ΟΧΙ η Τουρκία στην Ευρώπη

 • Δημοσιεύτηκε: 24 Ιανουάριος 2005

  Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ τάσσεται εναντίον της εισόδου της Τουρκίας στην Ε.Ε. για μία σειρά από λόγους. Αυτούς τους λόγους μπορούμε να τους χωρίσουμε σε 2 κατηγορίες: λόγους εθνικούς και λόγους διεθνείς. Οι εθνικοί λόγοι είναι:

  1. η Τουρκία απειλεί με πόλεμο (casus belli) την Ελλάδα στην περίπτωση που επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ν.μ., όπως ορίζει το Διεθνές Δίκαιο της Θαλάσσης και το οποίο εφαρμόζει η Τουρκία στα δικά της σύνορα! Να υπενθυμίσω ότι αυτό το casus belli δεν είναι μία απλή δήλωση κάποιου τούρκου πολιτικού, αλλά αποτελεί απόφαση του τουρκικού κοινοβουλίου.
  2. η Τουρκία κατέχει στρατιωτικώς την μισή Κύπρο από το 1974 - χώρα μέλος της Ε.Ε. σήμερα - και απειλεί συνεχώς με νέο Αττίλα.
  3. η Τουρκία έχει ως "εθνικό ήρωα" και ιδρυτή της ψευδεπίγραφης Δημοκρατίας της τον Κεμάλ Ατατούρκ, αυτόν που έκανε τις μεγαλύτερες γενοκτονίες του 20ου αιώνος: Αρμένιους, Ποντίους, Ελληνες της Μικράς Ασίας, Κούρδους και πλείστες άλλες εθνικές ή θρησκευτικές μειονότητες.
  4. η Τουρκία εκδίωξε με τον πιο βάρβαρο τρόπο 150.000 Ελληνες της Κωνσταντινουπόλεως τον Σεπτέμβριο του 1955, χωρίς ποτέ να ζητήσει εμπράκτως συγγνώμη και χωρίς ποτέ να απολογηθεί για αυτό το πογκρόμ.
  5. η Τουρκία ακόμη και σήμερα καταπιέζει τους εναπομείναντες γηγενείς Ελληνες της Πόλεως, της Ιμβρου και Τενέδου και φέρει συνεχώς εμπόδια στην θρησκευτική ποιμαντορία του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.
  6. η Τουρκία κατέλαβε στρατιωτικώς Ελληνικό έδαφος τον Ιανουάριο του 1996 - τα ΙΜΙΑ - και έκτοτε με την θεωρία των "γκρίζων ζωνών" στο Αιγαίο αμφισβητεί τα εθνικά μας σύνορα, περιφρονώντας όλες τις διεθνείς συνθήκες.
  7. η Τουρκία προσπαθεί να χειραγωγήσει τους Ελληνες μουσουλμάνους της Θράκης - πρωτίστως τους Πομάκους - και να τους χρησιμοποιήσει ως παράγοντα αποσταθεροποιήσεως των Ελληνικών συνόρων, καλλιεργώντας κλίμα θρησκευτικού φανατισμού και μισαλλοδοξίας.

  Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ πιστεύει ότι συντρέχουν και πάρα πολλοί διεθνείς λόγοι για τους οποίους η Τουρκία δεν πρέπει να γίνει μέλος της Ε.Ε.:

  1. η Τουρκία δεν ανήκει στην Ευρώπη ιστορικά: είναι μία Ασιατική χώρα που εμφανίσθηκε ως εισβολέας στον Ευρωπαϊκό χώρο, πρώτα με την πτώση του Βυζαντίου και ύστερα με την πολιορκία της Βιέννης.
  2. η Τουρκία δεν ανήκει στην Ευρώπη πολιτιστικά. Δεν έχει καμμία σχέση με τον θεμέλιο λίθο του Ευρωπαϊκού πολιτισμού: την Αρχαία Ελληνική φιλοσοφία, το Ρωμαϊκό Δίκαιο και τον Χριστιανισμό.
  3. η Τουρκία δεν ανήκει στην Ευρώπη θρησκευτικά: είναι μία μουσουλμανική χώρα 70.000.000 κατοίκων, η οποία θα λειτουργήσει ως θρυαλλίδα θρησκευτικών διενέξεων στην Ευρώπη.
  4. η Τουρκία δεν ανήκει στην Ευρώπη πολιτικά: θα υπονομεύσει κάθε Ευρωπαϊκή προσπάθεια συνοχής, λειτουργώντας ως διαμεσολαβητής των Η.Π.Α., οι οποίες και προωθούν την υποψηφιότητά της.
  5. η Τουρκία δεν ανήκει στην Ευρώπη οικονομικά και κοινωνικά: η Τουρκική οικονομία θα απορροφήσει έναν πακτωλό Ευρωπαϊκών χρημάτων προκειμένου να έλθει σε αρμονία με τις υπόλοιπες οικονομίες της Ε.Ε. Κοινωνικά δε, αν φύγεις από τα πλούσια προάστια της Κων/πόλεως και της Σμύρνης νομίζεις ότι βρίσκεσαι στον Μεσαίωνα, που μόνο οι σκηνές από το "Εξπρές του Μεσονυκτίου" μπορούν να περιγράψουν.
  6. η Τουρκία δεν ανήκει στην Ευρώπη γεωγραφικά: είναι μέρος της Ασίας. Αν κάνουμε σήμερα δεκτή την Τουρκία γιατί να πούμε τότε αύριο ΟΧΙ στην Αίγυπτο, το Μαρόκο, την Τυνησία ή το Ισραήλ.

  Η συζήτηση για την είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε. είναι ανοικτή. Θα γίνει επιτέλους στην Ελλάδα ένας δημόσιος και εμπεριστατωμένος διάλογος για αυτό το θέμα, ή το πολιτικό κατεστημένο θα χειραγωγήσει για άλλη μία φορά την βούληση του Ελληνικού λαού; Εμείς ως ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ θα αγωνισθούμε για τα αυτονόητα: ΟΧΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

  Κατηγορία: