Παρακώλυση της κυκλοφορίας της εφημερίδας «Στόχος» από την ΔΕΗ

 • Δημοσιεύτηκε: 29 Δεκέμβριος 2005

  Οι «Ελληνικές Γραμμές», τόσο στην έντυπη μορφή τους όσο και στην ηλεκτρονική υπήρξαν ανέκαθεν μία εφημερίδα του πατριωτικού χώρου, η οποία ήδη μετρά σχεδόν 9 χρόνια ζωής. Στον χώρο αυτό της πατριωτικής αρθρογραφίας εκινούντο και κινούνται ακόμη και άλλα έντυπα. Ένα εξ' αυτών, το αρχαιότερο ήταν και είναι ο «Στόχος», ο οποίος μετά τον θάνατο του ιδρυτού του Καψάλη το 1999, επανεξεδόθη λίγο αργότερα από τον Σάββα Χατζηπαρασκευά, τέως στέλεχος της Πολιτικής Άνοιξης.

  Προ ενός μηνός, ο «Στόχος» συμπλήρωσε 200 φύλλα ανελλιπούς παρουσίας από την επανέκδοσή του. Για κακή του τύχη, ωστόσο, η ανευθυνότητα - στην καλύτερη περίπτωση - αυτών που αποκαλούμε δημοσίους λειτουργούς ήρθε να αμαυρώσει αυτή την συνεπή πορεία. Όσο και αν το ύφος και μερικά από τα γραφόμενα στην εφημερίδα δεν μας βρίσκουν συμφώνους, θεωρούμε ότι ο «Στόχος» είναι μία ιστορική πατριωτική εφημερίδα και γι' αυτό νιώθουμε αλληλέγγυοι, πόσο μάλλον όταν τα πατριωτικά έντυπα, αδυνατώντας να σταθούν στον ανταγωνισμό των ενθέτων και των CD και DVD κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Απευθυνόμενοι στην έκδοση και την Διεύθυνση σύνταξης της εφημερίδας «Στόχος» λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση, συμπεριλαμβανομένου και του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας.

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Πέμπτη 29/12/2005 για πρώτη φορά μετά από τα τέσσερα χρόνια από την επανέκδοσή της, η εφημερίδα «Στόχος» δεν εξέδωσε το 204ο φύλλο κυκλοφορίας της κι αυτό όχι με υπαιτιότητα δική μας. Συντελεστής και δράστης της παρακώλυσης της κυκλοφορίας μας υπήρξε η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. συνεργείο της οποίας ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΑ διέκοψε επί δίωρο την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο κτίριο στο οποίο στεγαζόμαστε. Η διακοπή αυτή σημειώθηκε ακριβώς κατά την ώρα της τελικής διαδικασίας για το κλείσιμο της ύλης και την ηλεκτρονική σελιδοποίησή της. Αποτέλεσμα της δίωρης καθυστέρησης ήταν η αδυναμία έγκαιρης εκτύπωσης και διανομής μέσω του πρακτορείου τύπου Ευρώπη και την απουσία της από την κυκλοφορία ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ για πρώτη φορά μετά από 204 εβδομάδες.

  Χωρίς να θέλουμε να υποθέσουμε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια εμπεριείχε δόλο, ή ότι σχετίζεται με πρόσφατα ή παρόντα δημοσιεύματα μας, δηλώνουμε σε εσάς αλλά και προς πάσα κατεύθυνση ότι πέρα των αστικών και ποινικών ευθυνών που θα αναζητηθούν κατόπιν δικών μας ενεργειών, θεωρούμε σκόπιμο να διερευνηθούν και άλλου είδους ευθύνες που τυχόν προκύπτουν από την παρακώλυση της κυκλοφορίας μας.

  Από την έκδοση της εφημερίδος μας και τους συνεργάτες της καταβάλλονται προσπάθειες για την ομαλή διανομή της εφημερίδος μας τουλάχιστον την Παρασκευή το πρωί. Παράλληλα ζητούμε από τους συναδέλφους των λοιπών ηλεκτρονικών ή έντυπων μέσων ενημέρωσης την γνωστοποίηση του παρόντος.

  Κατηγορία: