Ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι ο τρίτος πόλος

 • Δημοσιεύτηκε: 25 Φεβρουάριος 2006

  Τα σενάρια περί «τρίτου πόλου» εμφανίζονται όλο και περισσότερο στα ΜΜΕ. Ως «τρίτος πόλος» θεωρείται η δημιουργία ενός νέου κόμματος που θα διεμβολίσει το ΠΑΣΟΚ και την Ν.Δ. Παλαιότερα - επί Α. Παπανδρέου - είχαμε τα «κεντροδεξιά σενάρια», φωτογραφίζοντας τον Κώστα Σημίτη. Ακολούθησε το «τέλος του βιο-ιστορικού κύκλου των κομμάτων» του Δημ. Αβραμόπουλου και οι αναζητήσεις του Στ. Μάνου. Τα σενάρια συνεχίζονται με την συνέντευξη του Κωνσταντίνου στο Βήμα και τα Νέα στις 9/2 τον έβλεπαν είτε «κεντροδεξιό», είτε «κεντροαριστερό»! Από όλα έχει ο μπαξές...

  Καταλαβαίνουμε όλοι ότι αυτός ο «τρίτος πόλος» είναι κατασκεύασμα του πολιτικού κατεστημένου προκειμένου να αποσυμπιέσει την κοινωνική δυσαρέσκεια, ώστε να ελεγχθεί η απόρριψη του δικομματισμού. Το πολιτικό σύστημα μπορεί να μην υπερασπίζεται την εθνική κυριαρχία, ξέρει όμως να υπερασπίζεται τα προνόμια και την αναπαραγωγή του.

  Γνωρίζει πολύ καλά ότι η συνεχής άνοδος του ΛΑ.Ο.Σ. και του πατριωτικού κινήματος θα δημιουργήσει νέα πολιτικά και κοινωνικά δεδομένα. Αν συνεχισθεί η απαξίωση του δικομματισμού, τότε ο ΛΑ.Ο.Σ. θα γίνει ο ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων. Και επειδή ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει εκπεφρασμένη άποψη περί Ρήξης και Ανατροπής του πολιτικού κατεστημένου, οι κυβερνητικές ισορροπίες γίνονται δύσκολες.

  Κατά αυτό τον τρόπο ο «τρίτος πόλος», ιδεολογικά ουδέτερος και λουστραρισμένος με την χρυσόσκονη των ΜΜΕ, αποκτάει την μορφή της ζώνης ασφαλείας του κατεστημένου. Το πολιτικό σύστημα θέλει να στήσει ένα ελεγχόμενο πολιτικό σκηνικό με κλώνους και αχυρανθρώπους. Ποια είναι η δική μας απάντηση; Η δημιουργία ενός πραγματικού αντι-συστημικού Τρίτου Πόλου, ο οποίος θα ενώσει τις εθνικές και κοινωνικές δυνάμεις που θέλουν την ανατροπή του κατεστημένου.

  Ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι το μόνο κόμμα σήμερα που μπορεί να υλοποιήσει αυτό το εγχείρημα. Το Συνέδριό μας είναι η καλύτερη ευκαιρία για να κάνουμε ορατές τις ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές μας με το πολιτικό σύστημα. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει αναλάβει έναν ιστορικό ρόλο. Να τεθεί επικεφαλής της Εθνικής Αντιπολιτεύσεως και να οδηγήσει την Ελλάδα στον δρόμο της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

  Τι πρέπει να κάνουμε όλοι εμείς; Να δώσουμε τον αγώνα με πίστη και αφοσίωση, μακριά από μικρο-εγωισμούς και ματαιοδοξίες, έχοντας σταθερές ιδεολογικές-αξιακές αναφορές, φτιάχνοντας στελέχη με ισχυρές πολιτικές πεποιθήσεις. Η φαυλοκρατία του κατεστημένου δεν νικιέται με παλαιοκομματικές μεθόδους. Ο ΛΑ.Ο.Σ. εκφράζει το Έθνος στην διαχρονική του πορεία. Ο λαός αντιλαμβάνεται την ιστορική αναγκαιότητα. Έφθασε η ώρα της Ρήξης και της Ανατροπής.

  Κατηγορία: