Παρουσίαση του βιβλίου «Ριζοσπαστική Δεξιά» στην Θεσσαλονίκη

 • Δημοσιεύτηκε: 02 Φεβρουάριος 2009

  Στις 2 Φεβρουαρίου παρουσιάσθηκε το βιβλίο του Χρήστου Χαρίτου «Ριζοσπαστική Δεξιά» στην Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του περιοδικού «Ενδοχώρα» του Γιάννη Κουριαννίδη. Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο Imperial Palace αναπτύχθηκε ένας ουσιαστικός διάλογος για την ανάγκη συγκροτήσεως μίας εθνικής ιδεολογίας, απέναντι στην κατεστημένη νεοταξική Αριστερά.

  Στην ομιλία του ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης καυτηρίασε «αυτούς που ντρέπονται να δηλώσουν δεξιοί στην ΝΔ» και «μετέτρεψαν το μπλε το κόμματος σε ροζ», μίλησε για «την ανάγκη μίας ιδεολογικής πλατφόρμας απέναντι στην Αριστερά», αναφέρθηκε στην ιδεολογική τρομοκρατία της Αριστεράς που «χαρακτηρίζει φασίστα κάθε πατριώτη». Συνέχισε λέγοντας ότι «ελπίζει οι ευρύτερες δυνάμεις της Δεξιάς να μπορούν να σχηματίσουν από κοινού κυβέρνηση», έκανε ειδική μνεία στον αγώνα του Γιώργου Καρατζαφέρη και κατέληξε ότι δεν φοβάται τις επιθέσεις της «Ελευθεροτυπίας» για τα λεγόμενά του. Ο κ. Ψωμιάδης σε όλη την ομιλία του έκανε πολλές αναφορές σε εδάφια του βιβλίου του Χρήστου Χαρίτου και στον πρόλογο του Μάκη Βορίδη, ενώ οι ιδεολογικές του επισημάνσεις από το έργο του Ίωνος Δραγούμη ήταν καίριες.

  Ο βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. Ηλίας Πολατίδης και το μέλος της Κ.Ε. του ΛΑ.Ο.Σ. Γιάννης Κουριαννίδης συμφώνησαν στο ότι η νεοταξική Αριστερά προσπαθεί να αφελληνίσει τον Ελληνικό λαό, αλλά έκαναν και κριτική στο, αν η δεξιά ιδεολογία, μπορεί να εκφράσει τις πατριωτικές ιδέες στην ολότητά τους. Προς την ίδια κατεύθυνση ήταν και η τοποθέτηση του γνωστού δημοσιογράφου Δημήτρη Καψάλα που συντόνισε την συζήτηση, λέγοντας ότι θα πρέπει να ενσωματώσουμε και τους πατριώτες της Αριστεράς στο Κίνημά μας.

  Ο Χρήστος Χαρίτος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ανάγκη αναστοχασμού της ιστορίας και της ιδεολογίας της Δεξιάς - στην κατεύθυνση της υπερασπίσεως του Έθνους και της Ελευθερίας - στον καθοριστικό ρόλο του Γ.Καρατζαφέρη που έβαλε τις εθνικές ιδέες στο Ελληνικό κοινοβούλιο και στην δυνατότητα συγκροτήσεως μία κυβερνητικής προοπτικής για τον ΛΑ.Ο.Σ. και το Πατριωτικό Κίνημα. Στο τέλος έκανε αναφορά στην εργασία του Χριστόφορου Βερναρδάκη της VPRC, με το πέρας των εκλογών του 2007, στην οποία φαίνεται ξεκάθαρα ότι ιδεολογικά το εκλογικό σώμα στρέφεται δεξιά.

  Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι χαιρέτησαν την εκδήλωση με επιστολή τους ο υφυπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας και ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ. Μάκης Βορίδης. Παρέστησαν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεσσαλονίκης Ματθαίος Τσούγκας και Ορέστης Αγγελίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Νεαπόλεως Γεράσιμος Αντύπας, στελέχη της ΠΕΟΦ, ΣΒΕΒΑ, ΠΑΣΥΒΑ και από την «Πρώτη Γραμμή» της Κύπρου. Παρόντες ήσαν επίσης πολλά στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ., όπως ο Νίκος Σχινάς και η Αγγελική Γερμαλίδου. Την εκδήλωση κάλυψε η ΕΤ3, στην οποία ο κ. Χαρίτος έδωσε συνέντευξη. Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι οι εθνικές ιδέες, η Ριζοσπαστική Δεξιά, αποτελούν κυρίαρχη ιδεολογικά πολιτική πρόταση, μία πρόταση νίκης για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.