Ο πανικός του κατεστημένου

 • Δημοσιεύτηκε: 07 Ιανουάριος 2006

  Το πολιτικό κατεστημένο της χώρας μας απέδειξε για άλλη μία φορά τον πανικό του. Και μόνο στο άκουσμα της πιθανής υποψηφιότητος του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γιώργου Καρατζαφέρη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης κατέρρευσε όλο το πολιτικό σκηνικό. Ο κ. Μεϊμαράκης ανέβηκε στην Θεσσαλονίκη για να οργανώσει την άμυνα της Ν.Δ., ο κ. Παπαγεωργόπουλος δείχνει την αμηχανία και τον εκνευρισμό του μπροστά στις κάμερες και ο κ. Ψωμιάδης πιέζεται να θέσει υποψηφιότητα στον Δήμο, στην περίπτωση που είναι τελικά υποψήφιος ο κ. Καρατζαφέρης. Για το ΠΑΣΟΚ ούτε λόγος να γίνεται καθώς και αυτοί με τον Γ.Καρατζαφέρη ασχολούνται, αφήνοντας στην τύχη τους τον κ. Βούγια και τον κ. Μπουτάρη...

  Το πολιτικό μήνυμα της ενδεχομένης υποψηφιότητος του Γ.Καρατζαφέρη είναι δεδομένο. Και μόνο το γεγονός ότι ο αρχηγός του τετάρτου πολιτικού κόμματος της Ελλάδος κατέρχεται ως υποψήφιος στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως αποτελεί μία σημαντική αναβάθμιση του θεσμού. Παράλληλα, προσδίδει στις εκλογές της Θεσσαλονίκης την πολιτική τους σημασία, αναδεικνύοντας τα μεγάλα εθνικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ολόκληρη η Βόρειος Ελλάδα. Προφανώς, οι υποψήφιοι της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ θα ήθελαν η συζήτηση να περιστραφεί στην αποκομιδή των σκουπιδιών και σε άλλα παρεμφερή θέματα, μετατρέποντας τον θεσμό του Δημάρχου σε αυτό του υποψηφίου σκουπιδιάρη!

  Η Ν.Δ. φρόντισε με την θεσμοθέτηση του 42% στις εκλογές της Τ.Α. να κρύψει την πολιτική της φθορά και να μετριάσει την κοινωνική της υποχώρηση. Με τεχνάσματα όμως και εκλογικά τερτίπια δεν αντιστρέφεται η κοινωνική πραγματικότητα. Ο πολιτικός λόγος του Γ.Καρατζαφέρη και η αποδοχή των θέσεων του ΛΑ.Ο.Σ. στην Βόρειο Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη, ουσιαστικά είμαστε εκεί το τρίτο κόμμα. Όσες κομματικές συσκέψεις και εάν κάνει ο κ. Μεϊμαράκης δεν μπορεί να αποσοβήσει το μοιραίο. Όσους ψευδεπίγραφους «δεξιούς» και εάν επιστρατεύσει για να εμποδίσει την διαρροή των πατριωτών ψηφοφόρων της Ν.Δ. δεν θα επιτύχει τίποτα. Διότι ο λαός της Θεσσαλονίκης έχει και μνήμη και συνείδηση του ποιος υπερασπίζεται με συνέπεια τα εθνικά θέματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

  Οι εκλογές του Οκτωβρίου θα σηματοδοτήσουν την αρχή μίας μεγάλης πορείας. Οι πατριωτικές δυνάμεις, συσπειρωμένες γύρω από τον Γ.Καρατζαφέρη και ενωμένες μέσα από τον ΛΑ.Ο.Σ. θα επιτύχουν μία μεγάλη νίκη. Όλα τα μυθεύματα του πολιτικού κατεστημένου θα καταρρεύσουν: ότι ο Καρατζαφέρης είναι μόνος, ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν έχει στελέχη, ότι τα ποσοστά που μας δίνουν οι δημοσκοπήσεις είναι πρόσκαιρα. Την επομένη των εκλογών θα υπάρχει για το πολιτικό κατεστημένο η αδυσώπητη πραγματικότητα, ότι ο Γ.Καρατζαφέρης και ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι η μοναδική εθνική και κοινωνική εναλλακτική για τον Ελληνικό λαό. Είτε είναι λοιπόν, είτε όχι, υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Γ.Καρατζαφέρης ένα είναι σίγουρο: τον Οκτώβριο του 2006 εμείς θα εκφράζουμε το μέλλον. Ο Ελληνισμός αφυπνίζεται, οι Έλληνες σπάνε τις αλυσίδες του χρεοκοπημένου δικομματισμού. Καλό αγώνα συναγωνιστές!

  Κατηγορία: