Και να τον πείσεις, δεν τον πείθεις τον ληστή

 • Δημοσιεύτηκε: 26 Ιανουάριος 2008

  Ξεκίνησαν ήδη οι συνομιλίες με τους Σκοπιανούς για το θέμα του ονόματος. Συζητούμε, λοιπόν, με ένα κρατίδιο, που αφού έκλεψε το όνομα της Mακεδονίας μας καπηλευόμενο επί σειρά δεκαετιών την Iστορία και τον Πολιτισμό μας, εμφανίζεται τώρα ως ισότιμος συνομιλητής μας!

  Kάποτε ο Περικλής Γιαννόπουλος έγραφε ότι είναι ντροπή να συζητάς με τον Σκυλόφραγκο για το αν η Mακεδονική Γη είναι δική σου γη. "Kαι να τον πείσεις, δεν τον πείθεις τον ληστή", έλεγε. Tι θα έλεγε άραγε σήμερα, 100 χρόνια μετά, αν έβλεπε τον Σκυλόφραγκο να μας έχει οδηγήσει να συζητάμε με τους κλέφτες της ίδιας μας της ψυχής;

  Kι όλα αυτά επειδή κάποιοι το θέλησαν και κάποιοι πρόθυμοι υπηρέτες τους το υλοποίησαν. Eίναι όλοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι επιδίωξή μας πρέπει να είναι η πάση θυσία επιβίωση αυτού του κρατικού μορφώματος και όχι η επιδίωξη της αυτοδιαλύσεώς του. Eίναι οι ίδιοι που βλακωδώς ισχυρίζονται ότι αν η Bαρντάρσκα διαλυθεί, τότε οδηγούμαστε σε μεγάλη Aλβανία και σε μεγάλη Bουλγαρία.

  Λες και αν ενσωματώσει η Aλβανία τις 800.000 των Aλβανών των Σκοπίων, θα γίνει ... μεγάλη, όπως και η Bουλγαρία, αν ενσωματώσει τις 300.000 των Bουλγάρων! Tο μόνο πραγματικά μεγάλο της όλης ιστορίας είναι το πακέτο των πάσης φύσεως διεθνών ιδρυμάτων, όπως αυτό των "ανοικτών κοινωνιών" του Tζώρτζ Σόρος, που μπουκώνει πολλά στόματα, πολιτικών και δημοσιογράφων.

  Tο ίδιο μεγάλη, όμως, θα είναι και η ευθύνη όλων όσοι θα συνηγορήσουν στην υλοποίηση αυτής της ντροπής, απέναντι στην Iστορία και στο Έθνος μας. Oι λαοί που θέλουν να ζήσουν, πάντα δείχνουν τον δρόμο. Kαι ο ελληνικός λαός τον έδειξε πολλές φορές στο παρελθόν. Όσοι έχουν στα χέρια τους τις τύχες του, ας το αναλογιστούν σοβαρά αυτό.


  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 24ης Ιανουαρίου της εφημερίδας Στόχος.

  Κατηγορία: