Οι αποκλειστικές ευθύνες του πολιτικού κατεστημένου

 • Δημοσιεύτηκε: 09 Φεβρουάριος 2008

  Το πολιτικό κατεστημένο της πατρίδας μας δεν ήταν δυνατόν να ανεχθεί τις εκδηλώσεις τιμής για τους τρεις ηρωικούς νεκρούς μας στα Ίμια. Δεν θέλει καν να θυμάται αυτήν την ημερομηνία. Διότι οι ευθύνες είναι αποκλειστικώς δικές του. Η ήττα στα Ίμια και η αμαχητί εγκατάλειψη ελληνικού εδάφους βαρύνει αποκλειστικώς τον ελλαδικό πολιτικό κόσμο και όχι τις Ένοπλες Δυνάμεις μας.

  Γι' αυτό και οι ενοχές τον βαρύνουν. Αλλά δεν θέλει να τις παραδεχτεί. Γι' αυτό και αποσιωπά τα γεγονότα. Γι' αυτό διώκει όσους του τα θυμίζουν. Γι' αυτό επιστράτευσε και πάλι τις συμμορίες των περιθωριακών τραμπούκων, προκειμένου να τους συμψηφίσει με τους Έλληνες πατριώτες που κατά χιλιάδες συμμετέχουν κάθε χρόνο στην μεγαλειώδη πορεία για τα Ίμια.

  Η προσπάθειά του για την απαξίωση του νοήματος αυτής της δυναμικής, αλλά απολύτως νομίμου και νομοταγούς εκδηλώσεως, δυστυχώς έπιασε τόπο. Το στρατηγείο των παρακρατικών στήθηκε και πάλι στο Διαδίκτυο. Μέσα από το υποτιθέμενο «εναλλακτικό» κανάλι πληροφόρησης, το Indymedia, τα πάσης φύσεως κακοποιά στοιχεία συντόνιζαν τους τραμπουκισμούς, τις καταστροφές και καθοδηγούσαν το ανθρώπινο δυναμικό τους.

  Από δίπλα τους και οι νομιμοφανείς εκφάνσεις τους, δηλαδή κάτι αντιπατριωτικά και αντιεθνικιστικά σωματεία - σφραγίδες, στα οποία προσέδιδαν «αίγλη» μεμονωμένα άτομα εκλεγμένα σε συνδικαλιστικές οργανώσεις, ο ... Μ.Γλέζος (!) και φυσικά η νεολαία του (Τ)ΣΥΡΙΖΑ (ήταν δυνατόν να λείπει;).

  Όπως ήταν φυσικό, οι δυνάμεις της εξουσίας εκμεταλλεύθηκαν την παρουσία των παρακρατικών και τους τραμπουκισμούς και τις καταστροφές που προκάλεσαν, και με την δικαιολογία της διατηρήσεως της τάξεως και της ασφάλειας των πολιτών, απαγόρευσαν φέτος την πορεία. Έτσι η ημέρα των Ιμίων τιμήθηκε φέτος είτε με μικρού βεληνεκούς εκδηλώσεις (επιμνημόσυνη δέηση από τον δήμαρχο Π.Φασούλα στον Πειραιά και από τον ΛΑ.Ο.Σ. στην Καρδίτσα) είτε με την μεγαλειώδη εκδήλωση στην αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών στην Θεσσαλονίκη από την Νεολαία του ΛΑ.Ο.Σ.

  Η ανάγκη να περιβληθούν με το κύρος της Πολιτείας οι εκδηλώσεις αυτών των ημερών φάνηκε επιτακτική μετά τα γεγονότα που ζήσαμε. Δεν είναι δυνατόν να επαφίεται στην καλή θέληση κάποιων πατριωτών. Αλλά φαίνεται πως αυτή η στιγμή είναι πολύ μακρυά ακόμη...


  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 7ης Φεβρουαρίου της εφημερίδας Στόχος.
  Κατηγορία: