Ιστορίες Ελληνοτουρκικής τρέλας

 • Δημοσιεύτηκε: 24 Οκτώβριος 2004

  Τελικά οι Τούρκοι πρέπει να έχουν τρομερή αίσθηση του χιούμορ. Όπως επίσης πρέπει να έχουν και μια τεράστια συλλογή (συλλεκτικής αξίας) ελληνικών διαβημάτων για τις χιλιάδες των παραβιάσεων που πραγματοποιούνται στο Αιγαίο τα τελευταία χρόνια.

  Βέβαια θα πρέπει να ανησυχούμε ιδιαίτερα γιατί στο στόχαστρο έχει μπει και η Μύκονος. Έτσι το καλοκαίρι όλο το εγχώριο "καλλιτεχνικό" και τηλεοπτικό "τζετ σετ" μπορεί να έχει πρόβλημα διακοπών.

  Φυσικά για μια ακόμη φορά η στάση (και αυτής) της κυβέρνησης ήταν δυναμική και αποστομωτική. Θα εξετάσει λέει όλες τις παραμέτρους συνολικά, για το αν θα πάρει ημερομηνία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Τουρκία όταν έρθει η κατάλληλη ώρα (βέβαια δεν υπάρχει άνθρωπος σ' αυτή τη χώρα που το πιστεύει ότι θα πούμε όχι στην Τουρκία, ακόμη και αν οι Τούρκοι πιλότοι προσγειωθούν για καφέ στο "Ελ. Βενιζέλος", αλλά αυτό μικρή σημασία έχει). Η κυβέρνηση μας έκανε το καθήκον της. Και σίγουρα θα πιστεύει ότι οι Τούρκοι "ψάρωσαν". Επίσης το διάβημα που έγινε στο Τουρκικό ΥΠΕΞ σίγουρα τάραξε τα νερά της Τουρκικής πολιτικής σκηνής.

  Από την άλλη ο κουμπάρος Ερντογάν, εβρισκόμενος στη Γαλλία, δήλωσε ότι ο Τουρκικός στρατός δεν θα αποχωρήσει ποτέ από την Κύπρο, και για να κατευνάσει τους Γάλλους έκλεισε και μια παραγγελία αγοράς 30 περίπου "αιρ μπας" αξίας πολλών δισ. ευρώ. Βλέπετε οι Τούρκοι πάντα έδιναν ένα καλό "μπαξίσι" όποτε χρειαζόταν. Επίσης ο κουμπάρος Ερντογάν έκλεισε εμπορικές συμφωνίες με την Ρωσία, αλλά και αυτό μικρή αξία έχει για την περισπούδαστη κυβέρνηση μας, η οποία προφανώς έχει άλλη θεώρηση των πραγμάτων.

  Μετά από όλα αυτά οι Τούρκοι μπορεί να έχουν σκάσει στα γέλια, αλλά εμείς σαν πολίτες αυτής της ταλαίπωρης χώρας δικαιολογημένα γινόμαστε "Τούρκοι" από οργή και απογοήτευση. Γιατί ακόμη μια φορά η εξωτερική μας πολιτική αποδεικνύεται κοντόφθαλμη και αδύναμη. Πότε με ζεμπεκιές και πότε με κουμπαριές προσπαθεί να κάνει διπλωματία και διεθνείς σχέσεις, αγνοώντας βασικές αρχές της διπλωματίας και της πολιτικής επιστήμης.

  Είναι απαράδεκτο και άδικο για τον Ελληνικό λαό να μην υπάρχει από τα δυο κόμματα εξουσίας κοινή στρατηγική που να αποσκοπεί κάπου, αλλά όλα να γίνονται την τελευταία στιγμή και να θριαμβεύει η τακτική του "βλέποντας και κάνοντας".

  Τελικά ίσως να είναι καλύτερα την επόμενη φορά που τα τουρκικά αεροπλάνα φτάσουν στην Άνδρο ή όπου αλλού νομίζουν οι Τούρκοι να μην πούμε τίποτε. Και προς Θεού να μην κάνουμε άλλο διάβημα. Τουλάχιστο δεν θα γελοιοποιούμαστε...

  Κατηγορία: