Πειραιάς Πόλη Ελληνική Συνέντευξη του Χρήστου Χαρίτου στις «Ελληνικές Γραμμές»

 • Δημοσιεύτηκε: 29 Απρίλιος 2002

  Κύριε Χαρίτο, πως αισθάνεσθε που είστε ο νεώτερος υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιώς σε αυτές τις εκλογές; Δεν είναι λίγο νωρίς για αυτό;

  Να σας πω ότι αισθάνομαι υπέροχα! Σε ένα γηρασμένο πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό, και δεν αναφέρομαι στην ηλικία όσο στις ιδέες, είναι πολύ σημαντικό νέοι άνθρωποι, ανεξαρτήτως ιδεολογικής και πολιτικής καταγωγής, να συμμετέχουν σε εκλογές, να διεκδικούν, να παλεύουν και να προτείνουν λύσεις. Αν και νέος στην ηλικία, θα έλεγα επίσης ότι έχω διαγράψει μία αρκετά καλή επαγγελματική πορεία ως στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων, κάτι που δείχνει ότι δεσμεύομαι σε στόχους, λύσεις και αποτελέσματα.

  Πέρα όμως από όλα αυτά, η συμμετοχή μου στις εκλογές ως επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού ΜΕΤΩΠΟ για τον ΠΕΙΡΑΙΑ αποσκοπεί στην ενεργοποίηση των πολιτών του Πειραιώς στα μεγάλα εθνικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μας, αλλά θα έλεγα και η χώρα μας στο σύνολό της. Δεν αγωνίζομαι επειδή πιστεύω ότι θα εκλεγώ Δήμαρχος. Αγωνίζομαι διότι πιστεύω ότι ο Πειραιάς παύει να είναι Ελληνική πόλη, επειδή η Ελλάς αφελληνίζεται καθημερινώς! Και αυτό πρέπει να το πολεμήσουμε, πρέπει να καταγράψουμε όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που αγαπούν την Ελλάδα. Και πιστεύστε με, πολλοί Ελληνες είναι, και νοιώθουν, πατριώτες. Αυτοί πρέπει να μας ψηφίσουν και να συστρατευθούν μαζί μας.

  Δεν ακούγονται λίγο "ρομαντικά" αυτά στις ημέρες μας;

  Στη ζωή υπάρχουν 2 είδη ανθρώπων. Οι άνθρωποι που ζουν από τις ιδέες τους και οι άνθρωποι που ζουν για τις ιδέες τους. Εγώ ανήκω στην δεύτερη κατηγορία. Και όταν ομιλώ "περί ιδεών" δεν αναφέρομαι σε τίποτα αφηρημένες φιλοσοφίες, αλλά σε μία δέσμη ηθικών αξιών και πεποιθήσεων. Για παράδειγμα, η άρνηση συναλλαγής και συμβιβασμού με το διεφθαρμένο πολιτικό και κοινωνικό σύστημα, η καθημερινή υπεράσπιση του πολιτισμού μας, είναι αξίες που δεν παζαρεύονται. Για εμάς οι Αξίες που συνδέονται με την πατρίδα και τον Ελληνικό πολιτισμό δεν είναι "ρομαντισμός". Είναι μία ζώσα πραγματικότητα, απτή αλλά και άθικτος. Αν δεν επανεύρουμε αυτές τις αξίες η Ελλάς ως έθνος και ως πολιτισμός θα εξαφανισθεί.

  Στο προεκλογικό σας φυλλάδιο λέτε ότι "ο Πειραιάς παύει να είναι Ελληνική πόλη". Δεν είναι λίγο υπερβολικό αυτό;

  Καθόλου. Αν πάμε αυτή την στιγμή στην Πλατεία Κοραή τα περισσότερα παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο είναι από την Αλβανία. Ο Πειραιάς έχει πάνω από 100.000 λαθρομετανάστες, οι περισσότεροι μουσουλμάνοι, και η Ελλάς σχεδόν 1,5 εκ. λαθρομετανάστες. Υπάρχουν πλέον πολυκατοικίες στην πόλη μας όπου οι Ελληνες είναι μειοψηφία! Αύριο θα έχουμε μία συνοικία του Πειραιώς που οι Ελληνες θα είναι μειοψηφία και μετά ένα δημοτικό διαμέρισμα. Κυκλοφορείς στον Πειραιά και νομίζεις πολλές φορές ότι είσαι στα Τίρανα ή στην Καλκούτα. Δεν ακούς στο δρόμο Ελληνικά. Τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Πειραιώς γίνονται "πολυ-πολιτισμικά". Αυτό δεν είναι ελεύθερη επιλογή μας, αυτό μας επιβλήθηκε με το ζόρι από την αριστερά.

  Πολλοί μπορούν να παρερμηνεύσουν τα λεγόμενά σας και να σας κατηγορήσουν για "ρατσισμό" έναντι των ξένων.

  Θα πρέπει η χιλιομασημένη καραμέλα περί ρατσισμού να πάψει. Κατ' αρχάς, εδώ δεν μιλάμε για τους "ξένους" αλλά για τους λαθρομετανάστες. Οι ξένοι είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα ως τουρίστες, ως επιχειρηματίες αλλά και ως νόμιμοι μετανάστες που εξυπηρετούν τις ανάγκες της Ελληνικής οικονομίας, εκεί όπου υπάρχουν. Αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με την εισβολή 1,5 εκ λαθρομεταναστών στην πατρίδα μας. Διότι η Ελλάς είναι ξέφραγο αμπέλι! Για "ρατσισμό" μιλούν οι γνωστοί αποτυχημένοι μαρξιστές που έχουν κάνει τον αντι-ρατσισμό επάγγελμα, και μάλιστα προσοδοφόρο. Αυτοί που έως χθες κατενόμαζαν τους "αστούς" ως "ταξικό εχθρό" που πρέπει να εξοντωθεί στο όνομα της "δικτατορίας του προλεταριάτου". Ε, λοιπόν, μαθήματα δημοκρατίας από τα παιδιά του Στάλιν και του Μάο εγώ δεν δέχομαι. Τέτοια μαθήματα στον Πειραιά χρειάζονται οι κ.κ. Πανταγιάς και Γαλανός που ήταν μέλη ακροαριστερών οργανώσεων (Ε.Κ.Κ.Ε.).

  Οταν όμως ο Πειραιάς έχει 20% καταγεγραμμένη ανεργία, όταν στην Ν/Ζ του Περάματος δυσκολεύεσαι να βρεις Ελληνα εργάτη, πως γίνεται η κυβέρνηση να μοιράζει εκαντοτάδες χιλιάδες πράσινες κάρτες στους λαθρομετανάστες; Οταν το Εργατικό Κέντρο αναφέρει ότι 80.000 Πειραιώτες είναι άνεργοι, πως δέχεται 3.000 λαθρομετανάστες ως μέλη του; Ειλικρινώς δεν το αντιλαμβάνομαι, και εν τέλει, δεν το δέχομαι. Στην Ελλάδα υπάρχει ένας ρατσισμός, ο ρατσισμός εναντίον των Ελλήνων.

  Ο "Σύνδεσμος Πειραιώς της UNESCO" αναφέρει τον Πειραιά ως "πολυ-πολιτισμική" πόλη. Συμφωνείτε;

  Η λεγομένη "πολυ-πολιτισμική" κοινωνία είναι άλλη μία διεθνιστική Ουτοπία της Νέας Αριστεράς. Μετά το διεθνιστικό πείραμα του κομμουνισμού που άφησε πίσω του εκατομμύρια νεκρούς και διέλυσε πολιτιστικά και οικονομικά δεκάδες έθνη, η Αριστερά ανακάλυψε μία νέα ουτοπία: την "πολυ-πολιτισμική" κοινωνία. Δηλαδή, η Αριστερά θέλει να πάψει η Ελλάς να είναι μία ομοιογενής χώρα εθνολογικά, θρησκευτικά και πολιτιστικά. Να πάψει να υπάρχει Ελληνικό έθνος, αλλά μόνο Ελληνικός πληθυσμός που απλά ζει στην Ελλάδα. Λίγο εφιαλτικό σενάριο δεν νομίζετε;

  Η "πολυ-πολιτισμική" κοινωνία δεν είναι επιλογή των Ελλήνων και δεν είναι λειτουργική. Πότε, και πως, την επιλέξαμε; Θα αφήσουμε την κ. Δαμανάκη ή τον κ. Μπίστη να μας αφελληνίσει λόγω των ιδεοληψιών τους; Κατηγορηματικώς όχι! Η "πολυ-πολιτισμική" κοινωνία δεν είναι επίσης λειτουργική διότι οδηγεί σε εθνικές εντάσεις και σε πολιτισμικές συγκρούσεις. Δείτε το τέλος της Γιουγκοσλαβίας. Θέλετε να γίνουμε Κόσσοβο ή Βοσνία; Θέλετε να κτίζονται τζαμιά στον Πειραιά δίπλα στις χριστιανικές εκκλησίες μας με λεφτά των ισλαμιστών της Σ. Αραβίας, όπως ετοιμάζονται να κάνουν στην Παιανία;

  Συνοψίζοντας, γιατί ένας Πειραιώτης να ψηφίσει εσάς και το ΜΕΤΩΠΟ για τον ΠΕΙΡΑΙΑ τον Οκτώβριο του 2002;

  Ο πολίτες του Πειραιώς θα πρέπει να ψηφίσουν και να αγωνισθούν μαζί με το ΜΕΤΩΠΟ για τον ΠΕΙΡΑΙΑ για να παραμείνει ο Πειραιάς Ελληνική Πόλη. Τι νόημα έχει να ψηφίσει κάποιος τον κ. Αγραπίδη, ή τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στον πρώτο γύρο των εκλογών; Μία από τα ίδια. Εχει όμως μεγάλη σημασία να δωθεί μία δύναμη στις πατριωτικές δυνάμεις που εκπροσωπώ εγώ και το ΜΕΤΩΠΟ για τον ΠΕΙΡΑΙΑ σε αυτές τις εκλογές. Εστω και ένας πατριώτης δημοτικός σύμβουλος να εκλεγεί θα είναι μία μεγάλη νίκη.

  Το πρόγραμμά μου είναι πρόγραμμα υπερασπίσεως του Ελληνικού πολιτισμού, μειώσεως των δημοτικών τελών και καταπολεμήσεως της εγκληματικότητος. Από τον Φεβρουάριο του 2001 αγωνίζομαι για την σύσταση του "συμβουλίου καταπολεμήσεως της εγκληματικότητος" στον Πειραιά. Με γραπτά κείμενα και δελτία τύπου. Τότε πολλοί με κατηγόρησαν. Να όμως που τον Δεκέμβριο του 2001, 10 μήνες από τότε που το πρότεινα, ο βουλευτής της Ν.Δ. και αντιδήμαρχος Πειραιώς, ο κ. Μαντούβαλος, ανήγγειλε δημοσίως την μελλοντική λειτουργία του! Ουδείς όμως είχε το θάρρος να παραδεκτεί ότι αυτό είναι πρόταση δική μου.

  Το ΜΕΤΩΠΟ για τον ΠΕΙΡΑΙΑ και εγώ προσωπικώς δεσμευόμαστε να αγωνισθούμε για έναν Πειραιά Πόλη Ελληνική, Πόλη Πολιτισμού και Δημιουργίας. Με ήθος, ανιδιοτέλεια και πατριωτισμό. Δεν θα φοβηθούμε την ιδεολογική τρομοκρατία, ούτε θα συμβιβασθούμε με κανέναν. Αυτή είναι η επιλογή μας, επιλογή αγώνος, επιλογή Ελληνική. ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!


  Ποιός είναι ο Χρήστος Χαρίτος;

  Ο Χρήστος Χαρίτος γεννήθηκε το 1967, μεγάλωσε στην Πειραϊκή και μένει μονίμως στον Πειραιά. Αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (M.B.A.) στο Sheffield Universιty στην Αγγλία. Εν συνεχεία εργάστηκε στην 3E και άλλες μεγάλες εταιρίες στην Ελλάδα. Ενταγμένος από μαθητής στο πατριωτικό κίνημα, αρχικά ως στέλεχος της Μαθητικής Ελληνικής Αγωνιστικής Κινήσεως (Μ.Ε.Α.Κ.), εν συνεχεία ως ιδρυτικό μέλος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Διευθυντής Επικοινωνίας του κόμματος. Επίσης είναι μέλος του Πειραϊκού Συνδέσμου, του Συνδέσμου Επιστημόνων Πειραιώς και από το 1986 της Συντονιστικής Φοιτητικής Ενώσεως Βορειοηπειρωτικού Αγώνος (Σ.Φ.Ε.Β.Α.). Το 1994 οργάνωσε τις εκδηλώσεις των Ελλήνων φοιτητών στο Sheffield University για την συμπλήρωση 20 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Η συμμετοχή του στις Δημοτικές Εκλογές έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών του Πειραιώς απέναντι στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη και η Ελλάδα. Βασικές αρχές του προγράμματός του είναι η υπεράσπιση του Ελληνικού πολιτισμού, η μείωση των δημοτικών τελών και η καταπολέμηση της εγκληματικότητας.
  Κατηγορία: