Ο νέος Πάπας

 • Δημοσιεύτηκε: 25 Απρίλιος 2005

  Η εκλογή του Γερμανού καρδιναλίου Ρέτσινγκερ ως του νέου Πάπα (Βενέδικτος 16ος) αποτελεί, πέραν του θρησκευτικού ενδιαφέροντος, και ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός. Και αυτό διότι ο νέος Πάπας είναι άνθρωπος με δεδηλωμένες θέσεις, οι οποίες αντιστρατεύονται τις καθιερωμένες φιλελεύθερες απόψεις. Ο Ρέτσινγκερ έχει κατά καιρούς δηλώσει:

  1. Την θέλησή του ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός να επανασυνδεθεί με τις χριστιανικές του καταβολές, πολεμώντας τις θεωρίες του «θρησκευτικού και πολιτιστικού σχετικισμού».
  2. Την αντίθεσή του στην είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε.
  3. Την αντίθεσή του στην ομοφυλοφιλία, ως ηθικώς απαξιωτική, και κατ' επέκταση την αντίθεσή του στην χειροτόνηση ομοφυλοφίλων κληρικών
  4. Την πρόθεσή του να μην κοινωνούνται πολιτικοί που είναι υπέρ των αμβλώσεων

  Η όλη του ποιμαντική διαδρομή χαρακτηριζόταν από τις αρχές του «κοινωνικού συντηρητισμού». Προφανώς, στην σημερινή εποχή της παγκοσμιοποιήσεως και της καταλύσεως κάθε πνευματικής υπεροχής, οι απόψεις του νέου Πάπα ενοχλούν και προβληματίζουν τους ταλιμπάν του πολυπολιτισμού.

  Το ίδιο όμως δεν συμβαίνει και με τον Μακαριώτατο κ. Χριστόδουλο και την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία; Ύβρεις, συκοφαντίες, ψέμματα και τόνους λάσπης. Διότι ο σκοπός είναι να εξαλειφθεί κάθε αντίσταση απέναντι στην παγκοσμιοποίηση. Όσοι αντιστέκονται λοιδωρούνται. Τα διεθνιστικά ΜΜΕ προσπαθούν να παρουσιάσουν τον κ. Χριστόδουλο ως «χουντικό», τον δε Ρέτσινγκερ ως ναζιστή, επειδή ήταν μέλος της Χιτλερικής Νεολαίας!

  Ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι η συμμετοχή στην Χ.Ν. ήταν υποχρεωτική για όλους τους Γερμανούς, άνδρες και γυναίκες, χωρίς εξαιρέσεις. Λένε συνειδητά ψέμματα προκειμένου να δυσφημίσουν τις θέσεις του Ρέτσινγκερ. Ποιοι, οι υπηρέτες της αλήθειας και της δημοκρατίας;

  Τα ανοικτά θέματα μεταξύ Βατικανού και Ορθοδοξίας παραμένουν. Και στο δόγμα και στο πρόβλημα της Ουνίας. Καλύτερα όμως να συζητάς με τον Ρέτσινγκερ και το Βατικανό παρά με τις εκφυλισμένες «εκκλησίες» των Αγγλικανών, που έχουν χάσει κάθε επαφή με τον χριστιανισμό και τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό.

  Κατηγορία: