Ο αγώνας του Γ.Καρατζαφέρη εναντίον της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Απίστευτη ψηφοφορία Ελλήνων ευρωβουλευτών.

 • Δημοσιεύτηκε: 06 Νοέμβριος 2005

  Επειδή σε αυτή την χώρα όλοι οι πολιτικοί δεν είναι ίδιοι και όλα τα κόμματα δεν είναι ίδια, οι "Ελληνικές Γραμμές" παρουσιάζουν τις τροπολογίες που κατέθεσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού και ευρωβουλευτής Γιώργος Καρατζαφέρης εναντίον της εισόδου της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως θα δείτε οι ευρωβουλευτές του πολιτικού κατεστημένου, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Σαμαρά, αρνήθηκαν να στηρίξουν με την ψήφο τους και τις πιο αυτονόητες τροπολογίες, όπως την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων και Αρμενίων, ή την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής και την άρση του casus belli!

  Ας δούμε όμως πως εξελίχθηκαν τα πράγματα. Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την έκθεση του κ. Eurlings για την Τουρκία, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης τόνισε τα εξής: "Αν στην αίθουσα κυκλοφορούσε το πνεύμα των θεμελιωτών της Ευρώπης, του Ντε Γκωλ, του Αντενάουερ, του Σπάακ, θα ανατρίχιαζε και μόνο που συζητάμε το ενδεχόμενο εισόδου της Τουρκίας στην Ευρώπη. Ρωτήστε το παιδί σας: Η Τουρκία είναι Ευρώπη; Αν σήμερα μιλάμε για ένταξη της Τουρκίας, είναι γιατί μας το επέβαλαν οι Αμερικάνοι. Είναι θεσμικό ζήτημα για όλους μας να ξέρουμε ποιος κάνει κουμάντο σε αυτό τον χώρο, οι Ευρωπαίοι ή οι Αμερικάνοι; Ογδόντα εκατομμύρια μουσουλμάνοι με άλλη νοοτροπία είναι πολλοί για ν' απορροφηθούν από την Ευρώπη. Αν συγκρίνουμε την έκθεση που συζητάμε σήμερα με αυτή που πρωτοεμφάνισε ο εισηγητής κ. Eurlings, θα δούμε ότι διαφέρει όσο η Αγία Γραφή με το Κοράνι. Και μια που μιλάμε για Αγία Γραφή, θυμηθείτε τι έγινε στον Πύργο της Βαβέλ. Η πανσπερμία έφερε τη διάλυση. Αν θέλετε και εσείς τη διάλυση της Ευρώπης, βάλτε την Τουρκία μέσα".

  Ο κ. Καρατζαφέρης δεν σταμάτησε εκεί. Έλαβε την πρωτοβουλία στο Ευρωκοινοβούλιο και κατέθεσε 22 τροπολογίες στην έκθεση του Χριστιανοδημοκράτη Ολλανδού ευρωβουλευτή κ. Eurlings για την Τουρκία (ο κ. Eurlings ανήκει στην ίδια ομάδα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όπου ανήκει και η Ν.Δ.). Σκοπός του κ. Καρατζαφέρη ήταν:

  1. Να προωθηθεί η διοργάνωση δημοψηφισμάτων στις χώρες της Ε.Ε., πριν την έναρξη διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.
  2. Να μην αρχίσει καμία διαπραγμάτευση πριν εκπληρωθούν όλοι οι υφιστάμενοι όροι.
  3. Να ενταφιασθεί το προδοτικό και βαθιά ρατσιστικό Σχέδιο Ανάν και να λυθεί το Κυπριακό με άμεση εφαρμογή όλων των δημοκρατικών αρχών, πάνω στις οποίες βασίζεται η σημερινή Ε.Ε. και ν' αποσυρθεί αμέσως και άνευ όρων ο κατοχικός στρατός.

  Οι 22 τροπολογίες αυτά προωθούσαν, κάθε πτυχή των Ελληνικών εθνικών συμφερόντων και γι' αυτό υπεβλήθησαν - μετά από κοπιώδη και συντονισμένη προσπάθεια - για ψηφοφορία στην Συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 15 Δεκεμβρίου 2004. Φυσικά, όλοι γνώριζαν αυτό που είχε διαφανεί και στις αρχές Δεκεμβρίου 2004 στην ψηφοφορία που έγινε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής. Τότε, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν τις απόψεις Eurlings για την Τουρκία, κάτι που απέδειξαν με την ψήφο τους και ο ευρωβουλευτής Γ.Δημητρακόπουλος (Ν.Δ.) και ο Π.Μπεγλίτης (ΠΑΣΟΚ). Τα ίδια είχαν ψηφίσει τα δύο κόμματα και στην έκθεση Rothe για τη χορήγηση κοινοτικής χρηματοδότησης στους Τουρκοκυπρίους. Ο Γ.Καρατζαφέρης ψήφισε "κατά" σε όλα τα παραπάνω, αφού έκρινε ότι αυτό επιτάσσει το εθνικό μας συμφέρον, αλλά και η υποχρέωση έναντι των λαών όλων των χωρών της Ε.Ε. που στις έρευνες του Ευρωβαρόμετρου κραυγάζουν, κυριολεκτικά, κατά της ένταξης της Τουρκίας.

  Ας δούμε τις κυριότερες τροπολογίες που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

  Τροπ. 40 (Γ.Καρατζαφέρη και IND/DEM για να αποσύρει η Τουρκία την απειλή πολέμου (casus belli) κατά της Ελλάδος για τα 12 μίλια στο Αιγαίο.

  ΚΑΤΑ: Οι 6 από τους 8 του ΠΑΣΟΚ (Αρναουτάκης, Μπατζελή, Μπεγλίτης, Λαμπρινίδης, Ματσούκα, Τζαμπάζη), ενώ δεν ψήφισαν καθόλου οι Ξενογιαννακοπούλου και Σηφουνάκης.

  Τροπ. 48 (Γ.Καρατζαφέρη και IND/DEM για να λυθεί το Κυπριακό βάσει των αρχών της Ε.Ε. και όχι του Σχεδίου Ανάν και ν' απαιτηθεί σαφώς η αναγνώριση της Κύπρου)

  ΚΑΤΑ: 7 από τους 8 του ΠΑΣΟΚ (δεν ψήφισε η Ξενογιαννακοπούλου).

  Τροπ. 38 (Γ.Καρατζαφέρη και IND/DEM για αναγνώριση των γενοκτονιών των Μικρασιατών και των Ποντίων (1922), των Αρμενίων, την εθνοκάθαρση των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης και το μη ξεκαθάρισμα της τύχης των 1.619 αγνοουμένων Κυπρίων αδελφών μας)

  ΚΑΤΑ: Σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ (8 στους 8)!

  Τροπ. 5 (Να αναγνωρίσει η Τουρκία την Κύπρο και ν' αποσυρθούν οι δυνάμεις κατοχής)

  ΚΑΤΑ: Παπαδημούλης (ΣΥΝ), Μαυρομμάτης (Ν.Δ.), Μπατζελή (ΠΑΣΟΚ).

  Τροπ. 61 (Γ.Καρατζαφέρη για να αναγνωρίσει αμέσως η Τουρκία την Κύπρο και να ανακαλέσει την αναγνώριση στο ψευδοκράτος)

  ΚΑΤΑ: Όλοι του ΠΑΣΟΚ! (Αρναουτάκης, Μπατζελή, Μπεγλίτης, Λαμπρινίδης, Ματσούκα, Σηφουνάκης, Τζαμπάζη, Ξενογιαννακοπούλου).

  Τροπ. 46 (Γ.Καρατζαφέρη και IND/DEM να αναγνωρισθεί το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου του 1987 για τη γενοκτονία των Αρμενίων ως όρος για έναρξη διαπραγμάτευσης με την Τουρκία)

  ΚΑΤΑ: Δημητρακόπουλος, Τρακατέλλης, Χατζηδάκης, Γκλαβάκης, Κράτσα, Μαυρομμάτης, Κασσιώτου, Παπαστάμκος, Σαμαράς, Βακάλης, Βαρβιτσιώτης (και οι 11 της Ν.Δ.), Αρναουτάκης, Μπατζελή, Μπεγλίτης, Λαμπρινίδης, Ματσούκα, Σηφουνάκης, Τζαμπάζη, Ξενογιαννακοπούλου (και οι 8 του ΠΑΣΟΚ).

  Τροπ. 47 (Γ.Καρατζαφέρη και IND/DEM για να πάρουν αμέσως νομική προσωπικότητα οι χριστιανικές εκκλησίες στην Τουρκία)

  ΚΑΤΑ: 7 από τους 8 του ΠΑΣΟΚ (δεν ψήφισε η Ξενογιαννακοπούλου).

  Τροπ. 41 (Γ.Καρατζαφέρη για να μην αρχίσει διαπραγμάτευση πριν καθορισθούν τα γεωγραφικά όρια της Ευρώπης)

  ΚΑΤΑ: Δημητρακόπουλος, Χατζηδάκης, Τρακατέλλης και όλοι οι υπόλοιποι της Ν.Δ., όλο το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ και το ΚΚΕ.

  Τροπ. 65 (Να μην γίνει ένταξη της Τουρκίας, αλλά να της δοθεί - στο απώτατο μέλλον και εφόσον πληρεί τους όρους - ένα ειδικό καθεστώς)

  ΥΠΕΡ: Καρατζαφέρης, Ματσάκης (ΔΗ.ΚΟ), Δημητρίου (ΔΗ.ΣΥ.), Κασουλίδης (ΔΗ.ΣΥ.), Μάτσης (Ε.Δ.) και Κασσιώτου (Ν.Δ.).
  ΚΑΤΑ: Δημητρακόπουλος, Χατζηδάκης, Τρακατέλλης, Σαμαράς, Μαυρομμάτης, Βακάλης, Βαρβιτσιώτης, Κράτσα, Παπαστάμκος, Γκλαβάκης (10 στους 11 της Ν.Δ.), οι 7 από τους 8 του ΠΑΣΟΚ (πλην Σηφουνάκη, που δεν ψήφισε).

  Τροπ. 68 (Και νέα προσπάθεια να μην υπάρξει πλήρης ένταξη της Τουρκίας, αλλά "προνομιακή εταιρική σχέση", στο απώτατο μέλλον, φυσικά)

  ΥΠΕΡ: Καρατζαφέρης, Ματσάκης, Δημητρίου, Κασουλίδης, Κασσιώτου.
  ΚΑΤΑ: Δημητρακόπουλος, Χατζηδάκης, Τρακατέλλης και οι υπόλοιποι της Ν.Δ. και σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ!

  Τροπ. 53 (Γ.Καρατζαφέρη και IND/DEM: "η έναρξη διαπραγματεύσεων με την Τουρκία είναι πρόωρη, ανεπιθύμητη και θίγει σοβαρά τα συμφέροντα της Ε.Ε.")

  ΥΠΕΡ: Καρατζαφέρης και Ματσάκης.
  ΚΑΤΑ: 10 από τους 11 της Ν.Δ. (πλην Βαρβιτσιώτη, που δεν ψήφισε) και σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ (8 στους 8).

  Τροπ. 16 (Να απορριφθεί η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία)

  ΥΠΕΡ: Καρατζαφέρης, Ματσάκης και Δημητρίου (Κύπριοι)
  ΚΑΤΑ: Χατζηδάκης, Δημητρακόπουλος και Τρακατέλλης και όλοι οι υπόλοιποι της Ν.Δ. και όλο το ΠΑΣΟΚ!

  Όσοι λοιπόν Έλληνες ψήφισαν Ν.Δ. (και της έδωσαν 11 ευρωβουλευτές) ή ΠΑΣΟΚ (και του έδωσαν 8) να την χαίρονται την ψήφο τους και να μην παραπονούνται για τα χάλια τώρα της Ελλάδος στην εξωτερική πολιτική, τις "μπούρδες" στο Μακεδονικό, τους Τσάμηδες, τους Γκρίζους Λύκους. Γιατί η δύναμη του πολίτη είναι η ψήφος του. Και η δύναμη των πατριωτών είναι ο αγώνας και η ψήφος τους.