Πίστη και συνέπεια

 • Δημοσιεύτηκε: 06 Αύγουστος 2014

  Μετά τις εκλογές η κυβέρνηση προχώρησε σε μια σειρά από πρωτοβουλίες σύμφωνα με τις οποίες προτεραιότητα είναι να διατηρηθεί στην εξουσία. Έτσι, παρά το γεγονός ότι τίποτα δεν πηγαίνει καλά, οι διεθνείς εξελίξεις τρέχουν σε όλα τα σημεία του πλανήτη, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και οι μηχανισμοί τους, σχεδιάζουν την παραμονή τους με κάθε τρόπο, συνεχίζοντας το έργο που σχεδιάζουν τα ξένα κέντρα χωρίς την παραμικρή συμμετοχή τους.

  Η μακρά χρονικά και βαθύτατη από πλευράς συνεπειών κρίση, αποκάλυψε πράγματα γνωστά στους εθνικιστές, αλλά λιγότερα γνωστά και κοινολογημένα στην ελληνική κοινωνία. Είδαμε για παράδειγμα, πως προσωπικότητες αμφιβόλου σοβαρότητας και περιορισμένης αντικειμενικά αποδοχής, αναδεικνύονται με κύριο προσόν, την προσήλωση στη ξένη επικυριαρχία και το θόρυβο στα τηλεοπτικά παράθυρα. Αξίζει, για παράδειγμα να ασχοληθεί κάποιος προκειμένου να καταλήξει σε κρίσιμα συμπεράσματα για τους λόγους και τους τρόπους ανάδειξης προσώπων σε υψηλά αξιώματα εξετάζοντας την πρώτη παρουσία τους στην πολιτική σκηνή και παρακολουθώντας στη συνέχεια την πορεία τους μέχρι την υπουργοποίηση.

  Αυτή η κυβέρνηση που έρχεται να αντιμετωπίσει την κρίση στην μεγάλη της έκταση, απαρτίζεται από πολιτικούς που δεν θυμάται κανείς να έχουν διατυπώσει ολοκληρωμένες προτάσεις ή να έχουν σταθεί σε σημεία του δημόσιου βίου με τρόπο καταλυτικό. Έχουμε στο δεύτερο κατά την τάξη των υπουργείων, τον Γκίκα Χαρδούβελη, που εμφανώς επιβλήθηκε από τους δανειστές, ελάχιστη σχέση έχει με την ελληνική κοινωνία και φανερώνει ότι το υπουργείο αυτό βρίσκεται εκτός δικαιοδοσίας Σαμαρά. Ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως Βενιζέλος δίνει αγώνα επιβίωσης στο κατακερματισμένο κόμμα του και είναι απών από εξελίξεις που συντελούνται παντού και αφορούν και το δικό μας μέλλον. Η παρουσία υπουργών και υφυπουργών όπως του Κικίλια,του Γιακουμάτου, της Παπακώστα, του Ντινόπουλου, επίσης φανερώνουν την κακοσχεδιασμένη πρωτοβουλία που αποσκοπεί σε νέα υφαρπαγή ψήφων. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις έξω από το Μέγαρο Μαξίμου για να εξηγήσει πόσο σημαντικός είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης. Σημειώστε ότι δεν ενθυμούμαι ποτέ ανάλογη δήλωση πρωθυπουργού για αποχωρήσαντα υπουργό.

  Αυτές οι εικόνες μιας δημόσιας ζωής που αποτελείται από πολιτικό προσωπικό απολύτως συνεπές στον μονόδρομο των ξένων αποφάσεων από την μία και προσωπικοτήτων μιας αφασιακής Αριστεράς, χωρίς ξεκάθαρο προγραμματικό λόγο και επικίνδυνες ιδεολογικές αναφορές από την άλλη, απεικονίζουν την βαθύτατη κρίση. Σε αυτό το σκηνικό διάφοροι άλλοι το ίδιο πρόθυμοι, όπως έχουν αποδείξει στο παρελθόν, Καρατζαφέρης, Σκυλακάκης, Τζήμερος, εκπρόσωποι πραγματικοί ή ψευδεπίγραφοι διαφόρων τάσεων της Ελληνικής κοινωνίας, έρχονται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Γιʼ αυτό και φιλοξενούνται τόσο συχνά στις εξίσου πρόθυμες κάμερες των τηλεοπτικών δικτύων. Σημειώστε ότι ο Σκυλακάκης που όπως πολλές φορές ήδη έχει αποδειχτεί ότι δεν εκφράζει ποσοτικά (αφού αυτό είναι το κριτήριο) καμία σοβαρά μετρήσιμη τάση της κοινωνίας, εμφανίστηκε δεκάδες φορές στις εκπομπές του ΣΚΑΪ και του ΣΤΑΡ, προεκλογικά και συνεχίζει. Για τον Καρατζαφέρη, τι να πει κανείς. Βρίσκεται σε όλα τα κανάλια του συστήματος, τοποθετείται με το γνωστό του τρόπο σε όλα τα θέματα και αναγγέλλεται ως γεγονός η παρουσία του. Να γελά ή να κλαίει κανείς;

  Αναμένεται ακόμα η εξέλιξη σχετικά με την Χρυσή Αυγή. Τι έχει αποφασίσει το σύστημα, ποιες θα είναι οι δικαστικές εξελίξεις, ποιες θα είναι οι πολιτικές συνέπειες στο κόμμα. Το μεγάλο ακροατήριο που υπάρχει πως καθοδηγείται και πόσο μπορεί το κόμμα να ανταποκριθεί στη συγκυρία. Μετά την κατάρρευση της προσπάθειας Πολύδωρα και παρά την σύμπραξη Ζώη, Νικολόπουλου και Ψωμιάδη, οι διεργασίες συνεχίζονται. Από το Μαξίμου, ή με πλήρη ανεξαρτησία, τι τύχη μπορεί να έχουν και πάλι μεθοδεύσεις με μοναδικό σκοπό την αξιοποίηση της περίστασης.

  Το Εθνικό Μέτωπο, σήμερα περισσότερο από ποτέ, επικαλείται την πίστη και την συνέπεια. Μόνον η ιδεολογία και η πίστη στη σωτηρία της πατρίδας θα μας οδηγήσουν στον δρόμο της νίκης. Το έργο μας είναι η αφύπνιση της κοινωνίας. Η προώθηση των θέσεων του Ελληνικού Εθνικισμού ως βιώσιμης λύσης και προοπτικής. Σήμερα που συντρίβονται οι κρατικές δομές και η χώρα μετατρέπεται σε επαρχία ξένων κέντρων, χρειάζεται αγώνας, πίστη, συνέπεια όχι άλλες ευκαιριακές προσεγγίσεις, όχι άλλοι τσαρλατάνοι.

  Κατηγορία: