ΟΧΙ στην σύνθετη ονομασία - Δημοψήφισμα εδώ και τώρα

 • Δημοσιεύτηκε: 25 Απρίλιος 2008

  Απευθυνόμαστε σε όλους τους παραμυθάδες οι οποίοι την κάλαμο την οποία έχουν ιππεύσει, υποβασταζόμενοι από τις ξένες δυνάμεις, την συγχέουν στον θολωμένο εγκέφαλο τους με τις ένδοξες μακεδονικές σάρισες του Μεγίστου των Ελλήνων Αλεξάνδρου, επαληθεύοντας ότι "η άγνοια είναι δύναμη" προς όφελος των πονηρών (Τζ.Όργουελ "1984"). Η αλήθεια είναι ότι οι κάτοικοι των Σκοπίων πέρα από το Συνταγματικό τους όνομα διεκδικούν (μέσα από άρθρα του Συντάγματός τους) όχι μόνο αλυτρωτικές, αλλά επεκτατικές βλέψεις εις βάρος της Ελλάδος. Διεκδικούν πέραν του ονόματος, την ιστορία, τους προγόνους και όλα τα εδάφη της Μακεδονίας.

  Δυστυχώς πολλοί Έλληνες δεν γνωρίζουν ή δεν έχουν συνειδητοποιήσει τις συνέπειες που θα έχει η σημασία παράδοσης ενός σύνθετου ή παραγώγου ονόματος. Όλα τα Ελληνικά πολιτικά κόμματα (εξαιρουμένου του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού) με φανερά σημάδια οσφυοκαμψίας προτάσσουν ως συμβιβαστική λύση μία "σύνθετη-γεωγραφική" ή με κάποιο πρόθεμα ονομασία συμπεριλαμβανομένης της λέξεως "Μακεδονία" χωρίς εθνικό προσδιορισμό. Η αλήθεια για το Βουκουρέστι είναι ότι ετέθη βέτο όχι για καμία ονομασία του γειτονικού κράτους με το όνομα Μακεδονία, αλλά "βέτο" γιατί η Κυβέρνηση των Σκοπίων δεν συμφώνησε στο "γεωγραφικό" προσδιοριστικό με πρόθεμα την Άνω, Βόρεια, Νέα, πέρα, κάτω, πλαγίως, πλην σαφώς "Μακεδονία" κρύβοντας την ενδοτική στάση από ελληνικής πλευράς.

  Η αλήθεια είναι ότι το όνομα ενός κράτους πουθενά δεν εμπεριέχει απαραίτητα "γεωγραφική", αλλά εμπεριέχει εθνοπροσδιοριστική σημασία για τους κατοίκους της όποιας χώρας ανά την υφήλιο. Το όνομα ενός κράτους προσδιορίζει την βάση οικοδόμησης ενός έθνους ή μίας συνομοσπονδίας εθνοτήτων (πρώην Γιουγκοσλαβία) το οποίο δεν περιορίζεται απαραίτητα στα στενά γεωγραφικά όρια ενός κράτους. Η παραχώρηση της λέξεως "Μακεδονία" παραχωρεί το δικαίωμα στους κατοίκους του κράτους των Σκοπίων να διεκδικούν την ταυτότητα, την ονομασία, την ιστορία, τους προγόνους, την κληρονομιά, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Ήδη διεκδικούν τις περιουσίες των Ελλήνων κατοίκων της Βορείου Ελλάδος στην Μακεδονία (όσοι είδαμε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή πήραμε μια γεύση).

  Όσο για κάποιους "γεφυροποιούς" εκτός και εντός των συνόρων μας τους υπενθυμίζουμε ορισμένα αδιάψευστα ιστορικά ντοκουμέντα. Ο Μέγας Αλέξανδρος έγραψε, σπούδασε, ομίλησε και διέδωσε την Ελληνική γραφή, Γράμματα, Γλώσσα και Πολιτισμό. Η ιστορική περίοδος που έζησε ονομάσθηκε Ελληνιστική. Αδιάψευστοι μάρτυρες τα χιλιάδες αρχαιολογικά ευρήματα της ελληνιστικής περιόδου και οι ιστορικοί συγγραφείς της περιόδου που έζησε (Αρριανός, Πλούταρχος κ.α.). Ο Μέγας Αλέξανδρος σε όλη την Ασία πουθενά στο διάβα του δεν συνάντησε Σλαβικά φύλα, βασίλεια, νομάδες ή ιθαγενείς. Οι Σλάβοι εγκαταστάθηκαν στην βαλκανική χερσόνησο περί το 900 μ.Χ. Φυλετικώς οι Μακεδόνες ανήκαν στο Δωρικόν φύλο της Δωρικής φυλής.

  Σχετικώς ο πατήρ της ιστορίας Ηρόδοτος ("Ιστορίαι" Α, 56) γράφει ότι οι Μακεδόνες ήσαν Δωριείς, δηλ. Έλληνες. Γεωγραφικώς η Μακεδονία αποτελεί τμήμα της Ελλάδος, όπως βεβαιώνει ο αρχαίος γεωγράφος Στράβων ("Γεωγραφικά" Ζ, 329). Εθνολογικώς οι Μακεδόνες διεκήρυτταν ότι ήσαν Έλληνες. Ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος ενώπιον των Αθηναίων παραδέχεται ότι είναι Έλλην: "Άνδρες Αθηναίοι ου γαρ αν έλεγον ει μη μεγάλως εκηδόμην συναπάσης της Ελλάδος , αυτό τε γαρ Έλλην το γένος ειμί τ' αρχαίον και αντ' ελεύθερης δεδουλεμένης ουκ αν εθέλοιμι οράν την Ελλάδα" (Ηρόδοτος).

  Γλωσσολογικώς το όνομα "Μακεδονία" προέρχεται εκ του Δωρικού "μάκος" (μήκος) που σημαίνει μακρός, ψηλός στο ανάστημα. Οι επαρχίες της Μακεδονίας του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου είχαν ελληνικές ονομασίες όλες τους (17) ανεξαιρέτως. Όλοι οι ποταμοί, όλα τα ονόματα των Μακεδόνων, όλα τα νομίσματα και οι επιγραφές είχαν ελληνικές αναγραφές και τα πάντα φέρουν Ελληνικές ονομασίες. Ουδείς αμφιβάλει ότι λέξεις που χρησιμοποιούσαν οι Μακεδόνες δεν ήταν ελληνικές. Παραδοσιακώς κατά την πανάρχαια Ελληνική Μυθολογία γενάρχης των Μακεδόνων υπήρξε ο Μακεδών, υιός του Διός και της Θυίας (Ησίοδος "Αποσπάσματα" 26). Και εδώ όλα τα ονόματα είναι Ελληνικά.

  Πολιτιστικώς οι Μακεδόνες έχουν να επιδείξουν επιφανείς προσωπικότητας των Επιστημών, των Γραμμάτων και των Τεχνών, όλοι τους συνέβαλαν με τα έργα τους στον Ελληνικό Πολιτισμό και στην εξάπλωση των στα βάθη της Ασίας. Τα δε ονόματα και τα έργα των ήσαν όλα Ελληνικά. Φυσικά τα επιστημονικά βιβλία, τα ποιήματα, και λογοτεχνικά έργα τους εγράφησαν όλα στην ελληνική γλώσσα διότι ήσαν Έλληνες. Θρησκευτικώς Μακεδόνες και Έλληνες είχαν κοινούς Θεούς, τους Δώδεκα θεούς, και επικαλούνταν την βοήθεια τους σε κάθε σημαντική ενέργειά των σύμφωνα με τις πολυάριθμες αναφορές του Πλούταρχου (βίοι Παράλληλοι, Αλέξανδρος) και του Αρριανού (Αλεξάνδρου Ανάβασις). Αδιάψευστη μαρτυρία όταν ο Απόστολος Παύλος ήρθε και διέδωσε τον Χριστιανισμό στην Μακεδονία συνάντησε Έλληνες ουκ ολίγους: "εξέπεμψαν τότε τον τε Παύλον και του Σίλα εις Βέροια, οίτινες εδέξαντο το λόγο μετά πάσης προθυμίας, πολλοί μεν ουν εξ αυτών επίστευσαν, και των ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ των ευσχημόντων και ΑΝΔΡΩΝ ΟΥΚ ΟΛΙΓΟΙ" (Πράξεις των Αποστόλων, Κεφ. ΙΖ'). Οι κάτοικοι της γειτονικής Δημοκρατίας κατοικούν σε εδάφη της πρώην νότιας σερβικής επαρχίας της Βαρδαρίας (Vardarska Banovina, υπάρχουν γραμματόσημα ντοκουμέντα του 1939 με την ονομασία αυτή).

  Ανδρέας Παπανδρέου 23-4-1992: "Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι ανυποχώρητος σε ότι αφορά τις προκλήσεις των Σκοπίων. Δεν πρόκειται να συναινέσω σε αναγνώριση εφ' όσων de jure και de facto το όνομα Μακεδονία χρησιμοποιεί ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ προσδιορισμό στην ονομασία των Σκοπίων".

  Κωνσταντίνος Καραμανλής 3-1-1992: "Η Δημοκρατία αυτή δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα είτε ιστορικό, είτε εθνολογικό να χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία, ιστορικό μεν, διότι οι Σλάβοι που αποτελούν την πλειοψηφία της Δημοκρατίας αυτής εμφανίσθηκαν στην ιστορία της περιοχής μόλις τον 9ο αιώνα μ.Χ., δηλαδή 1000 χρόνια περίπου μετά την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος κατέστησε την Μακεδονία σημαντικό τμήμα του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού και εθνολογικό διότι ο πληθυσμός της Δημοκρατίας αυτής αποτελείται από Σλάβους, Αλβανούς, Αθίγγανους και άλλες εθνότητες, όλες σεβαστές, αλλά καμία σχέση δεν έχουν με τους Μακεδόνες".

  Συνεπώς τόσο από ιστορικής άποψης (ατράνταχτα ντοκουμέντα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας), όσο και από εθνολογικής άποψης (σλαβική πλειοψηφία με σερβικές - βουλγαρικές καταβολές με την συνύπαρξη αλβανικής και άλλων εθνοτήτων) δεν νομιμοποιείται σήμερα να διεκδικεί το όνομα της Μακεδονίας και ότι υπονοεί αυτή.

  Η σημερινή Κυβέρνηση της Ν.Δ. με την εύθραυστη ομάδα των 151 οριακά βουλευτών της "πλειοψηφικής μειοψηφίας" του 41,8% των πρόσφατων εθνικών εκλογών (έναντι του 58,20% του ελληνικού λαού) δεν έχει καμία εξουσιοδότηση από την συντριπτική πλειοψηφία (80 με 85% βάσει δημοσκοπήσεων), να νομιμοποιείται να περιφέρεται, να οικειοποιείται, να διαλαλεί τον "θρίαμβό" της για το "βέτο" πού έθεσε στο Βουκουρέστι. Οι δε "σύντροφοι" του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι μασκαρεμένοι τον όψιμο "νεοπατριωτισμό επαρχιώτικου τύπου" σέρνονται πίσω από τις διεθνιστικές εντολές (Άνω ή Νέα Μακεδονία) πετώντας στα σκουπίδια την πολιτική παρακαταθήκη των ιδρυτών τους Ανδρέα Παπανδρέου και Κωνσταντίνου Καραμανλή.

  Οι δε "σύντροφοι" των πολιτικών κομμάτων της ευρύτερης Αριστεράς, που προτείνουν σήμερα ένα "γεωγραφικό" προσδιορισμό των Σκοπίων, ας αναθεωρήσουν ριζικά τις απόψεις τους τουλάχιστον στο θέμα της ονομασίας. Να αναλογιστούν τι ιστορικά λάθη συνυπέγραφαν στα πρακτικά της 5ης Ολιγομέλειας του ΚΚΕ (31/1/1949) και στο Σύμφωνο Πετριτσίου (12/7/1943). Αντιπαραβάλετε τους χάρτες εκείνους με αυτούς που προβάλουν σήμερα οι ακροδεξιοί υπερεθνικιστές του VMRO των Σκοπίων (το αποκαλούμενο "όργανο των Αμερικανικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων" σύμφωνα με τα συναποφασισμένα σας στο 1ο συνέδριο ΣΝΟΦ - ΕΑΜ 4/2/1948). Οι "σύντροφοι" του ΚΚΕ Εσωτερικού, οι οποίοι διέγραψαν την Ελληνική σημαία από έμβλημά τους, μετατράπηκαν σε ευρωκομουνιστές υιοθετώντας ως λύση την "γεωγραφική" ονομασία. Ο κ. Αλαβάνος, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, διατελεί άτυπος διαπραγματευτής της κας Μπακογιάννη και της Νέας (Διεθνιστικής) Τάξης πραγμάτων στην χώρα μας με περίεργα ταξίδια τα Σκόπια!

  Τέλος απευθυνόμαστε στα "γειτονόπουλα" μας και στους μιαρούς εμπνευστές -φασιστικής νοοτροπίας- της "καλλιτεχνικής" βεβήλωσης της Ελληνικής σημαίας. Αυτοί οι βέβηλοι οι οποίοι αντικατέστησαν με την σβάστικα και βεβήλωσαν το σύμβολο του Ελληνικού Έθνους και της Θρησκείας μας ξεχνάνε πολύ εύκολα την ιστορική διαδρομή τους τον περασμένο αιώνα. Όταν οι Έλληνες πολεμούσαμε το 1940 και το 1941 τις σιδηρόφρακτες φασιστικές ταξιαρχίες του Μουσολίνι και του Χίτλερ ξεχνάτε "αγαπητά γειτονόπουλα" που υποδεχόσασταν άνευ ουδεμίας αντιστάσεως τα Γερμανικά Στρατεύματα, (υπό τον άξονα Χίτλερ - Βόρις), "μετά βαΐων, κλάδων και χαρτών" στα Σκόπια και στην Αχρίδα. Οι Έλληνες της Μακεδονίας θυμούνται ανεξίτηλα τις ορδές της νεοκομιτατζίδικης Βουλγαρικής λίντσα κάρτα Οχράνα του υπολοχαγού Κάλτσεφ (1941), οι οποίες σε αγαστή συνεργασία με τα ιταλογερμανικά τάγματα εκτελέσεων διέπραξαν ειδεχθή εγκλήματα εις βάρος των Ελλήνων Μακεδόνων στην περιοχή μας.

  Οι ίδιοι συνεργάτες των Γερμανο-Ιταλών φασιστών (1943 Μπούλκες Σερβίας, υποδοχή δωσίλογων εγκληματιών πολέμου από την Ελλάδα προς ένταξη στον ΕΛΑΣ) με την λήξη του Β' Παγκοσμίου πολέμου το 1945, φοβούμενοι τις κυρώσεις των εγκληματικών πράξεών τους, προσχώρησαν (σελ. 508 Μακεδονία, Εκδοτική Αθηνών, 1994) στο κόκκινο φασισμό των Στάλιν - Τίτο και με ομάδες του περιβόητου ΣΝΟΦ (ιδρυθέν τον Σεπτέμβριο του 1943 από τον Τίτο) έδρασαν "δημοκρατικότατα" στην περιοχή μας (παιδομαζώματα, πρόσφυγες, βιασμοί, τρομοκρατία, δολοφονίες, πυρπολήσεις οικιών αμάχων), αφού προηγουμένως συνυπέγραψαν την ονείρωξη της "ενιαίας, ανεξάρτητης Μακεδονίας" με τα συντρόφια της Βουλγαρίας και της Σερβίας (12/7/1943, Σύμφωνο Πετριτσίου), αφού ηττήθηκαν σε Γράμμο και σε Βίτσι τον Αύγουστο του 1949, προσέτρεξαν στα Σκόπια για να ζητήσουν άφεση κατοχικών αμαρτιών και το άσυλο των ηττημένων στασιαστών ενάντια στην Ελλάδα. Αυτοί οι νεογενίτσαροι και οι νεαροί γιάπηδες απόγονοι τους αναρτούν με περισσό θράσος άνευ ίχνους ντροπής, σήμερα το 2008, στα Σκόπια "Ελληνικές Σημαίες με σβάστικες στην θέση του Σταυρού" και προκαλούν ασυστόλως την Ελλάδα.

  Όλα τα όργανα του Διεθνισμού που χτυπούν αλύπητα την συνοχή, την Θρησκεία και την Ιστορία (Μακεδονία) της Ελλάδος με τα μισθοφορικά παρακλάδια (κουκουλοφόροι αναρχικοί, αντιεξουσιαστές, καθηγητικό κατεστημένο τύπου Ρεπούση, κομματικοί γραφειοκράτες, δημαγωγοί πολιτικάντηδες, εργολάβοι μειονοτήτων, Μέσα Μαζικής Προπαγάνδας, μεγαλοεπιχειρηματίες κ.α.), ας λάβουν το μήνυμα. Τα ψέματα τελειώσανε! Οι μάσκες όλων σας έπεσαν! Μοναδική λύση προτεινόμενη από τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γεώργιου Καρατζαφέρη προς την σημερινή Κυβέρνηση της Ελλάδος, έναντι στην επεκτατική αδιαλλαξία των Σκοπίων με την συμπαράσταση των υπερατλαντικών "φίλων" μας, είναι να πάρετε πίσω ανεπιστρεπτί κάθε σκέψη για σύνθετη ή με πρόθεμα ή "γεωγραφική" ονομασία του κράτους των Σκοπίων και να ξεκινήσει η διμερής διαπραγμάτευση από μηδενική βάση χωρίς την "ανυπόφορη πεθερά" που πηγαινοέρχεται σε Σκόπια, Αθήνα και Ουάσιγκτον. Να πράξετε κάτι παρόμοιο που διεξήχθη πρόσφατα στην Κύπρο (σχέδιο Ανάν) δηλαδή δημοψήφισμα εδώ και τώρα! Να ζητήσετε την ατόφια λαϊκή εντολή των Ελλήνων πολιτών για το όνομα. Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός προτείνει δημοψήφισμα του Ελληνικού λαού εδώ και τώρα, απόσυρση κάθε πρότασης με ονομασία που εμπεριέχει την λέξη "Μακεδονία", επαναδιαπραγμάτευση από μηδενική βάση!

  Κατηγορία: