Η πολιτική και δημοσιογραφική γκετοποίηση των κατοίκων του Αγ. Παντελεήμονα

 • Δημοσιεύτηκε: 13 Δεκέμβριος 2010

  Δυστυχώς, ό,τι είπαμε εχθές από νωρίς το απόγευμα ότι έπρεπε να αποφευχθεί, από τους επισήμους παράγοντες και δημοσιογράφους, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων για πρώτη φορά βρέθηκαν στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα, ακριβώς αυτό έγινε εχθές και σήμερα.

  1) Η συναυλία η οποία διοργανώθηκε εντός του ναού, δεν είχε τελικώς ελεύθερη είσοδο όπως είχε ανακοινωθεί, καθώς από τα ΜΑΤ που στεκόντουσαν στην είσοδο, δεν επιτρεπόταν στους κατοίκους αλλά μόνον σε επισήμους και σε… διαπιστευμένους αντιρατσιστές να εισέλθουν. Η συναυλία λοιπόν όχι μόνον δεν έφερε κοντά τους κατοίκους της περιοχής, όπως έλεγαν οι διοργανωτές ότι είχαν σκοπό να κάνουν, αλλά αντιθέτως με την εντολή των διοργανωτών, τους κράτησε μακριά, διωγμένους μάλιστα βιαίως από τα ΜΑΤ.

  2) Κανένας από τους επισήμους που ήρθαν για πρώτη φορά στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα και δυστυχώς ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή ο Αρχιεπίσκοπος, δεν σκέφτηκαν να πλησιάσουν τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους (για τους οποίους υποτίθεται πως γινόταν η συναυλία), προκειμένου να ακούσουν τα προβλήματα και τις διαφωνίες τους, έστω κι αν αυτές ήταν «ακραίες». Έτσι για λίγο, έστω και ως μία ένδειξη πως δεν τους θεωρούν πολίτες 3ης κατηγορίας.

  3) Αντιθέτως, όταν οι κάτοικοι αντιλήφθησαν πως δεν θα είχαν την ευκαιρία να δουν κάποιον επίσημο (αφού δεν τους επιτρεπόταν η είσοδος) προκειμένου να του εκθέσουν τα προβλήματα της περιοχής, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να φωνάζουν συνθήματα τα οποία λόγο του πλήθους που είχε περικυκλώσει τον Ναό, ακουγόντουσαν και στο εσωτερικό του, οι διοργανωτές έδωσαν την εντολή στα ΜΑΤ να απομακρύνουν βιαίως τους κατοίκους, προκειμένου να ακούν οι επίσημοι καλύτερα την συναυλία.

  4) Σχεδόν όλα τα Μέσα Μαζικής «Ενημέρωσης», παρουσίασαν τους κατοίκους, που μετά από όλα αυτά είχαν αγανακτήσει, ως «ακραία στοιχεία», «ρατσιστές» κ.α. Απειροελάχιστοι δημοσιογράφοι μίλησαν για την δίκαιη αγανάκτηση των ανθρώπων που βιώνουν καθημερινά το πρόβλημα της πλατείας, για τον τρόπο που φέρθηκαν τα ΜΑΤ σε ηλικιωμένους, για την προκλητικότητα των VIP καλεσμένων που ήρθαν με τα πολυτελή τους αυτοκίνητα από τα Βόρεια Προάστια σε μία πλατεία που την γνωρίζουν μόνο από τις ειδήσεις, προκειμένου να καταγγείλουν τους κατοίκους αυτής της περιοχής ως μισαλλόδοξους (δηλώσεις πρόεδρου του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής κ.α.).

  Πιο βαριά γκετοποίηση από αυτή που ζουν οι κάτοικοι του Αγ. Παντελεήμονα καθημερινά, από την δράση των ξένων συμμοριών, είναι η γκετοποίηση που τους έχει επιβάλει το πολιτικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο. Μία γκετοποίηση που κάνει την οργή τους να διπλασιάζεται, αφού όχι μόνον δεν θέλουν να τους ακούσουν, αλλά σε κάθε εκδήλωση της αγωνίας τους, είναι έτοιμοι να τους χαρακτηρίσουν σχεδόν σαν παράσιτα της κοινωνίας, που αποτελούν παραφωνία στο όμορφο κονσέρτο του πολυπολιτισμού, που όμως όλοι αυτοί οι μεγαλόσχημοι επικριτές βιώνουν σε περιβάλλοντα προφυλαγμένα και αποστειρωμένα, σαν αυτό της χθεσινής συναυλίας της ντροπής...

  Κατηγορία: