Οι εθνικοί ορίζοντες του Κολωνακίου

 • Δημοσιεύτηκε: 23 Φεβρουάριος 2009

  "Παραδοσιακά η Ελλάδα αναπτύχθηκε στις χώρες του Ευξείνου Πόντου και της Μεσογείου, σήμερα όμως υπάρχει η ευκαιρία της Κεντρικής Ασίας", δήλωσε σε συνέντευξή του στο περιοδικό "Μετροπόλιταν" ο "φέρελπις" πολιτικός γόνος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Η δήλωση αυτή, αν δεν θεωρηθεί αφελής, θα πρέπει να ιδωθεί ως επικίνδυνη, ιδιαιτέρως αν εκφράζει μία γενικότερη σχεδίαση του διεθνούς προσανατολισμού της κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή.

  Δεν είναι υπερβολικός ο φόβος μας, αν σκεφτεί κανείς ότι ο κ. Βαρβιτσιώτης δείχνει να απαξιώνει την προοπτική της επί σειράν αιώνων οικονομικής και πολιτισμικής παρουσίας του Ελληνισμού στις περιοχές της Χερσονήσου του Αίμου και του Ευξείνου Πόντου, κλείνοντας με τον τρόπο αυτό έναν τεράστιο, όσο και ζωντανό ακόμη στις μέρες μας ιστορικό κύκλο.

  Παιδί της Αθήνας, γεννημένος και μεγαλωμένος στον μικρόκοσμο μιας ιθύνουσας αστικής τάξεως, αυτοπεριχαρακωμένης σε μία απλή διαχειριστική αντίληψη της πολιτικής, έχει ενστερνιστεί και διαμορφώσει μία νοοτροπία υπεράσπισης ενός κράτους που εξακολουθεί καθημερινώς να κατατρώγει το έθνος. Οι προκλήσεις για τους εκπροσώπους αυτής της τάξεως εξαντλούνται στην αποτελεσματική αξιοποίηση του ελλαδικού δυναμικού. Είναι χαρακτηριστική η φρασεολογία και οι φιλοδοξίες του κ. υφυπουργού: "Όραμά μας είναι η Ελλάδα να ανοιχτεί στον κόσμο και ο ελληνικός επιχειρηματικός κόσμος να αποτελέσει τον καλύτερο πρεσβευτή για τη χώρα".

  Όραμα, λοιπόν, είναι η Ελλάδα, όχι ο Ελληνισμός. Το Κράτος, όχι το Έθνος. Η Χώρα, όχι η Πατρίδα. Γι' αυτό και στον κ. Βαρβιτσιώτη δεν λένε τίποτε οι πανάρχαιες ελληνικές κοινότητες που λειτουργούν ακόμη ζωντανές στις χώρες της Χερσονήσου του Αίμου και του Ευξείνου Πόντου. Οι κοινότητες αυτές εκλέγουν ακόμη βουλευτές, δημάρχους, κοινοτάρχες, προέδρους επιμελητηρίων, αναδεικνύουν εξέχουσες προσωπικότητες στα τοπικά Πανεπιστήμια, στα γράμματα και τις τέχνες, προοδεύουν οικονομικά, πολλές φορές μάλιστα κάτω από ιδιαιτέρως αντίξοες συνθήκες, κοινωνικές και πολιτικές. Αυτήν τη διαχρονική δύναμη του Ελληνισμού, που φωνάζει αιώνες τώρα προς την ελεύθερη Ελλάδα "εδώ είμαστε!", αγνοεί ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, υφυπουργός μάλιστα σε ένα υπουργείο (Εξωτερικών), για το οποίο το μέλλον των ελληνικών κοινοτήτων ανά τον κόσμο θα έπρεπε να αποτελεί το πρώτιστο μέλημά του.

  Η περαιτέρω διαχείριση της εξουσίας από άτομα της αντιλήψεως και της νοοτροπίας του κάθε μοσχαναθρεμμένου πλουσιόπαιδου, με τους περιορισμένους εθνικούς ορίζοντες στη σκέψη του, υποθηκεύει το μέλλον του έθνους μας και βλάπτει σοβαρά τις προοπτικές ανελίξεώς του στο διεθνές περιβάλλον. Η απαλλαγή μας από την παρουσία τέτοιων ανθρώπων, και όχι η συμπόρευση μαζί τους για πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη, αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα για το Πατριωτικό Κίνημα στις μέρες μας.


  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 19ης Φεβρουαρίου 2009 της εφημερίδας Στόχος.
  Κατηγορία: