Πάντα υποκριτές

 • Δημοσιεύτηκε: 03 Φεβρουάριος 2007

  Με αφορμή την θέση του Συνασπισμού που αποκρύπτει τις πραγματικές του διασυνδέσεις με τον χώρο της άκρας Αριστεράς, έγραφα στο προηγούμενο άρθρο μου για την απέραντη υποκρισία της Αριστεράς. Και πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις, ιδού και το νέο κρούσμα. Στο ΠΑΣΟΚ έμειναν δήθεν έκπληκτοι όταν ανακοινώθηκε η δήθεν μυστική συμφωνία ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ. στην Κέρκυρα, ετοιμάζουν δε διαγραφές για όσους εμπλέκονται σε αυτήν την συμφωνία.

  Ερώτημα: Ποια μυστική συμφωνία; Εδώ είχε βουήξει ο τόπος για τις στηρίξεις που ο ΛΑ.Ο.Σ. έδωσε σε υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα στηρίχτηκαν οι Ασκούνης στην Καλλιθέα, Χρήστου στον Κορυδαλλό, Σαλελές στο Κερατσίνι, Σερέπας στον Ασπρόπυργο και διάφοροι άλλοι εκλεκτοί του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα.

  Μήπως αυτό δεν ήταν γνωστό στο ΠΑΣΟΚ; Προφανώς όχι. Αφού υπήρχε συμμετοχή μελών του ΛΑ.Ο.Σ. στα ψηφοδέλτιά τους. Αφού υπήρξαν σχετικές ανακοινώσεις από την Α1. Αφού ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ανέλυε την πολιτική των στηρίξεων με βάση αυτοδιοικητικά κριτήρια και όχι κομματικά, με βάση το συμφέρον της πόλης και του πολίτη και όχι την κομματική στήριξη ή την πολιτική προέλευση. Αφού η τακτική αυτή του Προέδρου Γ.Καρατζαφέρη αποτέλεσε αντικείμενο δημοσιογραφικής ανάλυσης, που μάλιστα αναγνώριζε ότι με την τακτική αυτή ο Γ.Καρατζαφέρης επιτυγχάνει τον διεμβολισμό του πολιτικού συστήματος. Στο ΠΑΣΟΚ τώρα ξύπνησαν; Δεν ήξεραν; Δεν κατάλαβαν;

  Και ήξεραν και κατάλαβαν και μιλιά δεν έβγαλαν προεκλογικά γιατί φυσικά ενδιαφέρονταν για την εκλογή των εκλεκτών τους και ουδεμία διάθεση είχαν να διαταράξουν την σχέση τους με τον ΛΑ.Ο.Σ.

  Όσο για τις νεοδημοκρατικές εφημερίδες που αμέσως έσπευσαν συγκλονισμένες να καταγγείλουν την συμφωνία ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ., γιατί αποκρύπτουν το γεγονός της στηρίξεως νεοδημοκρατών υποψηφίων δημάρχων και νομαρχών από τον ΛΑ.Ο.Σ.; Μήπως ξεχνούν την στήριξη ΛΑ.Ο.Σ. στον Νικήτα Κακλαμάνη με την συμμετοχή δύο προβεβλημένων στελεχών του ΛΑ.Ο.Σ. στο ψηφοδέλτιο του νυν Δημάρχου Αθηναίων;

  Δυστυχώς η απάντηση είναι γνωστή: παρ' ότι δεν μετανιώνουμε για τις επιλογές μας γιατί ήταν αυτοδιοικητικές επιλογές, ήταν επιλογές που προωθούσαν την αυτονομία της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, ήταν επιλογές που πρότασσαν τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών, ωστόσο από την συγκεκριμένη συμπεριφορά των δυνάμεων του πολιτικού συστήματος αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κάτι που οι παλαιότεροι ημών ήδη γνωρίζαμε και δυστυχώς επαληθευόμαστε: ότι οι πολιτικοί των κομμάτων του κατεστημένου δεν είναι άνθρωποι εμπιστοσύνης, αλλά του μικροκομματικού συμφέροντος και επομένως μαζί τους δεν χωρεί ούτε συνεννόηση, ούτε συνεργασία. Αυτά ας χρησιμεύσουν ως σωρευμένη γνώση του Πατριωτικού Κινήματος για το εγγύς μέλλον, όταν θα εκλιπαρούν εκ νέου για την στήριξη των πατριωτών.

  Κατηγορία: