Ο μύθος περί «επανάκαμψης» του Γ. Καρατζαφέρη

 • Δημοσιεύτηκε: 01 Ιούνιος 2014

  Πόση αλήθεια κρύβουν τα στοιχεία και ο θόρυβος που γίνεται περί «επανάκαμψης» στην πολιτική σκηνή του Γ. Καρατζαφέρη και του κόμματός του, του ΛΑ.Ο.Σ.;

  Ας δούμε λοιπόν τα πραγματικά στοιχεία όπως καταγράφηκαν, ας αναλύσουμε τα δεδομένα και ας κάνουμε τις ανάλογες συγκρίσεις, πέρα από προπαγάνδες και ευκαιριακούς διθυράμβους και σκοπιμότητες. Στις βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο του 2012 το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη είχε πέσει σε απόλυτους αριθμούς ψήφων 97.099 και ποσοστό 1,6%. Δυο χρόνια μετά, στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής ο κ. Καρατζαφέρης πάλι σε απόλυτους αριθμούς πήρε 153.920 και ποσοστό 2,7% δηλαδή 57.000 ψήφους περισσότερο ή μια ποσοστιαία μονάδα, αυτά είναι τα αριθμητικά δεδομένα.

  Ας δούμε τώρα αν αυτό δικαιολογεί τους διθυράμβους κάποιων «ρομαντικών» που σερφάρουν στο Διαδίκτυο λες και βγήκαν στην κυβέρνηση, διότι είμαι βέβαιος ότι ο κ. Γ. Καρατζαφέρης ξέρει ότι δεν πέτυχε τον βασικό του στόχο, όμως θα προσπαθήσει, και αυτό φάνηκε μετά τις φιλοφρονήσεις με τον πολιτικό τσαρλατάνο Άδωνι Γεωργιάδη, να διαχειρισθεί και να διαπραγματευθεί προς όφελός του αυτό το αποτέλεσμα και εννοώ προς προσωπικό του όφελος.

  α) Ο Γ. Καρατζαφέρης δεν πέτυχε λοιπόν τον στόχο του που ήταν να εκλεγεί ευρωβουλευτής και αυτό είναι η όλη ουσία του θέματος.

  β) Ο Γ. Καρατζαφέρης κάθε Σάββατο είχε την εφημερίδα του στα περίπτερα.

  γ) Επί δύο συναπτά έτη ο Γ. Καρατζαφέρης με το κανάλι του και την καθημερινή του εκπομπή και ένα Κώστα Αϊβαλιώτη στην δική του εκπομπή να δίνει «ρέστα», είχε καθημερινή παρουσία και μάλιστα πανελλαδικής εμβέλειας όσο δεν είχε κανένας άλλος.

  δ) Ο Γ. Καρατζαφέρης είχε επί δύο χρόνια έναν ραδιοφωνικό σταθμό.

  ε) Ο Γ. Καρατζαφέρης είχε επί δύο χρόνια ο ίδιος και τα στελέχη του, εκατοντάδες παρουσίες στα κανάλια όσο κανένα άλλο κόμμα αναλόγου εμβέλειας.

  ζ) Ο Γ. Καρατζαφέρης είχε δύο εν ενεργεία ευρωβουλευτές τα τελευταία (5) πέντε χρόνια, με ότι αυτό συνεπάγεται.

  η) Ο Γ. Καρατζαφέρης ανέσυρε από το «ξερονήσι» και μετά από τον πολιτικό εξοστρακισμό που του είχε επιβάλλει, τον Κωνσταντίνο Πλεύρη (τι πολιτική ομηρία και αυτή;), προκειμένου να ξεγελάσει κάτι αφελείς, χωρίς βέβαια ιδιαίτερη προβολή του με τον φόβο μήπως και τον ξεπεράσει σε σταυρούς, μιλάμε δηλαδή για τον ορισμό της στυγνής χρησιμοποίησης ενός ανθρώπου, που βέβαια δεν είναι ανήλικος, αυτοί ξέρουν.

  θ) Ο Γ. Καρατζαφέρης είχε και διέθεσε πολλά χρήματα στον προεκλογικό αγώνα του κόμματός του από την κρατική χρηματοδότηση που έπαιρνε για προπαγανδιστικό υλικό, για τηλεοπτικά σποτ, έκανε πολλές περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, βγήκε σε δεκάδες τηλεοπτικά κανάλια της επικρατείας κ.λπ.

  Και βέβαια μιλάμε για ευρωεκλογές, όπου η χαλαρή ψήφος είναι πάντα δεδομένη όσο και να πολώνουν τις εκλογές κυβέρνηση αντιπολίτευση.

  Εδώ οφείλω να επισημάνω ότι στον νομό Σερρών ο Γ. Καρατζαφέρης πήρε 6.500 ψήφους και ποσοστό 5,68% το οποίο οφείλεται αποκλειστικά στον ξεχωριστό αυτόν ανιδιοτελή αγωνιστή, ιδεολόγο και γνήσιο Έλληνα εθνικιστή τον πρώην βουλευτή Ηλία Πολατίδη, τον οποίο ουσιαστικά ποτέ δεν πρόβαλε και στον οποίο ούτε καν αναφέρθηκε μετεκλογικά για το απίθανο αυτό αποτέλεσμα ψήφων και ποσοστού.

  Αν τώρα συνεπώς, και μετά από την παράθεση όλων αυτών των στοιχείων, κάποιοι θεωρούν ακόμη ότι πρέπει να θριαμβολογούν διότι το ποσοστό των ευρωεκλογών του 2009 7,2% ψήφοι 366.616 και δύο εκλεγμένοι ευρωβουλευτές που έγινε 2,7% 153.900 ψήφοι και κανένας ευρωβουλευτής, τότε με γεια τους με χαρά τους να παριστάνουν τους τυφλούς, εμείς πάντως δεν θα μπορέσουμε να τους εξηγήσουμε άλλο ... πως είναι τα χρώματα.

  Αυτό που πρέπει να θυμίσουμε είναι ότι ο Γ. Καρατζαφέρης έστειλε τους πρώην βουλευτές του στον Σαμαρά, στηρίζοντας τον Γ. Παπανδρέου στην ψήφιση του μνημονίου, έβαλε τον μασόνο Παπαδήμο πρωθυπουργό και εκπρόσωπο των διεθνών τοκογλύφων, και απαξιώθηκε στην συνείδηση των εθνικιστών (που τους θυμάται επιλεκτικά) και πατριωτών, άπαξ δια παντός.

  Τώρα το μόνο που του μένει είναι να χρησιμοποιήσει την «νικηφόρα» ήττα του για να αναστηθεί η ... αστική δημοκρατική παράταξη. Ο άνεμος όμως σε όλη την Ευρώπη φυσάει εθνικιστικά και στην Ελλάδα αυτή η συμπαγής εθνικιστική δύναμις σύντομα θα βρει την ελληνική της κατεύθυνση και τον προορισμό της.

  Ο Σπύρος Παπαδόπουλος είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Εθνικού Μετώπου.