Οι «κουμπάροι» των «σεμνών και ταπεινών»

 • Δημοσιεύτηκε: 30 Σεπτέμβριος 2006

  Όταν η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές του 2004 θεώρησα ότι κάτι θα άλλαζε στην Ελλάδα, προς το καλύτερο. Παρότι δεν έχω ψηφίσει ποτέ μου Νέα Δημοκρατία, παρά το γεγονός ότι θεωρώ τον Κωνσταντίνο Καραμανλή - τον πρεσβύτερο - υπεύθυνο για την παράδοση της χώρας στις διεθνιστικές ιδεοληψίες της Αριστεράς, εν τούτοις, θεώρησα ότι η Νέα Δημοκρατία θα ερχόταν σε σύγκρουση με την φαυλοκρατία του ΠΑΣΟΚ. Ότι τα συνθήματα περί «επανιδρύσεως του κράτους», καταπολεμήσεως της διαφθοράς, καταγγελίας της ενδοτικής εξωτερικής πολιτικής, αντιμετωπίσεως της λαθρομεταναστεύσεως και της εγκληματικότητας, θα έβρισκαν μία πολιτική εφαρμογή, με την στήριξη της πλειοψηφίας των Ελλήνων.

  Αντί αυτών, ο πόλεμος στην διαφθορά έμεινε κενό γράμμα, πέραν διαφόρων ηθικολογικών παραινέσεων. Μετά από 2,5 χρόνια εξουσίας ο κ. Καραμανλής αντιλήφθηκε ότι η διαφθορά ζει και βασιλεύει στις δημόσιες υπηρεσίες και στον προθάλαμο της εξουσίας. Κάποιος πρέπει να πει στον κ. Καραμανλή ότι ο τροχός έχει ήδη ανακαλυφθεί, άρα εμείς δεν χρειάζεται να κουρασθούμε και πολύ προς αυτή την κατεύθυνση.

  Το τροπάριο δε περί «μηδενικής ανοχής» είναι φαιδρό. Διότι η κυβέρνηση δεν έχει καμμία δυνατότητα - έστω και αν το ήθελε - να καλύψει τα στελέχη της που συλλαμβάνονται με τις ευλογίες των δημοσιογράφων και την κατακραυγή της κοινής γνώμης. Άρα, τι ισχυρίζεται ο κ. Καραμανλής; Ότι το διεφθαρμένο του στέλεχος αποπέμπεται από την κυβέρνηση και έχει ποινικές ευθύνες; Και για αυτό τώρα θα πρέπει να πανηγυρίζουμε; Αυτή είναι όλη και όλη η διαφορά Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ;

  Το γεγονός ότι όλες οι δημόσιες προμήθειες, αξίας δις ευρώ, είναι πέρα από κάθε έλεγχο σκοπιμότητας, θα απασχολήσει την Ν.Δ.; Αλλά εκεί θα πρέπει να λειτουργήσουν αποτελεσματικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί, να αποδίδονται ευθύνες και να αιτιολογούνται οι δαπάνες, μην επιτρέποντας στα διάφορα κομματικά στελέχη να χρησιμοποιούν το δημόσιο για να ανακυκλώνουν το χρήμα στους κομματικά ημετέρους και να επιβάλουν τον έλεγχο του κόμματος στην κοινωνία και τον ιδιωτικό τομέα. Και για αυτό η Ν.Δ. δεν αγγίζει καν το θέμα.

  Η εξωτερική πολιτική επίσης δεν άλλαξε, παραμείναμε θεραπαινίδες του τουρκικού επεκτατισμού, όπως γινόταν επί Σημίτη-Παπανδρέου. Και χρυσώνουμε την υποτέλειά μας με τα παραμυθάκια περί «Ευρωπαϊκής Τουρκίας». Στο θέμα των λαθρομεταναστών τα πράγματα επί Ν.Δ. έγιναν χειρότερα, καθώς όχι μόνο δεν αυξήθηκε η φρούρηση των συνόρων, αλλά ο κ. Παυλόπουλος νομοθέτησε το δικαίωμα ψήφου στους αλλοδαπούς για τις επόμενες δημοτικές εκλογές! Τους Δημάρχους του 2010 θα τους εκλέξουν οι Αλβανοί πολιτικοί, αναλόγως της γραμμής που θα δώσουν στους εδώ ομοεθνείς τους. Αν είμαστε ευχαριστημένοι με όλα αυτά, ας συνεχίσουμε να τους ψηφίζουμε. Εάν όχι, την λύση θα την δώσει ο ΛΑ.Ο.Σ.

  Κατηγορία: