ΟΧΙ στον διαχωρισμό Πολιτείας - Εκκλησίας

 • Δημοσιεύτηκε: 12 Δεκέμβριος 2005

  Για άλλη μία φορά οι εκφραστές της Νέας Τάξεως στην πατρίδα μας προκαλούν την συνείδηση του Ελληνικού λαού. Οι κ.κ. Ανδριανόπουλος και Μάνος, συνεπικουρούμενοι από τους βουλευτές του ΣΥΝ και του ΚΚΕ, θα φέρουν προς συζήτηση στην Βουλή τον πλήρη διαχωρισμό Πολιτείας - Εκκλησίας. Μεταξύ των άλλων θα ζητήσουν τον υποχρεωτικό πολιτικό γάμο, την αποσύνδεση της βαπτίσεως ως προς την ονοματοδοσία του παιδιού και την κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών. Θα επιχειρήσουν μία συνταγματική αναθεώρηση, καταργώντας και το άρθρο 16, παρ. 2, του Ελληνικού Συντάγματος, το οποίο αναφέρει ότι «σκοπός της Παιδείας είναι η καλλιέργεια της εθνικής και θρησκευτικής συνειδήσεως».

  Και όλα αυτά στο όνομα του λαϊκού-άθρησκου κράτους, παιδιού της Γαλλικής επαναστάσεως, και του «εξευρωπαϊσμού» μας. Όπως πριν από 70 χρόνια, ο Δημ. Γληνός ζητούσε την αντικατάσταση του ελληνικού αλφαβήτου από το λατινικό για να γίνουμε «Ευρωπαίοι»! Οι Νεοταξικοί βλέπουν στο πρόσωπο της Εκκλησίας έναν εχθρό της παγκοσμιοποιήσεως και για αυτό θέλουν να την εξοβελίσουν από την δημόσια ζωή της Ελλάδος.

  Το γεγονός ότι ο διαχωρισμός δεν είναι αίτημα του Ελληνικού λαού, δεν έχει καμμία κοινωνική νομιμοποίηση, αλλά αποτελεί ιδεολογικό θέσφατο μίας διεθνιστικής πολιτικής ιντελλιγκέντσιας, δεν αποτελεί αντικίνητρο για τους «πεφωτισμένους» βουλευτές μας. Το επιχείρημά τους όμως ότι ο διαχωρισμός είναι μέτρο εκδημοκρατισμού της χώρας μας είναι πολιτικά επικίνδυνο. Διότι αποσυνδέει την δημοκρατία από την θέληση της πλειοψηφίας και επιχειρεί να μετατρέψει το Κοινοβούλιο από τον χώρο της εκφράσεως του λαού και του έθνους σε έναν μηχανισμό αφελληνισμού και ποδηγετήσεως της εθνικής μας ταυτότητος.

  Ακόμη και η δήλωση του Αρχιεπισκόπου περί δημοψηφίσματος αντικρούσθηκε ως αντιδημοκρατική και μισαλλόδοξη, διότι - τάχα - θα χωρίσει τους Έλληνες σε πιστούς και μη! Προφανώς, αυτό που τους ενοχλεί σε αυτό το δημοψήφισμα είναι ότι θα φανεί η πολιτική τους γύμνια και η κοινωνική τους απόρριψη. Παράλληλα, θα επιτρέψει για άλλη μία φορά την ανάδειξη των πατριωτικών αντιστάσεων του Ελληνικού λαού, ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι πίσω από την επίθεση στην Εκκλησία κρύβεται η πρόθεση υπονομεύσεως της ιστορικής μνήμης του Ελληνισμού και της εθνικής μας ιδιοπροσωπείας. Ο λαός και ο ΛΑ.ΟΣ. είναι έτοιμοι να δώσουν και αυτή την φορά την απάντηση που επιτάσσει το χρέος μας στην πατρίδα και τον πολιτισμό μας.

  Κατηγορία: