Καρολίνα Πελεντρίτου, σε ευχαριστούμε

  • Δημοσιεύτηκε: 04 Οκτώβριος 2004

    Οφείλουμε να συγχαρούμε την μικρή Καρολίνα για το χρυσό μετάλλιο που εξασφάλισε στους Παρά-ολυμπιακούς Αγώνες. Πιο πολύ όμως, οφείλουμε να τη συγχαρούμε για την γνωστή πια δήλωσή της για το δημοψήφισμα και το σχέδιο Ανάν. Χωρίς άλλο, είναι πολύ ελπιδοφόρες τέτοιες δηλώσεις, ειδικά όταν προέρχονται από νέους των 17-18 χρόνων.

    Είναι φανερό ότι δεν ήταν μια 'ατάκα' της στιγμής. Έτι καλύτερο! Η μικρή Καρολίνα το είχε προσχεδιάσει γιατί όπως φαίνεται το είχε από μέσα της, όπως λέμε. Μπορεί, προ του δημοψηφίσματος, να είχε κι αυτή αγωνίες που δεν άρμοζαν στη τρυφερή ηλικία της. Της αξίζουν χίλια μπράβο γιατί είχε το θράσος να εκμεταλλευτεί τις στιγμές της προβολής που είχε, για να πει αυτό που ήθελε. Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την στάση του στο δημοψήφισμα με την οποία έκανε δυνατό να υψωθεί η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας, και να ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος που έπρεπε να ακουστεί. Ξάφνιασε τους πάντες. Για μας, ευχάριστη έκπληξη, για άλλους σφαλιάρα που τους άξιζε. Ελπίζω να κατανοήσουν οι πάντες ότι αυτός ο λαός, που βγάζει ακόμα Καρολίνες, δεν είναι σε καμιά περίπτωση διατεθειμένος να δεχτεί την λύση του Ανάν και την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ούτε η Καρολίνα, ούτε και ο υπόλοιπος λαός, ούτε γενιές που θα 'ρθουν, είναι διατεθειμένοι να ακούσουν οποιοδήποτε άχαρο, ξένο άσμα για Εθνικό Ύμνο.

    Κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το σίγουρο είναι ότι έχετε υπόψη τη δήλωση της Καρολίνας. Να είστε σίγουρος ότι μόνο συγχαρητήρια θα εισπράττετε εάν συνεχίσετε την εθνικά αξιοπρεπή πορεία που ξεκινήσατε με το διάγγελμα σας, προ του δημοψηφίσματος. Να είστε σίγουρος ότι έχετε την στήριξη του λαού όταν αρνείστε την υποδούλωση που επιβάλλει το σχέδιο Ανάν. Άλλωστε σίγουρα δεν ξεχνάτε τις εκδηλώσεις αγάπης στο προεδρικό, μετά το διάγγελμα σας. Οφείλουμε να σας συγχαρούμε κι εμείς με τη σειρά μας, για την ομιλία σας στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Οφείλουμε από την άλλη να εκφράσουμε τον προβληματισμό μας για το διάγγελμα σας στην επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας. Αυτά τα περί λύσης που δεν θα αλλάζει την φιλοσοφία του Σχεδίου Ανάν δεν ικανοποιούν την τεράστια πλειοψηφίας του Κυπριακού Ελληνισμού. Αυτό υποδηλώνει το 76% του δημοψηφίσματος, και αυτό λένε και οι τωρινές δημοσκοπήσεις. Ευτυχώς, έχουμε ακόμα Δημοκρατία. Την Δημοκρατία που θα καταργήσει όμως, οφείλουμε να το τονίσουμε, μια λύση με βάση το σχέδιο Αναν (με αλλαγές που δεν θα αλλάζουν τη φιλοσοφία του).

    Ευχαριστούμε Καρολίνα. Είσαι πράγματι... χρυσή! Σε ευχαριστούμε και για την ώθηση που μας δίνεις, για να γράφουμε αυτές τις γραμμές.