Η κρίση στην Εκκλησία

 • Δημοσιεύτηκε: 11 Φεβρουάριος 2005

  Η κρίση στην Εκκλησία τον τελευταίο καιρό μας αναγκάζει να τοποθετηθούμε ως πολιτικό κόμμα, αν και - εν γένει - η Θρησκεία και η Εκκλησία δεν πρέπει να εμπλέκονται σε τέτοιες συζητήσεις. Και το ζητούμενο εδώ δεν είναι αν υπάρχουν κάποιοι ομοφυλόφιλοι ιεράρχες, ή κάποιοι ιεράρχες που εμπλέκονται σε ροζ σκάνδαλα και οικονομικές ατασθαλίες. Οι ανθρώπινες αδυναμίες αγγίζουν και τους ανθρώπους της Εκκλησίας, δυστυχώς, και ο κ. Χριστόδουλος οφείλει να τσακίσει όλα τα φαινόμενα σήψης που υπάρχουν στον χώρο της Εκκλησίας.

  Σήμερα όμως βρισκόμαστε σε μία ενορχηστρωμένη προσπάθεια ηθικού εξευτελισμού της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και, προσωπικώς, του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλου. Μία άθλια προσπάθεια εμπλοκής του Αρχιεπισκόπου με ανθρώπους του υποκόσμου, και μάλιστα εμπόρους ναρκωτικών, επειδή ο κ. Χριστόδουλος έστειλε μία δημόσια επιστολή σε δικαστές για να φανούν πιο επιεικείς σε ένα μέλος του ποιμνίου του. Μπορεί κάποιος να πει ότι δεν έπρεπε να το κάνει. Ισως, αλλά από πού προκύπτει ότι ο κ. Χριστόδουλος «σιγοντάρισε» έναν έμπορο ναρκωτικών; Ακόμη και η αθλιότητα κάποιων «γνωστών κύκλων» έπρεπε να έχει ένα όριο…

  Την ίδια ώρα οι ίδιοι άνθρωποι προσπαθούν να εμπλέξουν τον κ. Χριστόδουλο σε περίεργες μεθοδεύσεις όσον αφορά την εκλογή του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίου. Ανθρωποι των μυστικών υπηρεσιών, πράκτορες της Mossad και διάφοροι κύκλοι του Ισραήλ που θεωρούν «εχθρό» τον κ. Ειρηναίο προσπαθούν να δημιουργήσουν υποψίες για 2 πολύ σημαντικούς Ηγέτες της Ορθοδοξίας, χωρίς καμμία απόδειξη. Κατ' αυτό τον τρόπο, ο κ. Χριστόδουλος και ο κ. Ειρηναίος καλούνται να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες!

  Για εμάς, ως ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, υπάρχει οργανωμένο σχέδιο υπονομεύσεως της Ελληνικής Εκκλησίας. Αν και ποτέ δεν αναφερθήκαμε σε σενάρια συνομωσίας, πιστεύουμε ότι κάποιοι θέλουν να πλήξουν το κύρος της Εκκλησίας. Γιατί; Γιατί η Ελληνική Εκκλησία και ο κ. Χριστόδουλος είναι εμπόδιο σε όλους αυτούς που θέλουν να θάψουν το Μακεδονικό, που θέλουν να περάσουν νύκτα το «σχέδιο Ανάν» και την είσοδο της Τουρκίας στην Ευρώπη, που ονειρεύονται το τέλος του Ελληνικού έθνους. Αν σκεφθούμε ότι υπήρχε η φήμη ότι ο κ. Χριστόδουλος μετά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα άνοιγε το θέμα των ταυτοτήτων, τότε τα κομμάτια του παζλ δείχνουν να κολλούν…

  Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Καραμανλής όχι μόνο δείχνουν απάθεια στις ύβρεις και τις επιθέσεις εναντίον του κ. Χριστόδουλου, αλλά έφθασαν και κάποια κορυφαία στελέχη της, όπως ο κ. Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, να θέτουν θέμα χωρισμού Πολιτείας - Εκκλησίας, συμφωνώντας με τις θέσεις του κ. Κουναλάκη και της κ. Δαμανάκη! Αυτό δείχνει ότι οι οπαδοί της «Νέας Τάξεως» συνυπάρχουν και στα δύο μεγάλα κόμματα.

  Σε όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Εκκλησία οφείλουμε να πάρουμε όλοι θέση. Οι επιθέσεις εναντίον του κ. Χριστόδουλου είναι κακόβουλες και χωρίς αποδείξεις. Η ηθική μας αλληλεγγύη στην Εκκλησία της Ελλάδος είναι επιβεβλημένη. Η Αλήθεια στο τέλος θα θριαμβεύσει και τότε να δούμε που θα κρυφτούν όλοι αυτοί που σήμερα φτύνουν επάνω στην ιστορία και τον πολιτισμό μας.

  Κατηγορία: