Νέα Δημοκρατία: πορεία στο σκοτάδι

 • Δημοσιεύτηκε: 01 Δεκέμβριος 2004

  Τελικά ποιες είναι οι προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας μετά από 9 μήνες στην εξουσία; Ποιο είναι το κυβερνητικό της πρόγραμμα και το πολιτικό της στίγμα; Ασφαλώς ακόμη και ο πιο απαισιόδοξος οπαδός της «μεγάλης φιλελευθέρας παρατάξεως» θα περίμενε περισσότερα από ένα κόμμα που βρισκόταν επί είκοσι έτη στην αντιπολίτευση. Περισσότερη τόλμη, θαρραλέα στελέχη, συγκεκριμένο πρόγραμμα. Τελικώς, άνθρακες ο θησαυρός.

  Αντί αυτών βλέπουμε έναν άτολμο πρωθυπουργό, στελέχη που κάνουν σαν ξελιγωμένοι μπροστά στην νομή της εξουσίας (σύνδρομο ΠΑΣΟΚ) και μία κυβέρνηση που κυβερνά χωρίς πρόγραμμα, με οδηγό το «βλέποντας και κάνοντας». Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, όσο βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Παπανδρέου, εκφράζοντας μία νεφελώδη και χωρίς κοινωνική αντιστοίχιση πολιτική, η κρίση αποσοβείται. Όταν όμως αναλάβει ο Ευάγγελος Βενιζέλος το «party time» της Ν.Δ. θα λήξει…

  Που είναι η αλλαγή στην εξωτερική πολιτική; Που είναι όλοι αυτοί οι λάβροι δεξιοί που λοιδορούσαν, και σωστά, τα ζεϊμπέκικα του Γιωργάκη; Για τις κουμπαριές του Καραμανλή κουβέντα. Για την άνευ όρων αποδοχή εισόδου της Τουρκίας στην Ε.Ε. δεν γίνεται καμμία συζήτηση. Η Γαλλική, η Γερμανική και η Αυστριακή Δεξιά είναι επί ποδός πολέμου για το θέμα της Τουρκίας και η Ν.Δ. αλλού βρέχει.

  Τι γίνεται στην οικονομική πολιτική; Σωστό μέτρο η απογραφή, αλλά απολογιστικό. Που είναι ο αναπτυξιακός νόμος, το νομοθετικό πλαίσιο για τις ανύπαρκτες ξένες επενδύσεις, για τους νέους επιχειρηματίες; Που είναι οι από-κρατικοποιήσεις των ΔΕΚΟ; Ποια αλλαγή επήλθε στον δημοσιο-υπαλληλικό κώδικα, φορέα της κρατικής ασυδοσίας και διαφθοράς; Πλήρης επενδυτική άπνοια, ανεργία που μεγαλώνει και σαρώνει τις νέες ηλικιακές ομάδες (μορφωμένων και μη), έμποροι στα όρια της απογνώσεως, ακάλυπτες επιταγές και τραπεζικά δάνεια που υπερχρεώνουν τα νοικοκυριά.

  Τι άλλαξε στον τομέα της καθημερινότητος, σημαία της Ν.Δ. προεκλογικώς; Μειώθηκε μήπως η εγκληματικότητα και η παράνομη μετανάστευση; Εκτός αν θεωρούμε πολιτική την - εκ νέου - «νομιμοποίηση» των παρανόμων μεταναστών που επιχειρεί ο κ. Παυλόπουλος, την ανέγερση φυλακών στα Τίρανα με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων και την υιοθέτηση της οδηγίας της Ε.Ε. να «ψηφίζουν οι μετανάστες» στην Ελλάδα!

  Η Ν.Δ. δεν θέλει να συγκρουσθεί με τα ιδεολογικά και κοινωνικά μυθεύματα της αριστεράς. Στην ουσία δεν θέλει να κυβερνήσει και να δημιουργήσει μία πολιτική ηγεμονία στην Ελληνική κοινωνία. Απλώς θέλει ένα διαχειριστικό έλεγχο σε μία κοινωνία η οποία βρίσκεται σε βαθιά παρακμή. Διότι σήμερα η Ελληνική κοινωνία δεν παράγει, δεν μορφώνει, δεν μεταδίδει κανένα πολιτισμό, δεν υπερασπίζεται καμμία ηθική ιδέα. Περιμένουμε με καρτερικότητα τους βαρβάρους, ελπίζοντας ότι οι βάρβαροι είναι η μόνη λύση που μας απέμεινε.

  Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η διαφαινόμενη συμπόρευση μεταξύ του Γιώργου Καρατζαφέρη και του Μάκη Βορίδη, μεταξύ του ΛΑΟΣ και του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, έρχεται να σπάσει την συμπαιγνία της συναινέσεως ενός γηρασμένου και παρακμιακού πολιτικού κατεστημένου. Οι Ελληνες πατριώτες ενωμένοι θα δώσουν την μάχη για ένα μεγάλο και αποτελεσματικό ΜΕΤΩΠΟ εθνικής αντιπολιτεύσεως στην πατρίδα μας. Είναι κοινωνική αναγκαιότητα και ιστορική επιταγή.

  Κατηγορία: