Οι «σωτήρες»

 • Δημοσιεύτηκε: 06 Ιανουάριος 2008

  H πρόσφατη διαμάχη μεταξύ Kαρβέλα και Λαζόπουλου εξέφρασε και αποτύπωσε εύγλωττα την σημερινή κατάσταση στην χώρα μας. Aπό την μία ο επελαύνων φιλελευθερισμός, της ασυδοσίας, της οικονομοκρατίας, της χυδαιότητας και της αρπαχτής και από την άλλη η οπισθοδρόμηση του ανελεύθερου αριστερού ολοκληρωτισμού, της δυσανεξίας και των αφορισμών, που έχει το θράσος, λίγες μόλις δεκαετίες μετά την ιστορική καταδίκη του, να εμφανίζεται ως η ... εναλλακτική λύση! Oι δύο όψεις του ιδίου κίβδηλου νομίσματος, οι δύο πλευρές της παγκόσμιας πνευματικής ισοπέδωσης, ερίζουν πάνω από την τραυματισμένη μας αξιοπρέπεια, για το ποιος θα προσφέρει το καλύτερο γιατρικό.

  Oι «σωτήρες» έχουν πια προφίλ φιλολαϊκό, παρουσιάζονται ως άνθρωποι της καθημερινότητας, καλοί οικογενειάρχες, φίλαθλοι και χορευταράδες, αποφασισμένοι συνάμα να πατάξουν κάθε φαινόμενο διαφθοράς. Έλα όμως που δεν τους αφήνουν οι καταστάσεις να ... αγιάσουν! Tα σκάνδαλα καθημερινά, η αυθαιρεσία, οι καταχρήσεις και η αλαζονεία εμφανείς και προκλητικές.

  Aυτό που ονομάζουν «δημοκρατία» δεν εξαγνίζεται πια ούτε καν με μία-δύο αυτοκτονίες! H ηθική του σαπίλα είναι πια τόσο προχωρημένη, που μόνον η πυρά θα μπορούσε να κάνει τη δουλειά αυτή. Ήταν πολύ λίγα τα 34 έτη «δημοκρατικής» διακυβερνήσεως της χώρας, για να φτάσουμε στο έσχατο σημείο εθνικής και κοινωνικής αναξιοπρέπειας.

  Θα χρειαστούν όμως πολύ-πολύ περισσότερα για να ανακάμψουμε. Δυστυχώς, οι υγιείς δυνάμεις αυτής της χώρας, αν κερδίσουν την ευκαιρία, θα έχουν πολύ δύσκολο έργο για την ηθική και οικονομική ανόρθωση της πατρίδας.


  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 3ης Ιανουαρίου 2008 της εφημερίδας Στόχος.
  Κατηγορία: