Παρουσίαση του βιβλίου «Αντάντ κατά Ελλάδος» στην Αθήνα

  • Δημοσιεύτηκε: 13 Νοέμβριος 2008

    Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 13 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο «Άστορ» στο κέντρο της Αθήνας, η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Μπαρμπή, «Αντάντ κατά Ελλάδος», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ελεύθερος Κόσμος» (Ζαλοκώστα 5, Αθήνα, τηλ 210-3611590). Σε μία κατάμεστη αίθουσα το βιβλίο παρουσίασαν ο συγγραφέας Κώστας Μπαρμπής, ο εκδότης του «Ελεύθερου Κόσμου» Δημήτρης Ζαφειρόπουλος και ο στρατηγός ε.α. και ιστορικός συγγραφέας Ιωάννης Αντωνάκεας, ενώ την εκδήλωση συντόνιζε ο δημοσιογράφος Μάνος Κώνστας.

    Ανάμεσα στους παρισταμένους ξεχωρίσαμε προσωπικότητες του πολιτικού χώρου όπως ο πρώην εκπρόσωπος τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. Αλέξης Οικονόμου, οι πολιτευτές του ΛΑ.Ο.Σ. Γιάννης Σύρρος, Χρήστος Χαρίτος, ο εκδότης Γιάννης Γιαννάκενας, ο δημοτικός σύμβουλος Πετρουπόλεως και μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Θερμοπύλες Ιωάννης Αλειφτήρας και πολλοί ανώτατοι αξιωματικοί.

    Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ότι η ιστορία της περιόδου 1915-17, χρήζει διερεύνησης, γιατί τα τελευταία χρόνια έχει μονομερώς επικρατήσει η άποψη της μίας πλευράς, ενώ έχει «φιμωθεί» κάθε αντίθετη άποψη, κάτι που δεν ταιριάζει στην επιστήμη της Ιστοριογραφίας. Το βιβλίο «Αντάντ κατά Ελλάδος» με την τεράστια βιβλιογραφία του και πληθώρα πρωτογενών πηγών θα αποτελέσει σίγουρα βιβλιογραφία για τον αντικειμενικό ιστορικό του μέλλοντος, καθώς δίνει στοιχεία για μία από τις τραγικότερες στιγμές του νέου Ελληνισμού.