Μία απάντηση στον «Ιό» της «Ελευθεροτυπίας»

 • Δημοσιεύτηκε: 27 Μάρτιος 2007

  Κύριοι του «Ιού»,

  Σχετικά με το δημοσίευμά σας της Κυριακής 11/3/2007, στο οποίο γίνεται αναφορά και στο πρόσωπό μου, θα ήθελα να υπογραμμίσω τα εξής: Η κριτική που δέχθηκε η ομάδα των συγγραφέων του βιβλίου της Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού επικεντρωνόταν στα όσα αυτοί είχαν γράψει και όχι στις ιδεολογικές τους πεποιθήσεις. Η ουσία, λοιπόν, βρίσκεται στο ποιά επιχειρήματα και στοιχεία παραθέτει ο καθένας στον διάλογο (π.χ. για το θέμα της μετανάστευσης) και όχι στην προσωπική του διαδρομή. Εκτός εάν, κατ' εσάς, η συμμετοχή κάποιου σε κάποιο κόμμα (και όχι σε κάποιο άλλο) ή η συνεργασία με κάποιο περιοδικό (και όχι με κάποιο άλλο) συνεπάγεται αυτομάτως ότι όλες οι απόψεις του είναι λάθος και όλα τα επιχειρήματά του είναι ανάξια λόγου! Αν αυτή είναι η άποψή σας (τουλάχιστον έτσι φαίνεται μέσα από το συγκεκριμένο άρθρο) τότε δεν σας μένει παρά να δημοσιοποιήσετε και τον κατάλογο αυτών των κομμάτων, οργανώσεων, εντύπων κ.λπ. που καθιστούν «ανάξια λόγου» τα επιχειρήματα όσων δραστηριοποιούνται ή αρθρογραφούν σε αυτά.

  Σε ό,τι με αφορά θα ήθελα να ενημερώσω εσάς και τους αναγνώστες σας ότι προσφέρω άρθρα μου αμισθί σε όποιο έντυπο ενδιαφέρεται να τα δημοσιεύσει χωρίς να τα λογοκρίνει - ανεξαρτήτως ιδεολογικής τοποθέτησης του εντύπου. Ένα τέτοιο έντυπο πραγματικού δημοκρατικού διαλόγου είναι και το «Ρεσάλτο». Το αν το «Ρεσάλτο» είναι «τροτσκιστικό» ή όχι μου είναι αδιάφορο καθώς με σέβεται ως αρθρογράφο και καθώς ο καθένας, είτε συντάκτης του περιοδικού είτε αναγνώστης του, μπορεί να γράψει αντικρούοντάς με.

  Αν λοιπόν διαπνέεστε από αντίστοιχο δημοκρατικό πνεύμα όπως το «Ρεσάλτο», διαθέστε μου χώρο ώστε μία φορά την εβδομάδα ή μία φορά τον μήνα να αρθρογραφώ για το θέμα της μετανάστευσης (αμισθί όπως πάντα), με την ίδια νηφαλιότητα και την ίδια εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία, όπως κάνω δέκα χρόνια τώρα. Αν νοιάζεστε πραγματικά για την διεξαγωγή ενός ανοιχτού διαλόγου για το μεταναστευτικό, βασισμένου σε επιχειρήματα και στοιχεία και όχι σε εντυπώσεις, ιδού η ευκαιρία! Και οι αναγνώστες ας κρίνουν...

  Κατηγορία: