Μόνο ο ΛΑ.Ο.Σ. τίμησε στον Πειραιά τους πεσόντες στα Ίμια

 • Δημοσιεύτηκε: 29 Ιανουάριος 2006

  Ο Δήμος Πειραιώς διοργανώνει κάθε χρόνο ένα πολιτικό μνημόσυνο στην μνήμη του αξιωματικού του Πολεμικού μας Ναυτικού Παναγιώτη Βλαχάκου, ο οποίος μαζί με τον Έκτορα Γιαλοψό και τον Χριστόδουλο Καραθανάση, έπεσαν υπερασπιζόμενοι την νησίδα Ίμια στις 31 Ιανουαρίου 1996. Η Δημοτική Οργάνωση Πειραιώς του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού ήταν η μοναδική πολιτική εκπροσώπηση στην εκδήλωση στις 29 Ιανουαρίου 2006 από όλες τις κομματικές οργανώσεις της πόλεώς μας και από όλες τις δημοτικές παρατάξεις.

  10 χρόνια μετά τα Ίμια αυτό είναι παράλειψη ή εσκεμμένη πράξη, αμέλεια ή ένοχη σιωπή; Πιστεύω το δεύτερο, καθώς το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για την ανικανότητα φρουρήσεως της νησίδος και την υποστολή της Ελληνικής σημαίας, η Νέα Δημοκρατία ανέχτηκε και ανέχεται τις "γκρίζες ζώνες" στο Αιγαίο και τα κόμματα της Αριστεράς δεν επιδεικνύουν τις οφειλόμενες ευαισθησίες.

  Είναι πραγματικά λυπηρό όμως να απέχουν από τον οφειλόμενο φόρο τιμής οι εκπρόσωποι της κυβερνήσεως και της Βουλής των Ελλήνων, με την επίσημη ιδιότητά τους. Σωστή η παρουσία στο μνημόσυνο των εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων, του Νομάρχη και του Δημάρχου, αλλά δεν αρκεί.

  Δύο σχόλια στην ομιλία του Δημάρχου κ. Αγραπίδη. Πρώτον, ανέφερε δύο φορές ότι η θυσία του Παναγιώτη Βλαχάκου έγινε για "πανανθρώπινες αξίες". Δεν γνωρίζω τι εννοεί με αυτό τον όρο ο κ. Δήμαρχος. Εγώ ξέρω ότι η θυσία του Βλαχάκου είναι σε συνέχεια της θυσίας του Καραϊσκάκη, του Παύλου Μελά, του Λορέντζου Μαβίλη, του Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Και όλοι αυτοί δεν πέθαναν για κάποια αφηρημένη "πανανθρώπινη αξία", αλλά θυσιάσθηκαν υπερασπιζόμενοι την εθνική ανεξαρτησία και ελευθερία του Έθνους των Ελλήνων.

  Το δεύτερο είναι η τοποθέτηση του κ. Αγραπίδη υπέρ της Ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας. Καλό θα είναι σε αντίστοιχες εκδηλώσεις να αποφεύγονται τέτοιες τοποθετήσεις διότι αποκοιμίζουν τα εθνικά αντανακλαστικά έναντι του τουρκικού επεκτατισμού και παρουσιάζουν μία εξωραϊσμένη εικόνα της πραγματικής Τουρκίας.

  Θέλω να ελπίζω του χρόνου ο πολιτικός κόσμος να δείξει περισσότερο θάρρος και να παρευρεθεί στην εκδήλωση του Δήμου. Ο Παναγιώτης Βλαχάκος δεν έχει ανάγκη της δικής μας τιμής. Εμείς έχουμε ανάγκη να μπορούμε να κοιτάμε κατάματα τους ήρωες χωρίς να ντρεπόμαστε για τις πράξεις και τις παραλείψεις μας.