Οικονομική κρίση και Περιφερειακές Εκλογές

  • Δημοσιεύτηκε: 03 Νοέμβριος 2010

    Τα τελευταία 35 χρόνια η Ελληνική Οικονομία βασίσθηκε πρωτευόντως στον κρατικό δανεισμό και δευτερευόντως στον ιδιωτικό δανεισμό και στις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις.

    Το ελληνικό κράτος δεν εκπονούσε σοβαρούς προϋπολογισμούς, δεν είχε αναπτυξιακό σχέδιο και δεν «χρειαζόταν» παραγωγικές επενδύσεις. Είχε την εύκολη λύση. Κάθε φορά που χρειαζόταν χρήματα προσέφευγε στον δανεισμό. Τώρα που η στρόφιγγα του δανεισμού κλείνει εμφανίζονται όλες οι αδυναμίες της Ελληνικής Πολιτείας.

    Εάν παρατηρήσουμε όμως όλες τις ισχυρές οικονομίες του Δυτικού Κόσμου, θα διαπιστώσουμε ότι είναι αδύνατη η ανάπτυξη ανταγωνιστικής Εθνικής Οικονομίας, χωρίς την ύπαρξη σοβαρού και αποτελεσματικού κράτους. Υπό αυτήν, και μόνον, την έννοια οι Περιφερειακές Εκλογές σχετίζονται με την οικονομική κρίση. Οι Περιφέρειες θα πρέπει να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας και εφαρμογής των νόμων στα όρια των αρμοδιοτήτων τους.

    Ορισμένοι νομίζουν ότι το μέλλον της Ελληνικής Οικονομίας είναι το παρεμπόριο και ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι ο μετασχηματισμός της σε ένα ημιτριτοκοσμικό και ημιμουσουλμανικό κράτος. Εμείς όμως έχουμε άλλη άποψη.