Οι τελευταίες τοπικές εκλογές με «εθνόσημο»

 • Δημοσιεύτηκε: 17 Οκτώβριος 2006

  Οι εκλογές που πέρασαν δεν έχουν καμμία σχέση με τις επόμενες. Κι αυτό γιατί στις επόμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση θα ψηφίζουν και οι νόμιμοι μετανάστες, των οποίων ο αριθμός είναι απροσδιόριστος, πολλώ δε μάλλον, δεν γνωρίζουμε πόσοι θα είναι μέχρι τότε. Το ΠΑΣΟΚ νομιμοποίησε ουκ ολίγους κατά την διάρκεια της τελευταίας του τετραετίας, ενώ και η Ν.Δ. ακολουθεί την ίδια εθνικά μειοδοτική συνταγή. Δυστυχώς, αυτή η πτυχή των εκλογών δεν προεβλήθη καθόλου από τα ΜΜΕ. Παρ' όλα αυτά, είναι απαραίτητο να εξετάσουμε από τώρα, τι ακριβώς σημαίνει «ψήφος στους μετανάστες».

  Κατ' αρχάς, θέλοντας και μη, λόγω της αμεσότητας της σχέσεως τοπικής αυτοδιοικήσεως - πολίτη και της αυξήσεως των εξουσιών δημάρχων και νομαρχών, πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένο τον πελατειακό χαρακτήρα αυτών των εκλογών αλλά και την εν συνεχεία διαφθορά των εκλεγέντων. Φαντασθείτε λοιπόν, πόσο θα ενταθούν αυτά τα χαρακτηριστικά, όταν στην εκλογική πελατεία προστεθεί ένα νέο κομμάτι, πολύ λιγότερο κομματικοποιημένο και πολιτικοποιημένο, με χαμηλό κοινωνικό, οικονομικό, αλλά και πνευματικό και πολιτιστικό υπόβαθρο. Σκεφθείτε επίσης, λαμβανομένης υπ' όψιν της αποχής που παρατηρήθηκε στις τελευταίες εκλογές (π.χ. 42% στο δήμο Αθηναίων), ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών θα κάνει χρήση αυτού του νέου δικαιώματος, αυξάνοντας ουσιαστικά κατά πολύ περισσότερο από 8% (εκτιμώμενο ποσοστό νομίμων μεταναστών στην Ελλάδα), την αναλογία μεταναστών - Ελλήνων στην συμμετοχή ψηφοφόρων στις εκλογές.

  Όλα αυτά συντείνουν στο συμπέρασμα ότι οι υποστηριζόμενοι από τα κόμματα του κατεστημένου θα παρουσιάσουν μία κατ' εξοχήν φιλομεταναστευτική ατζέντα, η οποία όμως θα έρχεται σε κάθε περίπτωση σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της ελληνικής τους πελατείας. Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα προς την σταδιακή περιθωριοποίηση των χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων Ελλήνων, τα οποία αποτελούσαν μέχρι σήμερα πρώτη προτεραιότητα στις δεσμεύσεις των πολιτευόμενων. Ακόμη πιο επικίνδυνο δε, ακούγεται το σενάριο κάποιοι μετανάστες ή και Έλληνες να σχηματίσουν συνδυασμούς με αμιγώς μεταναστευτική ατζέντα αλλά και σύνθεση.

  Όλα αυτά ο απλός κόσμος δεν τα έχει καν σκεφθεί. Πολύ περισσότερο δεν έχει κοιτάξει στο βάθος του χρόνου, όταν στις μεθεπόμενες εθνικές εκλογές κάποιοι μετανάστες θα έχουν πλέον και την δυνατότητα εκλέγειν και εκλέγεσθαι για το ελληνικό κοινοβούλιο. Ο μέσος Έλληνας δεν έχει αντιληφθεί σε τι περιπέτεια οδηγείται, τη στιγμή που παράλληλα με όλα αυτά τα παιδιά του μεγαλώνουν ήδη σε μία πολυπολιτισμική κοινωνία, μέσα σε σχολεία όπου οι μετανάστες αποτελούν συχνά και την πλειοψηφία των μαθητών. Δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι στα βιώματα αυτών των παιδιών δεν θα περιλαμβάνεται το εθνικό κράτος, όταν αυτά θα κληθούν να ψηφίσουν. Δεν έχει καν υποψιασθεί ότι μέσα στο σχολείο που στέλνει τα παιδιά του πραγματοποιείται η πιο ανηλεής νεοταξική προπαγάνδα, που τα προετοιμάζει όχι για να γίνουν ευσυνείδητοι Έλληνες πατριώτες αλλά παγκόσμιοι πολίτες του αύριο.

  Ως εκ τούτου, μονόδρομος αλλά και καθήκον για το πατριωτικό κίνημα είναι να δημιουργήσει το ισχυρότερο δυνατό αντίβαρο στην εθνοφοβική, ανθελληνική και καταστροφική για το έθνος μας συγκυρία που προβάλλει. Είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να κρατήσουμε την σημαία μας ψηλά. Απ' όλα τα κόμματα μόνον ο ΛΑ.Ο.Σ. φέρει πια το εθνόσημο και μόνον ο ΛΑ.Ο.Σ. μπορεί να το υπερασπισθεί και σε θεσμικό επίπεδο. Το μήνυμα που άφησαν οι τελευταίες εκλογές ήταν ότι οι πατριωτικοί συνδυασμοί υποστηρίχθηκαν σε μεγάλο βαθμό, όχι μόνον στα αστικά κέντρα αλλά και στην περιφέρεια. Αυτό που μένει είναι και ο ΛΑ.Ο.Σ. να περάσει το μήνυμά του με σαφήνεια. Άλλωστε, όπου το έπραξε το εξαργύρωσε και σε ψήφους. Το μήνυμα αυτό συνοψίζεται στις βασικές διακηρύξεις - συνθήματα του Γιώργου Καρατζαφέρη: «Ρήξη και Ανατροπή» του κατεστημένου «με τους Έλληνες για την Ελλάδα»!