Να δώσουμε τέλος στην ιδεολογική τρομοκρατία

 • Δημοσιεύτηκε: 06 Φεβρουάριος 2006

  Ο άγριος ξυλοδαρμός του προέδρου της ΓΣΕΕ κ. Πολυζωγόπουλου έφερε με δραματικό τρόπο ξανά στο προσκήνιο την ιδιότυπη ασυλία που παρέχει το Ελληνικό κράτος και τα κόμματα στον χώρο της 'Ακρας Αριστεράς και των Εξαρχείων. Η συστηματική βία που ασκεί ο κατ' ευφημισμό «αντι-εξουσιαστικός χώρος» παραμένει στο απυρόβλητο επί δεκαετίες. Μέχρι πρόσφατα, τα θύματα αυτής της βίας ήταν οι απροστάτευτοι Έλληνες πολίτες που έβλεπαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, τα αυτοκίνητά τους να πυρπολούνται και τα καταστήματά τους να λεηλατούνται.

  Κατά την διάρκεια αυτών των βανδαλισμών, αν τύχαινε και κανένας αστυνομικός τραβούσε από τα μαλλιά έναν αναρχικό που πετούσε βόμβες μολότωφ και έκαιγε την Ελληνική σημαία μπροστά από την πύλη του Πολυτεχνείου, τα ΜΜΕ και οι κατ' επάγγελμα αριστεροί ωρυόντουσαν και κατακεραύνωναν την «αστυνομική βία». Θα περίμενε κανείς ότι αυτή η απαράδεκτη κατάσταση θα λάμβανε ένα τέλος, όταν οι αναρχικοί συνέλαβαν τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Βερελή εντός του Πολυτεχνείου και τους κρατούσαν - ουσιαστικώς - ομήρους. Ακόμη όμως και τότε τα ΜΜΕ και οι κατ' επάγγελμα αριστεροί βρήκαν ως δικαιολογία της δράσεως των «αντι-εξουσιαστών» την οπλοφορία ενός σωματοφύλακα του κ. Βερελή. Για άλλη μία φορά τα Εξάρχεια νίκησαν την συντεταγμένη δημοκρατική Πολιτεία.

  Όταν οι ίδιοι αναρχικοί διείσδυαν στις πορείες της ΓΣΕΕ και των συνδικάτων και έκαιγαν τράπεζες και καταστήματα, πάλι η αστυνομία έφταιγε. Ποτέ οι φορείς και οι οργανώσεις που έδιναν κάλυψη σε αυτές τις έκνομες ενέργειες. Τώρα, οι ίδιοι άνθρωποι, θεώρησαν ότι έπρεπε να κτυπήσουν ανελέητα τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, διότι προφανώς για αυτούς, δεν έχει αρκετά αναπτυγμένη «ταξική συνείδηση» και «πρόδωσε τους αγώνες της προλεταριάτου».

  Έως σήμερα έχουμε καταγράψει την πορεία της 17Ν και του ΕΛΑ, τα μέλη των οποίων βρέθηκαν στις παρυφές του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς, αν όχι και μέσα, πριν αναλάβουν τις δολοφονίες των «εκπροσώπων του καπιταλισμού». Μετά έχουμε την ανεξέλεγκτη δράση των τροφίμων των Εξαρχείων. Την σύλληψη των πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ στο Πολυτεχνείο. Τις ληστείες, την σύλληψη του Δημητράκη και την αναζήτηση των φίλων του, που επίσης ανήκουν στον αναρχικό χώρο. Τελευταίο, αλλά όχι και έσχατο από ότι φαίνεται, τον ανηλεή ξυλοδαρμό του κ. Πολυζωγόπουλου.

  Το να λέμε ότι αυτά είναι προβοκάτσια (ΚΚΕ) ή ότι τα καταδικάζουμε φραστικώς, δεν λέει απολύτως τίποτα. Η επίσημη πολιτεία θα λάβει επιτέλους μέτρα προλήψεως και καταστολής αυτής της εγκληματικής δράσεως, ή για όλα στην Ελλάδα φταίει ο κακός καπιταλισμός, η χούντα, η επάρατος Δεξιά και η συνέντευξη του Κωνσταντίνου στον Παπαχελά, οπότε θα πρέπει να δείξουμε αγάπη και κατανόηση στους απογόνους του Λένιν και του Μπακούνιν;

  Πολλοί λένε ότι δεν πρέπει να ποινικοποιούνται πολιτικοί χώροι. Συμφωνώ. Αλλά και οι ίδιοι πολιτικοί χώροι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να δίνουν καταφύγιο σε ανθρώπους και ιδέες που προάγουν τον εξτρεμισμό, την «επαναστατική βία» και τον ένοπλο αγώνα. Διότι αν δείχνουν ανοχή σε τέτοιες ιδέες και συμπεριφορές, τότε και αυτοί έχουν μεγάλη ηθική ευθύνη σε αυτά που συμβαίνουν.

  Η Πολιτεία θα πρέπει να αποκαταστήσει την ισχύ του κράτους δικαίου στην περιοχή των Εξαρχείων και όπου αλλού χρειάζεται. Αλλιώς, ας ετοιμαζόμαστε για τον επόμενο Πολυζωγόπουλο. Μόνο την επόμενη φορά τα ΜΜΕ και οι αριστεροί ας επιδείξουν λιγότερη υποκρισία και περισσότερο θάρρος. Η κωμωδία των επαναστατών της 17Ν, οι οποίοι στο δικαστήριο επικαλούνται τα δικαιώματα που τους παρέχει το αστικό κράτος - το οποίο αγωνίζονταν ενόπλως επί 30 χρόνια να ανατρέψουν - πρέπει να λάβει ένα τέλος.

  Κατηγορία: