Η Cosmofon-Cosmote σας καλωσορίζει στην "Μακεδονία"

 • Δημοσιεύτηκε: 25 Μάρτιος 2008

  Όσοι επισκέπτεστε το γειτονικό κράτος των Σκοπίων -επιτρέψτε μου να το ονομάζω με το όνομά του από το 1919 ως το 1944, δηλ. το γεωγραφικό προσδιορισμό "Βαρδαρία"- και το κινητό σας εξυπηρετείται από την Cosmote, μόλις περάσετε τα σύνορα σας εξυπηρετεί η θυγατρική της Cosmofon. Σας καλωσορίζει αμέσως με ένα sms: "Have a pleasant stay in Macedonia".

  Το γεγονός δεν το επεσήμανε δημόσια κάποιος Έλληνας, αλλά έκανε εντύπωση σε έναν Κοσσοβάρο blogger, ώστε να το δημοσιεύσει στο ιστολόγιο του. Συγκεκριμένα, ο Kushtrim Xhakli ασχολείται με θέματα τεχνολογίας, μέσων ενημέρωσης, επιστημών και πολιτικής. Δημοσίευσε στο blog του, στις 12 Μαρτίου 2008, δύο κείμενα (posts) μικρά αλλά περιεκτικά, ικανά για να μας αποδείξει για μια ακόμη φορά πως οι ιθύνοντες αυτού του τόπου είναι για γέλια και για κλάματα. H ηλεκτρονική διεύθυνση του blog: http://www.xhakli.com. Τα παραθέτω σε μετάφραση:

  • Μία μέρα που βρισκόμουν στην "Μακεδονία" για δουλειές έλαβα sms από την Cosmofon (Cosmote) "Καλή διαμονή στην Μακεδονία"
  • Η Cosmofon (Cosmote) είναι ελληνική εταιρία, η ονομασία "Μακεδονία" δεν τους ενοχλεί. Οι μπίζνες είναι μπίζνες. Πάνω από όλα το συμφέρον.

  Ο αλβανικής καταγωγής (όπως δείχνει το όνομά του) Κοσσοβάρος μας χλευάζει: οι μπίζνες είναι μπίζνες και δυστυχώς έχει δίκιο. Όταν όλοι οι διπλωμάτες, διαπραγματευτές, μεσολαβητές κ.α. εισέρχονται στην FYROM (σύμφωνα με τον ΟΗΕ) αναλαμβάνει η Cosmofon να τους ενημερώσει πως βρίσκονται στην "Μακεδονία".

  Να υπενθυμίσουμε πως η Cosmofon είναι εταιρία που ανήκει (όπως τουλάχιστον οι ίδιοι γράφουν) 100% στην Cosmote και η Cosmote ανήκει σε ποσοστό 85,98% στον ΟΤΕ! Επομένως, το Ελληνικό δημόσιο μέσω των στρατηγικών του εταιριών (όπως το ίδιο τις αναφέρει) αναλαμβάνει να μάθει σε όλους τους επισκέπτες τους κράτους της Βαρδαρίας πως το σωστό όνομα δεν είναι FYROM αλλά "Μacedonia".

  Προσέξτε, όλα αυτά δεν συνέβησαν καταγγέλθηκαν και σταμάτησαν. Ισχύουν. Το περιστατικό έχει ημερομηνία 12 Μαρτίου. Ακόμα και αν η Cosmofon ήταν ιδιωτική εταιρία, πάλι θα έπρεπε να ασκηθούν πιέσεις. Αλλά από την στιγμή που είναι εταιρία που στήθηκε με κεφάλαια του Ελληνικού δημοσίου υπάρχει μείζον θέμα.

  Όταν οι Έλληνες ιθύνοντες (μαζί η Ντόρα και ο Καραμανλής) πηγαίνουν στα Σκόπια ή περνάνε από τον εναέριο χώρο τους, το ίδιο μήνυμα δεν έρχεται στα κινητά τους; Όταν το λαμβάνουν αυτό το μήνυμα δεν βλέπουν τι γράφει; Και πώς αντιδρούν; Ή είναι και αυτό δείγμα γραφής των εθνικών αντανακλαστικών τους και συνακόλουθα των εκπληκτικών διαπραγματευτικών τους ικανοτήτων;

  Κατηγορία: