Η υποκρισία των «βασιλοφάγων»

 • Δημοσιεύτηκε: 30 Απρίλιος 2011

  Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται ένα έντονο ενδιαφέρον στα ΜΜΕ της χώρας μας σχετικά με τον γάμο του πρίγκηπος Ουΐλλιαμ. Η ενασχόληση με τα περί την ανά τον κόσμο μοναρχία αποτελεί για πολλούς στο εξωτερικό χόμπι κι έτσι οι ακούραστοι Έλληνες αντιγραφείς συμπέραναν ότι και το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό ενδιαφέρεται εξίσου για τα ρομάντζα του ατίθασου πρίγκηπος. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και η κρατική ΕΤ1 σε παιδικό πρόγραμμα που είχε το πρωί της Τετάρτης αφιέρωσε το επεισόδιο στην μοναρχική ενδυματολογία, παραθέτοντας κοστούμια και στολές των αυτοκρατορικών και βασιλικών αυλών της Ευρώπης.

  Κι όλα αυτά απ' αυτούς, που επί δεκαετίες χλεύαζαν, διέβαλλαν και συχνά εξύβριζαν τον τέως βασιλέα Κωνσταντίνο, αποκαλώντας τον «Κοκό» και «Γλύξμπουργκ», εξαφανίζοντας ουσιαστικά την λέξη βασιλέας από το λεξιλόγιό τους, αλλά και την ιστορία της Ελλάδος. Γιατί; Προφανώς, επειδή ο Κωνσταντίνος είχε επιλέξει να αντιταχθεί στον Παπαδόπουλο και τον Παττακό και εν συνεχεία να εμπιστευθεί τον Καραμανλή, ο οποίος είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι τον εξαπάτησε.

  Μην βιαστείτε να μου βάλετε την ετικέτα του βασιλικού. Γεννήθηκα άλλωστε την μετά βασιλέα εποχή και ουδόλως μου έχει λείψει ένας θεσμός που δεν γνώρισα. Θα 'λεγα μάλιστα ότι για τους ίδιους λόγους αποδοκιμάζω και εγώ τον Κωνσταντίνο, από άλλη σκοπιά φυσικά.

  Όμως είναι τέτοια η υποκρισία και η επαρχιώτικη μεγαλομανία του μεταπολιτευτικού κατεστημένου, πολιτικού και επικοινωνιακού, που την ώρα που ο κόσμος στην πατρίδα μας πεινάει και καταστρέφεται θα ξόδευαν και την τελευταία ρανίδα σιέλου ή και χρημάτων για να πάρουν μία θέση πίσω-πίσω στην γωνία του αβαείου του Ουεστμίνστερ για να δουν το ανίψι του Κωνσταντίνου ντυμένο γαμπρό και να κλέψουν έστω κι ένα βλέμμα της Κέιτ Μίντλετον.

  Σαν να μην φτάνει αυτό, τα ίδια συναισθήματα προσπαθούν να περάσουν και στον κόσμο. Φταίω εγώ τώρα που όλο αυτό το υπερπροβεβλημένο πανηγύρι μου φέρνει αναγούλα;

  Κατηγορία: