Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Φρέντη Μπελέρη στην Αθήνα

 • Δημοσιεύτηκε: 14 Ιούνιος 2015

  Την Κυριακή 14 Ιουνίου, στις 6.30 μ.μ., πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Φρέντη Μπελέρη, στο ξενοδοχείο President στην Αθήνα. Στο πάνελ των ομιλητών συμμετείχαν οι:

  • Ευάγγελος Ντούλες, πρόεδρος του ΚΕΑΔ
  • Φρέντης Μπελέρης, υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας
  • Λεωνίδας Παππάς, πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ "Ομόνοια"
  • Βασίλης Μπολάνος, πρώην δήμαρχος Χειμάρρας και πρόεδρος της "Ομόνοιας"

  Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος Θεόδωρος Γκούμας από το Himara.gr.

  Κλήθηκαν στο βήμα για ένα σύντομο χαιρετισμό τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας Φαήλος Κρανιδιώτης, Ζωή Ράπτη, Σοφία Βούλτεψη και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μαρκόπουλος. Παρευρέθηκαν επίσης ο Μάκης Βορίδης, ο Μπάμπης Καραθάνος, πρόεδροι Βορειοηπειρωτικών συλλόγων καθώς και πλήθος κόσμου.

  Οι ομιλητές είπαν περιληπτικά τα εξής:

  Βασίλης Μπολάνος. Ειλικρινά αισθάνομαι πολύ περήφανος. Για τον Φρέντη Μπελέρη, θα ήθελα να τονίσω ότι η μαχητικότητά του και η γνώση του θα φέρουν ένα σωστό αποτέλεσμα σε έναν δήμο που σήμερα είναι ανύπαρκτος από πλευράς διαχείρισης, από πλευράς οικονομικής κατάστασης, από πλευράς πολιτικής κατάστασης και μας έχει φέρει σε μία πολύ δυσμενή θέση. Αυτή την στιγμή όλοι πρέπει να συμμετάσχουμε στις εκλογές. Γιατί με τον νέο δήμο έχουμε διπλή υποχρέωση. Μέχρι τώρα, την προεκλογική περίοδο όλοι εκφράζαμε γνώμη για το τι θέλουμε και πως το θέλουμε, αλλά το ποσοστό αυτών που ψηφίζουν δεν ξεπερνούσε το 33%. Αυτό σημαίνει ότι τελικά ένα 10% αποφασίζει για το που θα οδηγηθεί η πατρίδα μας. Για αυτό η συμμετοχή μας έχει πολύ μεγάλη σημασία και θα πρέπει να κάνουμε την υπέρβαση στις εκλογές αυτές και να δώσουμε την νίκη στον Φρέντη Μπελέρη.

  Υποψήφιος από την Βρανίστα. Μετά τον Βασίλη Μπολάνο, ο λόγος δόθηκε σε έναν υποψήφιο του συνδυασμού, από τον νέο Δήμο της Βράνιστας, ο οποίος είπε ότι είναι μεγάλη του χαρά που παίρνει μέρος σε αυτήν την εκδήλωση, η οποία προάγει την υποψηφιότητα του Φρέντη Μπελέρη για τον δήμο Χειμάρρας. Και στην Χειμάρρα δίνεται η ευκαιρία να έχει έναν άξιο δήμαρχο, μορφωμένο, με ακεραιότητα ηθική και με αίμα χειμαρριώτικο. Είναι η στιγμή που θα αποφασισθεί εάν η επαρχία της Χειμάρρας θα έχει πρόοδο ανθρωπιστική, με την νίκη του Φρέντη Μπελέρη, ή το αντίθετο, σε περίπτωση που τον δήμο θα κερδίσει το σοσιαλιστικό κόμμα.

  Λεωνίδας Παππάς. Λένε ότι οι εκλογές είναι η γιορτή της δημοκρατίας. Όμως εμείς, εδώ και 25 χρόνια, κατά την προεκλογική περίοδο, γνωρίσαμε μόνο εκβιασμούς και απειλές, υποσχέσεις για προσωπικά ρουσφέτια, βία και νοθεία. Εφέτος έφθασε σε σημείο ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, μέσα στην Χειμάρρα, να πει στον λαό της ότι "αν θέλετε νερό, ψηφίστε τον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Gjergji Goro, αλλιώς να πιείτε νερό από την θάλασσα", για να του απαντήσει πολύ σωστά ένας 25χρονος Χειμαρριώτης: "Χωρίς νερό μπορώ, χωρίς Ελλάδα όχι". Έχω και εγώ να ζητήσω ένα "ρουσφέτι" από τον Φρέντη Μπελέρη: Σήμερα (14/6) είναι η εορτή του Οσίου Νήφωνος του Αθωνίτου, ο οποίος καταγόταν από το Λούκοβο, που σήμερα, με την νέα διοικητική διαίρεση, κατέστη ενιαίος δήμος με την Χειμάρρα. Προτείνω ο Όσιος Νήφων να καθιερωθεί ως ο πολιούχος του Δήμου. Με όση δύναμη έχω, θα σας παρακαλέσω να συμμετάσχετε στις εκλογές. Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια, ας μην αφήσουμε αυτήν τη ευκαιρία να πάει χαμένη, γιατί, όπως θυμάστε, στις προηγούμενες εκλογές για 70 ψήφους χάσαμε τον δήμο.

  Ευάγγελος Ντούλες. Το 2011 ψηφίσανε τον Gjergji Goro 1574 άτομα, μόνο στον Δήμο της Χειμάρρας. Νοιώθουν δικαιωμένοι με την σημερινή κατάσταση που έχει φέρει τον Δήμο, την κατά πρόσωπο κοροϊδία τους και τον απροκάλυπτο ανθελληνισμό του; Στην τηλεοπτική του αντιπαράθεση με τον Φρέντη Μπελέρη, όταν τον ρώτησαν αν αυτός είχε βγάλει αυτός προεκλογική αφίσα στα ελληνικά είπε: "Όχι, κάποιοι άλλοι το κάναν, για προβοκάτσια!" Όσο για το 2011, που όντως έβγαλε αφίσα στα ελληνικά είπε: "Ναι, το έκανα για να πάρω και άλλες ψήφους από αυτούς", εννοώντας τους Βορειοηπειρώτες. Και όμως κάποιοι από εμάς τον έκαναν δικό τους και σήμερα δεν διστάζουν, στο κέντρο της Αθήνας να συλλέγουν ψήφους, για ποιον; Για αυτόν, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος πολέμιος του Ελληνισμού. Αυτό καθιστά δυσχερή την θέση των επικεφαλής Βορειοηπειρωτών, σε περίπτωση που θα χρειασθεί να ζητήσουν κάποιες ευνοϊκές ρυθμίσεις από την Ελλάδα. Πρέπει να κερδίσουμε με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά και να προσέξουμε να μην γίνει νοθεία, που θα μπορέσει να ανατρέψει το τελικό αποτέλεσμα. Όσο καλός και να είναι ο Μπελέρης, όσο άριστος και να είναι ο συνδυασμός, οι εκλογές έχουν και αριθμούς, έχουν και μηνύματα. Και εμάς μας ενδιαφέρει να στείλουμε το μήνυμα "Μακριά τα χέρια από την Χειμάρρα" σε όλους αυτούς που την επιβουλεύονται.

  Και κάτι που αφορά τις εκλογές και στους άλλους δήμους. Σήμερα στην Αθήνα, την ίδια ώρα, σε ένα άλλο ξενοδοχείο, γίνεται μία άλλη προεκλογική συγκέντρωση, ενός άλλου υποψηφίου, που αφορά τον Δήμο Φοινίκης (και ο οποίος κατεβαίνει ανταγωνιστικά προς τον υποψήφιο, υποστηριζόμενο από Ομόνοια-ΚΕΑΔ, Γιάννη Μπάμπη, στον ίδιο δήμο). Ο υποψήφιος αυτός δήμαρχος υποστηρίζεται ανοικτά από τον άλλο δηλωμένο ανθέλληνα Koco Kokedhima, ο οποίος απροκάλυπτα θέλει να μας αλλοιώσει την Χειμάρρα και καιροφυλακτεί για να μας αρπάξει τις περιουσίες. Σήμερα το μεσημέρι (14/6), ο πρωθυπουργός της Αλβανίας μίλησε με μια γλώσσα που λογικώς, δεν στέκει σε δημοκρατική χώρα. "Καταραμένοι" λέει, για όσους δεν ψηφίσουν τον υποψήφιό του στην περιοχή της Κονίσπολης. Στις εκλογές του 2000 με όλη την βία και την νοθεία, καταφέραμε και εκλέξαμε τον Βασίλη Μπολάνο. Μετά από δύο εκλογικές θητείες, όταν νομίσαμε ότι είχαμε πλέον σταθεροποιηθεί στην Χειμμάρρα, χάσαμε τον Δήμο το 2011, από έλλειψη ενότητας. Για αυτό πρέπει, όλοι μα όλοι, την επόμενη Κυριακή να πάμε να ψηφίσουμε και να μην φύγει κανείς πριν πάρουμε οριστικά το πρακτικό της νίκης στα χέρια μας.

  Τελευταίος μίλησε ο Φρέντης Μπελέρης, ο οποίος είπε περιληπτικά τα εξής: Ευχαριστώ τους παρευρισκόμενους πολιτικούς για την παρουσία τους, ιδιαιτέρως δε αυτούς που όλα τα χρόνια ήταν στο πλευρό των Βορειοηπειρωτών και έδιναν μαζί μας τις μάχες, καθώς και άλλα άτομα ή φορείς που μας παρέχουν υποστήριξη. Θέλω να σας πω με βεβαιότητα ότι στις 22/6 θα έχουμε την διοίκηση του Δήμου και θα δουλέψουμε για το καλό του τόπου. Σήμερα (14/6) θα σας πω για τις 4 εγκληματικές παραλείψεις του σημερινού δημάρχου Gjergji Goro:

  1. Συστηματικά, από την μέρα που ανέλαβε το δημαρχείο, προσπαθεί να αλλοιώσει τον πολιτισμό, τα ήθη, τα έθιμα την θρησκεία και το ήθος.

  2. Όταν έγιναν οι εκλογές, πριν τέσσερα χρόνια, στα ταμεία του Δήμου υπήρχε ένα πλεόνασμα 500.000 ευρώ, το οποίο είχε δημιουργηθεί επί δημαρχίας Βασιλείου Μπολάνου. Ο Gjergji Goro σήμερα, παραδίδει τον δήμο με χρέος πλέον του 1 εκατομμυρίου ευρώ.

  3. Η συντριπτική πλειοψηφία των Χειμαρριωτών ήταν εναντίον της νέας διοικητικής διαίρεσης. Αυτός, μην ακούγοντας την θέληση του λαού, είπε ΝΑΙ στην διαίρεση αυτή. Φυσιολογικά, όπως όλοι οι δήμοι, η Χειμάρρα θα έπρεπε να συνενωθεί με κάποιον όμορο Δήμο, όμως στη περίπτωση της Βράνιτσας οι δύο δήμοι ήταν χωρισμένοι από τα μεταξύ τους βουνά και είχαν μεγάλες πολιτιστικές και οικονομικές διαφορές. Σήμερα η ένωση με την περιοχή της Βράνιτσας μίας φτωχής ορεινής περιοχής είναι μία πραγματικότητα. Η κυβέρνηση το έκανε αυτό, θέλοντας να χρησιμοποιήσει τους κατοίκους αυτής της περιοχής εναντίον μας, προσπαθώντας να έχει το επάνω χέρι στην διακυβέρνηση. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών είναι πίσω πολιτιστικά, και μάλιστα σε σύγκριση με τους κατοίκους της Χειμάρρας, αλλά σε αυτή την περίπτωση το εφικτό είναι να ακολουθήσουν αυτοί μία πορεία προόδου και να έρθουν κοντά στους Ευρωπαίους πολίτες, που είμαστε εμείς, που είμαστε η πρόοδος.

  4. Ο Gjergji Goro, μέσω φίλα προσκείμενων προς αυτών ατόμων και ΜΜΕ εκβιάζει ποικιλοτρόπως τους Χειμαρριώτες για διάφορα θέματα που θέλει να περάσει όπως τον συμφέρουν, αλλά μάταια. Οι Χειμαρριώτες παραμένουν προσηλωμένοι στην αγάπη τους για τον τόπο τους και για την πατρίδα.

  Λίγα λόγια για το πρόγραμμά μου. Ο βασικός άξονας της ανάπτυξης του τόπου κινείται κυρίως στην βάση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Η τουριστική περίοδος είναι μία σοβαρή πηγή εσόδων για την Χειμάρρα, για αυτό πρέπει να αξιοποιηθεί περαιτέρω. Εκτός από τις παραλίες της, η Χειμάρρα διαθέτει και πολιτιστικά μνημεία-αξιοθέατα, από τα πιο σπάνια μνημεία του Ελληνισμού, που συνδέονται με την μακρόχονη και ένδοξη Ιστορία της. Ένα από αυτά είναι η σπηλιά όπου ο Οδυσσέας συνάντησε τον Πολυφημο και η περιοχή έχει πάρει το όνομά της από αυτήν (Σπήλια). Υπάρχουν επίσης κάστρα και αρχαιολογικοί χώροι, που δεν προστατεύονται, και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών πηγαίνουν και παίρνουν πέτρες και άλλα υλικά για να χτίσουν τα σπίτια τους. Αυτό συμβαίνει με τα ερείπια μιας αρχαίας πόλης που υπάρχει στην Βράνιστα.

  Μία άλλη πηγή οικονομικής ανάπτυξης είναι και ο αγροτικός τομέας, στον οποίον θα γίνουν επενδύσεις και συνεργασίες με αρμόδια πρόσωπα και φορείς. Στην Παιδεία, θα πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξουμε τα σχολειά μας, και να τα αναβαθμίσουμε, προς όφελος των παιδιών μας. Θα γίνουν διάφορες εκθέσεις, σεμινάρια, και συνεργασίες, που θα είναι ωφέλιμα για τα παιδιά μας και για τον τόπο. Όμως, χωρίς την κατοχύρωση της γης (ιδιοκτησίας) δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη. Σε όλες τις πρώην κομμουνιστικές χώρες έχουν προ πολλού λυθεί τα θέματα της ιδιοκτησίας. Εδώ όμως τα θέματα αυτά δεν λύνονται γιατί θέλουν να αρπάξουν την γη μας. Όσο είχαμε εμείς τον δήμο της Χειμάρρας, κάναμε παν το δυνατόν, σε ότι αφορούσε τα θέματα αυτά, αλλά είχαμε απέναντι μας τις οργανωμένες μεθοδεύσεις του Αλβανικού κράτους. Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας στον τομέα αυτόν.

  Θα ασκήσουμε στον δήμο την αρχή της Δημογεροντίας, η οποία θα προσφέρει την βοήθειά της στα προβλήματα του τόπου και οι αποφάσεις της θα έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα. Ο Βασίλης Μπολάνος, όντας δήμαρχος, είχε ζητήσει την συνδρομή του ΟΑΣΕ και είχε καταφέρει την δημιουργία ειδικού προγράμματος για το ιδιοκτησιακό της Χειμάρρας. Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούλιο 2011, σταμάτησε, μόλις ανέλαβε την δημαρχία ο Gjergji Goro και έκτοτε δεν έχει γίνει καμία σχετική ανακοίνωση ούτε από την νέα δημοτική αρχή, αλλά και ούτε από τον ΟΑΣΕ.

  Υπάρχουν αναλυτικά στο πρόγραμμά μας, όλα τα σημεία και μπορείτε να τα δείτε, γιατί εγώ δεν θέλω να σας κουράσω άλλο. Ξεκινώντας την προεκλογική μου εκστρατεία, είχα πει ότι θα κάνω έναν έντιμο και καθαρό αγώνα: Θα κάνω ότι πρέπει και ας γίνει ότι θέλει.

  Σήμερα έχω να σας πω ότι στις 21/6 θα νικήσουμε γιατί:

  • Η πρότασή μας είναι αληθινή
  • Είμαστε η παράταξη των νοικοκυραίων, που προστάτευσε την Χειμάρρα όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζει να την προστατεύει
  • Ο στόχος μας είναι δίκαιος, τίμιος και ρεαλιστικός. Έχουμε να προστατεύσουμε την γη των προγόνων μας, έχουμε να συνεχίσουμε να ζούμε ως Έλληνες
  • Στις 21/6 θα έρθουν στην Χειμάρρα συμπολίτες μας από τις ΗΠΑ, Λονδίνο, Βερολίνο, από όλες τις περιοχές της Ελλάδος και αυτοί που διαμένουν σε άλλες περιοχές της Βορείου Ηπείρου.

  Θα νικήσουμε γιατί μας προστατεύει ο Θεός της Χειμάρρας, ο Θεός της Ελλάδος.