Να αντισταθούμε στον εκμεσαιωνισμό της κοινωνίας μας

 • Δημοσιεύτηκε: 02 Ιούλιος 2008

  Η Ελλάδα έγινε ακόμη φτωχότερη τις τελευταίες ημέρες. Στις 6 Ιουνίου, σε μία σαφώς συντονισμένη ενέργεια, μία ομάδα από 30 περίπου κουκουλοφόρους κουβαλώντας μπιτόνια βενζίνης με μία (τουλάχιστον περίεργη) ανυπαρξία - αδράνεια των αρχών, πυρπόλησαν και κατέστρεψαν στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, το βιβλιοπωλείο «Ακροκέραμο» των εκδόσεων «Πελασγός», που προσανατολίζονται στον χώρο των ιστορικών, πατριωτικών και βιβλίων ιστορικής μνήμης.

  Στην συνέχεια, ανενόχλητοι οι ακροαριστεροί τραμπούκοι, επετέθησαν και πυρπόλησαν, πάντα υπό την κάλυψη της κουκούλας τους δίκην κατοχικών καταδοτών, το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων «Γεωργιάδη» στην οδό Σόλωνος, που επίσης προσανατολίζονται σε βιβλία εθνικού και πατριωτικού προσανατολισμού και ελληνογνωσίας, γνωστού άλλωστε για την μνημειώδη έκδοση των «Απάντων» της αρχαιοελληνικής Γραμματείας. Η είδηση πέρασε στα «ψιλά» των ΜΜΕ και ξεχάστηκε ουσιαστικά ασχολίαστη, λες και ενδιέφερε μόνο τις ασφαλιστικές εταιρείες και τα βαλάντια των πληγέντων.

  Μια εβδομάδα πριν, οι ίδιοι τραμπούκοι με την θρασύτητα που τους υπαγορεύει η βεβαιότητα (;) της ατιμωρησίας, επετέθησαν και πυρπόλησαν για 23η φορά στην ιστορία του, το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων «Νέα Θέσις» πατριωτικού επίσης προσανατολισμού, πάλι το κέντρο της Αθήνας στην οδό Ιπποκράτους.

  Αλήθεια ποιών ιδεών είναι εκφραστές οι άνθρωποι αυτοί; Ποιών αγωνιστών καπηλεύονται την μνήμη και την ιστορία στρεφόμενοι υπό την κάλυψη της κουκούλας και της ανοχής των αρχών εναντίον ιδεών και βιβλίων; Τι είδους μεσαίωνα ονειρεύονται και βυσσοδομούν στους σκοτεινούς τους εγκεφάλους; Και αν ακόμη υποθέσουμε ότι πρόκειται για μία δράκα παραπλανημένων αριστερών, που είναι η αντίδραση του πολιτικού κόσμου και των κομμάτων; Πλην του ΛΑ.Ο.Σ. υπήρξε καμία εμφανής αντίδραση από κανένα άλλο κόμμα; Καταδικάστηκε από κάποιον από τους πολιτικούς μας αυτός ο βίαιος εκμεσαιωνισμός του δημοσίου βίου;

  Ο πολιτικός, εκτός από εκφραστής της θελήσεως του λαού και όλα όσα απλόχερα αραδιάζουν διάφοροι στις προεκλογικές τους εκστρατείες, διαδραματίζει και ρόλο παιδαγωγικό. Οι θέσεις του και η συμπεριφορά του έχουν ένα σαφή παιδευτικό χαρακτήρα. Τι δείχνει λοιπόν η αδράνεια των τόσο δραστήριων -τουλάχιστον λεκτικά- σε άλλες περιπτώσεις πολιτικών και κομμάτων; Σηματοδοτεί ή όχι ένα δρόμο (όχι ασυνήθιστο στη Νέα Τάξη και σε κάθε «Νέα Τάξη») μισαλλοδοξίας και πνευματικού εξανδραποδισμού, καταπολεμήσεως των ιδεών, όχι με την αντιπαράθεση αλλά με την καταστροφή των φορέων και των εκφραστών τους;

  Αναδεικνύει μήπως η ανυπαρξία αντιδράσεως, το δρόμο που απεργάζονται τα δύο μεγάλα κόμματα - φορείς της παγκοσμιοποίησης στη χώρα μας, αλλά και τη στήριξη που δίνουν σε αυτόν τα δύο κόμματα της Αριστεράς που απ' ότι φαίνεται το κάψιμο των βιβλίων είναι γι αυτά μία απόλυτα θεμιτή πρακτική ιδεολογικού αγώνα;

  Και η κοινωνία; Εμείς όλοι; Γυρίζουμε πλευρό, αλλάζουμε κανάλι, μετρούμε τους εναπομείναντες οβολούς των διακοποδανείων, γκρινιάζουμε για το γάλα και ψωνίζουμε μπύρες.

  Η ΑΝΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ!

  Το κάψιμο βιβλιοπωλείων όπως έγινε πρόσφατα και κατ' επανάληψη στην Αθήνα, η φυλάκιση ανθρώπων για τις ιδέες τους και μόνον (όπως έγινε πρόσφατα με τον παγκοσμίου φήμης γνωστό αναθεωρητή ιστορικό Ντέιβιντ Ίρβινγκ στην Αυστρία -σημειωτέον ότι και στην Αθήνα δημοκρατικότατα η ΕΣΗΕΑ είχε αρνηθεί την παραχώρηση της αιθούσης της για την παρουσίαση του βιβλίου του «Ο πόλεμος των Στρατηγών» με γελοία επιχειρήματα και σκοταδιστικές πρακτικές) και γενικά οι παρόμοιες πρακτικές οικοδομούν ένα νέο μεσαίωνα στον οποίο συνένοχοι και συντελεστές παρουσιάζονται τα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου, είτε δεξιά, είτε αριστερά.

  Οποιαδήποτε και εάν είναι η πολιτική μας τοποθέτηση, επιβάλλεται να αντιδράσουμε. Επιβάλλεται να πιέσουμε τους πολιτικούς μας, να μην συμμετάσχουν σε αυτόν τον επιχειρούμενο εκμεσαιωνισμό της πνευματικής και όχι μόνο ζωής μας. Επιβάλλεται να εκφράσουμε συλλογικά και ατομικά, την πίστη μας στην προαιώνια ελληνική αξία της ελευθερίας του πνεύματος και να αρνηθούμε τις ξένες στην ιδιοσυγκρασία μας πρακτικές σκοταδισμού λίγων θρασύδειλων πραιτωριανών του κατεστημένου. Στον δικτυακό τόπο Ελληνικές Γραμμές μπορούμε να μάθουμε λεπτομέρειες για τις επιθέσεις αυτές και τον τρόπο που μπορούμε αν θέλουμε να ενισχύσουμε την αναστύλωση των καμένων βιβλιοπωλείων.

  Επειδή ο πόλεμος χτύπησε πια την πόρτα μας ας δώσουμε την δική μας μάχη. Μπορούμε!

  Κατηγορία: