «κατανόηση».

  Αν κάποιοι θέλουν να πολεμήσουν με RPG τους Αμερικανούς να πάνε στην Βαγδάτη και την Καμπούλ, να φορέσουν τουρμπάνι και να ζωστούν εκρηκτικά. Στο καλό και με την νίκη, δεν θα μας λείψουν καθόλου. Εδώ όμως, με τόσα εθνικά θέματα ανοικτά, δεν θα αφήσουμε την εξωτερική μας πολιτική έρμαια στις επιθυμίες των τρομοκρατών. Η Νέα Δημοκρατία απέτυχε και εδώ παταγωδώς. Ας αφήσει λοιπόν ο κ. Καραμανλής τα ευχολόγια. Δεν υπάρχει «μεσαίος χώρος» στην τρομοκρατία για να κρυφτεί. Δυστυχώς για αυτόν και την Ελλάδα.

  Κατηγορία: