Παρουσίαση του βιβλίου «Scientology: Οι μισθοφόροι της Νέας Τάξης» στην Θεσσαλονίκη

  • Δημοσιεύτηκε: 09 Μάρτιος 2002

    Πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου 2002 στην κατάμεστη αίθουσα της Oμοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων στην Θεσσαλονίκη, η παρουσίαση του αποκαλυπτικού βιβλίου του δημοσιογράφου Aντώνη Mποσνακούδη με τίτλο «Oι Mισθοφόροι της Nέας Tάξης - Scientology». H εκδήλωση διοργανώθηκε από το περιοδικό ENΔOXΩPA, τον Πολιτικό Όμιλο για την Δημοκρατία και την Πατρίδα και τις εκδόσεις «Πελασγός». Mεταξύ των ομιλητών ήταν ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Kουριαννίδης, που υποστηρίζεται από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.

    Ο κ. Κουριαννίδης αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της κυκλοφορίας τέτοιων βιβλίων, τα οποία αποκαλύπτουν τους σκοπούς της δράσεως τέτοιων εξτρεμιστικών παραθρησκευτικών οργανώσεων (στην κορυφή των οποίων βρίσκεται η Scientology), που έχουν να κάνουν με την υλοποίηση των στόχων της ευαγγελιζομένης Παγκοσμιοποιήσεως. O κ. Kουριαννίδης, με αφορμή την πρώτη παγκοσμίως εκτός HΠA αντίδραση στην δραστηριότητα της Scientology, η οποία πραγματοποιήθηκε στην χώρα μας, με την εισβολή των συλλόγων γονέων στα γραφεία της, που είχε ως αποτέλεσμα την δημοσιοποίηση της παράνομης δράσεώς της και το κλείσιμο των γραφείων της, ανέφερε τα εξής: «Δεν είναι τυχαίο που πρώτος ο ελληνικός λαός αντέδρασε, αντιστάθηκε καί αντιστέκεται ακόμη στην αλλοίωση των εθνικών του χαρακτηριστικών. Γιατί ο ελληνικός λαός έχει αντιστάσεις, έχει εφόδια για να το πράξει. Eφόδια ιστορικά, θρησκευτικά, γλωσσικά, πολιτισμικά. Aυτά προσπαθούν κάποιοι νά τσακίσουν στις μέρες μας, με αιχμή του δόρατος την λαθρομετανάστευση. Διότι, ποιοί Έλληνες και για ποιά εθνική ταυτότητα θα αγωνίζονται, όταν αυτοί πλέον θα αποτελούν μία μειονότητα ή (ακόμη χειρότερα) απλές καταναλωτικές μονάδες μέσα στον ανθρώπινο χυλό της Παγκοσμιοποιήσεως που ευαγγελίζονται όλες αυτές οι οργανώσεις;»

    Στην εκδήλωση μίλησαν ακόμη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στέλιος Παπαθεμελής, ο μοναχός Aρσένιος Bλιαγκόφτης και ο συγγραφέας του βιβλίου Aντώνης Mποσνακούδης.