Οι Έλληνες πατριώτες στο πλευρό της Εκκλησίας

 • Δημοσιεύτηκε: 28 Φεβρουάριος 2005

  Η συγκινησιακά φορτισμένη ανακοίνωση της παραιτήσεως του σεβασμιότατου Μητροπολίτου μας χάριν της ενισχύσεως της θέσεως και του κύρους του Αρχιεπισκόπου, μεταφέρει ακόμα πιο έντονα στην πόλη μας τους κλυδωνισμούς του σκάφους της Εκκλησίας αλλά και της ελληνικής κοινωνίας.

  Σε ελάχιστους απομένει ακόμη η αμφιβολία ότι αυτή η «σύμπτωση» της διαδοχικής και κλιμακούμενης αποκαλύψεως «στοιχείων» εναντίον του Αρχιεπισκόπου και του περιβάλλοντός του από κάποιους δημοσιογράφους δεν είναι συμπτωματική και τυχαία, αλλά ενορχηστρωμένη. Σε ένα πανελλήνιο όργιο «αποκαλύψεων» εγκαλείται ο Αρχιεπίσκοπος γιατί είχε π.χ. επαφές με κάποιο «παράνομο» πριν αυτός παρανομήσει ή γιατί τον έστειλε για ... εξομολόγηση στο 'Αγιο Όρος, την ίδια στιγμή πού περνάει «απαρατήρητη» η έκδοση ταυτότητος, αλλά και οι εμπορικές συναλλαγές του ιδίου προσώπου ως φυγόδικου πλέον με την ίδια την Ελληνική Αστυνομία! Επιπλέον έχει γίνει φανερό ότι στην αποκάλυψη κάποιων στοιχείων, αλλά και «χειρισμών» της υπόθεσης, εμπλέκονται Υπηρεσίες Πληροφοριών και αυτή η ίδια η Μοσάντ.

  Τηλε-κατήγοροι και τηλε-εισαγγελείς, δημοσιογράφοι πού άκριτα επαναλαμβάνουν γρήγορα-γρήγορα για να προλάβουν τους υπόλοιπους, οτιδήποτε τεθεί στην αντίληψή τους, μυστικές υπηρεσίες, αναξιόπιστοι υπόδικοι, κατάδικοι ή φυγόδικοι μάρτυρες, μάρτυρες - κουκουλοφόροι που μαρτυρούν τις «αλήθειες» τους στο πανελλήνιο με κρυμμένο το πρόσωπο και άδηλη την ταυτότητά τους, μάρτυρες που μεταβάλλουν από μέρα σε μέρα τις καταθέσεις τους, μάρτυρες που όμως γίνονται πιστευτοί χάρη στην πειθώ της τηλεοπτικής εικόνας, όλοι σε ένα ξέφρενο χορό «αποκαλύψεων» πού μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο φανερό ότι δεν στοχεύουν απλά στην κάθαρση της Εκκλησίας από τους τυχόν επίορκους ιεράρχες.

  Σίγουρα η άμεση κάθαρση της Εκκλησίας και της κοινωνίας αποτελεί πανελλήνιο αίτημα (και όχι μόνο των νεόκοπων υπερασπιστών της εκκλησιαστικής καθάρσεως πού το μόνο ευαγγέλιο πού έχουν στη ζωή τους αποδεχθεί, είναι το χρεοκοπημένο πια ιδεολόγημα της μαρξιστικής κοσμοθεωρίας), κάθαρση όμως πού πρέπει να την κάνει μία Ιεραρχία με κύρος, νηφαλιότητα και αξιοπρέπεια, στηριζόμενη και υποστηριζόμενη από την πολιτεία και την κοινωνία σε αυτό το πραγματικά δύσκολο έργο. Και αυτό μπορεί εύκολα ο καθένας να το καταλάβει.

  Εύκολα καταλαβαίνει ακόμη κανείς ότι ο πραγματικός στόχος όλων αυτών δεν είναι άλλος από την αποδυνάμωση του Αρχιεπισκόπου, την αποσάθρωση του περιβάλλοντός του, την κατακρήμνιση του κύρους και της δημοτικότητάς του και τον εξαναγκασμό του σε παραίτηση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος είναι πλέον ο μοναδικός θεσμικός ηγέτης στην Ελλάδα πού ορθώνει σθεναρά το ανάστημά του στα σχέδια της παγκοσμιοποίησης.

  Ετέθη επικεφαλής της παλλαϊκής αντιδράσεως στο νομοσχέδιο για τις ταυτότητες, υπερασπίστηκε τα δίκαια του σκλαβωμένου Ελληνισμού μιλώντας ανοικτά για «αλησμόνητες πατρίδες», αντιτάχθηκε σθεναρά στο σχέδιο Ανάν πού απεμπολεί την ίδια την ύπαρξη του Κυπριακού Ελληνισμού, τάχθηκε εναντίον της εντάξεως της Τουρκίας στην Ε.Ε. Αποτελεί καρφί στα μάτια και αγκάθι στα πλευρά του παγκοσμίου και του εγχωρίου κατεστημένου. Για τον λόγο αυτό επιχειρείται η εξόντωσή του με την επιστράτευση ενός μηχανισμού (παρα)πληροφόρησης και σπίλωσης υπολήψεων, Μακαρθικής εμπνεύσεως.

  Οι Έλληνες πατριώτες γνωρίζουμε πως στα δύσκολα χρόνια που διέρχεται η Πατρίδα μας η Εκκλησία και οι ηγέτες της θα αποτελέσουν όπως και σε παρόμοιες στιγμές του παρελθόντος, τη φυσική της έπαλξη και το ισχυρό της στήριγμα. Έτσι είναι φυσικό να δέχονται τη λυσσαλέα επίθεση των προφυλακών της παγκοσμιοποίησης και να χρειάζονται όλη τη βοήθεια και τη στήριξη πού μπορούμε να τους δώσουμε. Πρέπει να την έχουν και την έχουν!

  Κατηγορία: