Ο ΛΑ.Ο.Σ. μπροστά στην πρόκληση των αυτοδιοικητικών εκλογών. Εισήγηση του Κώστα Καρδαρά στο 3ο Συνέδριο του ΛΑ.Ο.Σ.

 • Δημοσιεύτηκε: 23 Φεβρουάριος 2006

  Το συνεχώς διογκούμενο ρεύμα του Πατριωτικού Κινήματος στη χώρα μας πού με ολοένα και μεγαλύτερη μαζικότητα βρίσκει την πολιτική του έκφραση μέσα από τον ΛΑ.Ο.Σ., με τις εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου για την τοπική αυτοδιοίκηση, βρίσκεται μπροστά σε ένα σκαλοπάτι, σε ένα νέο αναβαθμό εξελίξεως που θα αποτελέσει αφετηρία και εφαλτήριο μιάς νέας, περισσότερο ανοδικής πορείας. Το εάν αυτό θα ισχύσει, θα εξαρτηθεί από εμάς και τον αγώνα μας, αλλά και από την ικανότητα τόσο ημών των ιδίων ατομικά, αλλά και των δομών και ανακλαστικών του κόμματός μας συλλογικά.

  Κατά πόσο θα είμαστε δηλαδή σε θέση:

  1. Να αντεπεξέλθουμε στις νέες προκλήσεις και να διαμορφώσουμε ένα κατά τόπους σύγχρονο και ανανεωτικό πολιτικό λόγο πού να μπορεί να σταθεί με τις μεγαλύτερες των αξιώσεων στην κονίστρα των αυτοδιοικητικών εκλογών, απέναντι στο λόγο και στην προϊστορία των επαγγελματιών της πολιτικής πού θα είναι κατά τόπους οι άμεσοι πολιτικοί μας αντίπαλοι.
  2. Να καταφέρουμε να διεκπεραιώσουμε με επιτυχία τον πολιτικό αγώνα των εκλογών πού ας μη γελιόμαστε θα είναι τραχύς και δύσκολος, άνισος σε μέσα, με εμάς σε υποδεέστερη θέση, αλλά και σε ψυχική δύναμη, όπου εμείς θα υπερτερούμε και έτσι πρέπει.
  3. Να καταφέρουμε να ενσωματώσουμε δημιουργικά τις νέες εξελίξεις, δρόμους και προοπτικές που θα φέρουν οι εκλογές, αλλά και να αξιοποιήσουμε οργανωτικά την απρόσμενη μαζικότητα πού θα φέρει στις Δημοτικές μας Οργανώσεις ο προεκλογικός αγώνας. Να κεφαλαιοποιήσουμε δηλαδή τα όσα κέρδη σε εμπειρία, αναγνωρισιμότητα και έμψυχο υλικό θα μας φέρει ο αγώνας αυτός.

  Αποτελούμε τη μοναδική σοβαρή και με αρθρωμένο πολιτικό λόγο αντίδραση στην επέκταση των μηχανισμών και στην εφαρμογή των σχεδίων της Παγκοσμιοποίησης στην Πατρίδα μας. Πετάξαμε το γάντι στο πρόσωπο του κατεστημένου αυτού του τόπου και μάθαμε στους τοποτηρητές της Παγκοσμιοποίησης ότι δεν μπορούν πια να παίζουν το στημένο τους παιχνίδι με δικές τους ομάδες και γήπεδο και πληρωμένο τον διαιτητή και δείχνουμε καθημερινά και με επιτυχία στο λαό μας ότι υπάρχει εναλλακτική λύση, υπάρχει ελπίδα, υπάρχει ελληνική προοπτική.

  Για το λόγο αυτό να μην περιμένουμε τίποτε να μας χαρίσουν. Για το λόγο αυτό να μην πιστέψουμε στις πλάνες υποσχέσεις τους. Για το λόγο αυτό ας προσέξουμε τη χείρα φιλίας ή συναλλαγής πού μας προτείνουν.

  Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές,

  Μπροστά στην πρόκληση των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση πιστεύω πώς τη πολιτική μας παρουσία και εμπλοκή με αυτές θα πρέπει να διέπουν οι εξής κανόνες:

  1. Ανάδειξη των στελεχών μας και του κόμματος στις τοπικές κοινωνίες. Αυτό θα γίνει με την κάθοδο αυτοδύναμων συνδυασμών με ξεκάθαρη σχέση με το κόμμα και με επικεφαλής μέλη ή στελέχη μας. Να αποφύγουμε με κάθε θυσία την εκπροσώπησή μας από τυχοδιώκτες ή απόβλητα του δικομματισμού. Να μην ξεχνάμε ότι τώρα οικοδομούμε το μέλλον του κόμματός μας και ένα πρόσκαιρο κέρδος σε αριθμό ψήφων δεν πρέπει να δηλητηριάσει την μελλοντική μας εικόνα ή υπόσταση. Δεν πρέπει μέσα από τον αγώνα και τους συνδυασμούς μας να αναδείξουμε άτομα πού μπορεί στο μέλλον να μας εκθέσουν ή ακόμη χειρότερα να στραφούν εναντίον μας.
  2. Να προτείνουμε προγράμματα λιτά, δίκαια, αυτονόητα, άμεσα υλοποιήσιμα, χωρίς να σερνόμαστε πίσω από τις προεκλογικές φανφάρες των αντιπάλων μας. Προγράμματα πού να δίνουν σαφώς το πολιτικό μας στίγμα. Να υιοθετήσουμε θέσεις πού απαιτούν πολιτική τόλμη (που οι αντίπαλοί μας κατά τεκμήριο δεν διαθέτουν, αφού πάντοτε είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν κάθε ανάγκη και σχεδιασμό στο βωμό της ψηφοθηρίας).
  3. Να μην ξεχνάμε ότι η εν γένει πολιτεία μας και πολιτική μας συμπεριφορά τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές αποτελεί καθρέπτη του κόμματος και σοβαρή υποθήκη της μελλοντικής μας πορείας. Πρέπει εμείς να αποδείξουμε ότι αυτή η απαξίωση της πολιτικής που εκφράζεται με το «όλοι ίδιοι είναι» σε μας δεν θα βρει τη δικαίωσή της, γιατί εμείς θα αποδείξουμε πως δεν είμαστε μια από τα ίδια. Έχουμε το καθήκον να σφυρηλατήσουμε την πίστη του λαού μας στη φυσική πολιτική του ηγεσία που διαμορφώνεται μέσα από το Πατριωτικό Κίνημα, αποδεικνύοντας την ειλικρίνεια και τη συνέπειά μας, υλοποιώντας τα προγράμματά μας, πραγματοποιώντας τις υποσχέσεις μας και δικαιώνοντας την εικόνα μας. Το τρίπτυχο συνέπεια, ειλικρίνεια και σταθερότητα πρέπει να χαρακτηρίζει την πολιτική μας παρουσία.
  4. Επειδή ακριβώς με τα λίγα μας μέσα θα αντιμετωπίσουμε επαγγελματίες της πολιτικής με πολυπληθή και πεπειραμένα επικοινωνιακά επιτελεία, προτείνω την ίδρυση κεντρικής διευθύνσεως σχεδιασμού για τα προγράμματα της τοπικής αυτοδιοικήσεως, για ενιαία κατάρτιση (στα γενικά μέρη βέβαια) των προγραμμάτων και των θέσεων των αυτοδιοικητικών μας συνδυασμών, είτε πανελλήνια, είτε κατά περιφέρειες.

  Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές,

  Οι εκλογές αυτές θα αποτελέσουν σταθμό για τη μελλοντική πορεία του κόμματος μας. Γιατί:

  1. Θα αποδείξουν με το αποτέλεσμά τους, την άνοδο της δύναμής μας μέσα στον κοινωνικό ιστό.
  2. Θα σφυρηλατήσουν τους αγωνιστικούς μας δεσμούς και θα χαλυβδώσουν τις οργανωτικές μας δομές μέσα από τον προεκλογικό αγώνα.
  3. Θα αυξήσουν τη δύναμη και την αναγνωρισιμότητά μας.
  4. Θα καθιερώσουν τα στελέχη μας στις τοπικές κοινωνίες.
  5. Θα αναδείξουν νέα, άξια και ικανά στελέχη μέσα από τον αγώνα.
  6. Καταλαμβάνοντας αυτοδιοικητικά αξιώματα, είτε σαν νικητές, είτε σαν αντιπολίτευση, θα δώσουμε εξετάσεις στους συμπολίτες μας. Εξετάσεις σοβαρότητος, ήθους, συνέπειας και αποτελεσματικότητος. Εξετάσεις των οποίων η βαθμολογία θα αποτελέσει την πολιτική μας προίκα στον μελλοντική μας πολιτική παρουσία τόσο των ιδίων όσο και του κόμματός μας.

  Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές αποτελούν μία κρίσιμη καμπή στον αγώνα μας και θα πρέπει να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας στην προσπάθεια αυτή. Ο αγώνας μας πρέπει να είναι συνεχής και ατελεύτητος. Συνιστά μια πορεία συνεχή και ανοδική πού θα διαμορφώσει το μέλλον της χώρας μας.

  Να μην έχετε καμία αμφιβολία πως η νέα γενεά των πολιτικών στελεχών πού θα διαμορφωθεί μέσα από τον ΛΑ.Ο.Σ. και το πατριωτικό κίνημα, θα αντικαταστήσει στους θώκους της εξουσίας τους κουρασμένους και γερασμένους εκπροσώπους του πολιτικού κατεστημένου.

  Στην αρχαία Ελλάδα, στο σημείο πού άρχιζε στη μάχη η υποχώρηση του εχθρού, η τροπή πού κατέληγε στην ήττα και στην συντριβή του, εκεί στο σημείο της τροπής έστηναν οι νικητές το τρόπαιο της νίκης. Ας είναι οι εκλογές αυτές, το Τρόπαιο της νίκης μας, η αρχή της ανατροπής του πολιτικού κατεστημένου και της αναγεννήσεως της Πατρίδος μας.

  Κατηγορία: