Μία τρύπια μεταναστευτική πολιτική

 • Δημοσιεύτηκε: 28 Ιούλιος 2011

  Το Υπουργείο Εσωτερικών ύστερα από έγκριση του υπουργικού συμβουλίου παραχώρησε υπηκοότητα στο ξάδελφο του Σύριου Προέδρου, καθ' ην στιγμή το όνομα του βρισκόταν στην μαύρη λίστα των ΗΠΑ και της Ε.Ε., για να δημιουργήσει τάχατες επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Κύπρο. Το σκάνδαλο αυτό αποκαλύφθηκε όχι χάρη στην διαφάνεια των διαδικασιών του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά εξαιτίας της αποκάλυψης του από τηλεοπτικό κανάλι και αναδημοσιεύτηκε στον ημερήσιο τύπο.

  Συναφώς αναφέρω ότι όταν ... ξύπνησε το Υπουργείο Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και έστειλε σχετική επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών στις 01/07/2011, η επιστολή λήφθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών στις 08/07/2011 και γνωστοποιήθηκε προσωπικά στον Υπουργό στις 20/07/2011! Πέρασαν δηλαδή 20 ολόκληρες μέρες για να τεθεί στον Υπουργό των Εσωτερικών ένα θέμα υψίστης σημασίας και προτεραιότητας.

  Το κρούσμα αυτό - πέρα από την ανεπάρκεια της δημόσιας υπηρεσίας - επαναφέρει επί τάπητος την ανάγκη για άμεση και ριζική επανεξέταση του τεράστιου θέματος της μεταναστευτικής πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας και για να ληφθούν όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα ούτως ώστε να παύσει η μεταναστευτική πολιτική να αποτελεί όπλο για την άσκηση της τριτοκοσμικής πολιτικής που εφαρμόζει η Κυβέρνηση με απώτερο στόχο να μετασχηματίσει την χώρα μας σε μια «πολυπολιτισμική» (λέγε τριτοκοσμική) κοινωνία, όπως επανειλημμένα το διακήρυξε ως όραμα του ο αρμόδιος Υπουργός των Εξωτερικών και ο ίδιος ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

  Το Ευρωπαϊκό Κόμμα, με εμπεριστατωμένη μελέτη που διενέργησε τον περασμένο Ιανουάριο προειδοποίησε ότι η μεταναστευτική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση περιέχει κενά, λάθη, παραλείψεις και αγκυλώσεις, με συνέπεια η Κύπρος να έχει καταστεί καταφύγιο λαθρομεταναστών και ψευδο-αιτητών πολιτικού ασύλου οι οποίοι νέμονται 2 εκατομμύρια ευρώ μηνιαίως (24 εκατομμύρια ετησίως) από τον κρατικό προϋπολογισμό του κράτους.

  Κατέδειξε επίσης την ανακρίβεια των ισχυρισμών που προβάλλουν οι κυβερνώντες ότι η πολιτική μας στο θέμα αυτό απορρέει από την ένταξη μας και την ιδιότητα μας ως κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην πραγματικότητα πολλές ρυθμίσεις και πολιτικές που εφαρμόζονται στην μεταναστευτική μας πολιτική είναι το αποτέλεσμα των ιδεολογικοπολιτικών αγκυλώσεων και των τριτοκοσμικών αντιλήψεων της κυβέρνησης Χριστόφια που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην δημογραφική αλλοίωση της Κύπρου και κατά φυσιολογική επέκταση στον αφελληνισμό της κοινωνίας μας.

  Το Ευρωπαϊκό Κόμμα υπέβαλε στις 03/03/2011 σε ειδική συνεδρία στον Υπουργό Εσωτερικών 13 ερωτήματα που αφορούν τα θέματα της μεταναστευτικής πολιτικής τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχει απαντήσει. Γι' αυτό διατηρούμε το δικαίωμα μας να επανέλθουμε.

  Η αφύπνιση του Κυπριακού Ελληνισμού που συντελέστηκε με την τραγωδία της έκρηξης στην ναυτική βάση στο Μαρί, είμαι βέβαιος πως θα επεκταθεί και στο νευραλγικό τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής που έχει καταστεί μονοπώλιο στα χέρια των ιδεολογικοπολιτικών αντιλήψεων και αγκυλώσεων των κυβερνώντων.