Παρουσίαση του βιβλίου «Έγκλημα χωρίς τιμωρία» στην Παλαιά Βουλή

  • Δημοσιεύτηκε: 16 Μάιος 2010

    Την Κυριακή 16 Μαΐου το μεσημέρι στην κατάμεστη αίθουσα της Παλαιάς Βουλής παρουσιάστηκε το βιβλίο του τέως Προέδρου Ελαιοεμπόρων Πειραιώς Κωνσταντίνου Αρχοντάκη, με τίτλο «Έγκλημα χωρίς τιμωρία: η Οδύσσεια ενός επιχειρηματία που «πλήρωσε» το τίμημα για την αγάπη του προς την Πατρίδα». Το σημαντικό αυτό βιβλίο προλόγισαν οι Γεώργιος Κασιμάτης (Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και πρόεδρος ΕΒΕ Πειραιώς), Γεώργιος Σγουράκης (πολιτικός επιστήμων, Πρόεδρος Ελλήνων Παραγωγών Κινηματογράφου-Τηλεόρασης), Δημήτριος Παπουτσιδάκης (δικηγόρος), Ιωάννης Σκουλούδης (λαογράφος) και ο συγγραφέας του έργου Κωνσταντίνος Αρχοντάκης.

    Ο Κωνσταντίνος Αρχοντάκης, μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «Η μαρτυρία μου αυτή είναι ενδεικτική των «κακώς κειμένων» στην πατρίδα μας, όπου ασφυκτικά οικονομικά-πολιτικά συμφέροντα μπορούν να καταστρέψουν και την πιο τίμια επιχείρηση, εάν αυτή δεν είναι των συμφερόντων τους. Η γραπτή αυτή μαρτυρία μου πέρα από «φωνή δικαίου» αποτελεί παρακαταθήκη στους νεότερους συναδέλφους επιχειρηματίες για να είναι ενήμεροι των κινδύνων που μας περιβάλλουν. Διότι δυστυχώς η αντιαναπτυξιακή Ελλάδα συνεχίζει να τρώει, ως Κρόνος, τα παιδιά της».

    Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο τέως Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο επιχειρηματίας Κυριάκος Μαμιδάκης, ο τέως Δήμαρχος Πειραιώς Στέλιος Λογοθέτης, ο Καθηγητής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Λονδίνου και Πρόεδρος του Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού Ιορδάνης Αλιμπέρτης, ο δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού και Πρόεδρος της «Ελληνικής Εστίας» Ιωάννης Διάκος και ο πρόεδρος του Σκοπευτικού Συλλόγου Πειραιώς «Πελασγοί» Ιωάννης Βασιλαντωνάκης. Τους χαιρετισμούς έκλεισε ο αδελφός του συγγραφέως και συνταξιδιώτης στον επιχειρηματικό Γολγοθά, Δημήτριος Αρχοντάκης, ο οποίος με μεστό λόγο εστίασε στις αντιαναπτυξιακές πολιτικές του ελληνικού κράτους.

    Στην εκδήλωση που συντόνισε ο εκδότης Ιωάννης Γιαννάκενας, παρευρέθηκαν οι βουλευτές Β' Πειραιώς Αθανάσιος Νεράντζης και Ιωάννης Τραγάκης, η τέως βουλευτής Λέσβου Χριστίνα Καλογήρου, το μέλος της Κ.Ε. του ΛΑ.Ο.Σ. Χρήστος Χαρίτος και ο πολιτευτής Κούλης Βρεττάκος, ο ναύαρχος Νικόλαος Αρτεμάκης, οι στρατηγοί Αγησίλαος Κωνσταντουδάκης, Βασίλειος Αποστολάκης και Νικόλαος Ντρέκης, ο Πρόεδρος Ταμείου Συνταξιούχων Εμπόρων Πειραιώς ΤΑΕ Γεώργιος Νιώτης, ο τέως Γενικός Διευθυντής της Τραπέζης Ελλάδος Βασίλειος Ιερονυμάκης, ο τέως αντιδήμαρχος Πειραιώς Βασίλειος Βουγιουκλάκης, οι δικηγόροι Γιάννης Σούλης (δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού), Μιχάλης Φαρδάδρης και Σπύρος Δράμαλης, ο Πρόεδρος των Κισσαμιτών Αττικής Ελευθέριος Λουπασάκης κ.α.