ΛΑ.Ο.Σ: ένα νέο εθνικο-λαϊκό Κίνημα

 • Δημοσιεύτηκε: 08 Δεκέμβριος 2005

  Η δημοσκόπηση του Νοεμβρίου της Metron Analysis έδωσε στον ΛΑ.Ο.Σ. 4,2% ως πρόθεση ψήφου. Υπήρχαν όμως τμήματα της συγκεκριμένης έρευνας τα οποία δεν είδαν το φως της δημοσιότητος, αν και είχαν πολύ σημαντικά στοιχεία για τον κόσμο που ψηφίζει τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό και στηρίζει τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Ας δούμε τα σημαντικότερα:

  • Οι «θετικές γνώμες» για τον Γ. Καρατζαφέρη ανέβηκαν στο 27% από 20,8% ένα χρόνο πριν. Αντιθέτως, οι θετικές γνώμες για τον κ. Καραμανλή έπεσαν από 65,6% σε 54,9%!
  • Οι «θετικές γνώμες» όμως για τον Γ. Καρατζαφέρη αγγίζουν πλέον όλο το πολιτικό φάσμα. Συγκεκριμένα, έχουν θετική γνώμη για τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. το 20,3% των αριστερών, το 15,8% των κεντροαριστερών, το 22,7% των κεντρώων, το 36,2% των κεντροδεξιών και το 41,8% των δεξιών.
  • Ο Γ. Καρατζαφέρης θεωρείται ως ο τρίτος καταλληλότερος πρωθυπουργός με 3,2%, στους δεξιούς όμως το ποσοστό ανεβαίνει σε 6,3%.
  • Ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι το κόμμα των νέων, καθώς στις ηλικίες 18-24 ετών λαμβάνει 6,5%, 25-34 ετών 5,3%, 35-44 ετών 5% και στους φοιτητές 8,4%.
  • Ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι επίσης το κόμμα των εργαζομένων και των παραγωγικών τάξεων καθώς λαμβάνει 4,4% στους εργάτες, 5,5% στους μικρομεσαίους, 5,1% στους ελεύθερους επαγγελματίες.
  • Θα μπορούσαν να ψηφίσουν τον ΛΑ.Ο.Σ. σήμερα το 19,4% των Ελλήνων. Στους οπαδούς της Ν.Δ. το ποσοστό είναι 25,3%, στο ΠΑΣΟΚ 9,1%, στο ΚΚΕ 12,2% και στο ΣΥΝ 15,4%.
  • Στον ΛΑ.Ο.Σ. έρχεται το 3,3% των ψηφοφόρων της Ν.Δ., το 1,9% του ΠΑΣΟΚ και το 4,5% όσων έριξαν άκυρο-λευκό στις προηγούμενες εκλογές.
  • Η Ν.Δ. πιστεύουν ότι τα πηγαίνει χειρότερα από ότι περίμεναν το 52,7% των Ελλήνων έναντι μόλις 33,3% πριν ένα χρόνο. Το αντίστοιχο ποσοστό στους οπαδούς της Ν.Δ. είναι 30,2%, δηλ. 1 στους 3 Νεοδημοκράτες πιστεύει ότι το κόμμα τους τα πάει χειρότερα από ότι περίμενε!

  Τι δείχνουν λοιπόν τα νούμερα της Metron Analysis; Ότι η πολιτική δύναμη του ΛΑ.Ο.Σ. βρίσκεται στις νέες ηλικίες (15-44 ετών), καθώς όσο ανεβαίνουμε στις ηλικιακές ομάδες τόσο πέφτουν τα ποσοστά του κόμματος. Η δύναμη του ΛΑ.Ο.Σ. βρίσκεται επίσης στα παραγωγικά κοινωνικά στρώματα της ελεύθερης οικονομίας. Το «γιατί» στα δύο αυτά ευρήματα γίνεται ευκόλως αντιληπτό.

  Διότι ο λόγος του ΛΑ.Ο.Σ και του Γιώργου Καρατζαφέρη για «ρήξη και ανατροπή» βρίσκει την μέγιστη απήχησή του στους νέους ανθρώπους και στους εργαζομένους της ελεύθερης οικονομίας, σε αυτούς δηλαδή που αντιλαμβάνονται την διαφθορά του «γκουβέρνου», του κράτους και των εκπροσώπων του πολιτικού κατεστημένου. Οι νέες ηλικίες έχουν τις λιγότερες εξαρτήσεις από το παλαιοκομματικό κατεστημένο και αναζητούν μία πολιτική διέξοδο αμφισβητήσεως της κοινωνικής παρακμής που βιώνουν καθημερινώς.

  Ο ΛΑ.Ο.Σ. ως μία δύναμη ριζοσπαστική, ως ένα Κίνημα αντι-συστημικό, το οποίο αμφισβητεί την συναίνεση ενός διεφθαρμένου και ενδοτικού συστήματος, συγκινεί τους ανθρώπους της ελεύθερης οικονομίας, τους Έλληνες που δημιουργούν πλούτο με την εργασία τους και συνεισφέρουν στην παραγωγή και το εμπόριο. Τους Έλληνες που είναι αναγκασμένοι να ανέχονται την διαφθορά του δημοσίου, τα «γρηγορόσημα» και τις ανύπαρκτες «επανιδρύσεις του κράτους».

  Το πολιτικό κατεστημένο, η αυτό-αναγορευμένη «ψευδο-ελίτ» που κυβερνάει αυτή την χώρα, συνεχίζει να αντιμετωπίζει τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό με υπεροψία, λοιδορώντας οποιαδήποτε αμφισβήτηση των επιλογών της. Εγκλωβισμένη αυτή η ίδια ψευδο-ελίτ στην εικονική πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει για να αποσυμπιέζει την κοινωνική δυσαρέσκεια, αναφέρομαι στον ρόλο των ΜΜΕ, στα ιδεολογήματα του «μεσαίου χώρου» και στο «τέλος των ιδεολογιών», στην απεικόνιση της πολιτικής ως life style, εκλέγοντας βουλευτές όπως η κ. Γκερέκου, η κ. Ράπτη, η κ. Κουντουρά, η κ. Κούρκουλα, νομίζει ότι «καθάρισε», ότι ελέγχει τις κοινωνικές εξελίξεις κατά το δοκούν.

  Αδυνατεί να αντιληφθεί την γέννηση ενός ριζοσπαστικού εθνικο-λαϊκού Κινήματος. Ενός Κινήματος που έρχεται να ενώσει το εθνικό με το κοινωνικό, την υπεράσπιση του Ελληνικού πολιτισμού με την αναζήτηση ενός νέου ρόλου για τον Ελληνισμό του 21ου αιώνος. Σε αυτό το Κίνημα βρίσκονται άνθρωποι που χθες ανήκαν στην δεξιά ή την αριστερά, είναι ανειδίκευτοι εργάτες αλλά και μορφωμένοι αστοί, σε μία νέα κοινωνική σύνθεση, σε μία νέα πολιτική διαλεκτική, που προτάσσει το «εθνικό», που αντιλαμβάνεται ότι αν δεν έχουμε «πατρίδα» δεν έχουμε μέλλον, δεν υπάρχει κοινωνική συνοχή, δεν υπάρχει πρόοδος και ατομική ανέλιξη.

  Τα «παπαγαλάκια» του κατεστημένου μηρυκάζουν το ποίημά τους για «'Ακρα Δεξιά», για «πολιτικό κίνδυνο» και τα συναφή. Όλο και λιγότεροι όμως πείθονται από αυτό. Είμαστε η εθνική και κοινωνική εναλλακτική απέναντι σε ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο. Είμαστε ΛΑ.Ο.Σ. Και αυτή την πορεία πλέον κανείς δεν μπορεί να την σταματήσει.


  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Εν Πειραιεί» στις 6 Δεκεμβρίου 2005
  Κατηγορία: